- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Езикови гимназии
Здравейте!
Искам да попитам дали в езикови гимназии се приема след 8 клас? Дали има нещо като приравнителни изпити...?![]()
Благодаря предварително.![]()
Да, има прием след 8ми клас след издържани приравнителни изпити по език (и оценки от дипломата). Но за конкретното училище трябва да се поинтересуваш на място.
мисля, че можеш и след 8-ми клас, но само ако си връзкарче..
а относно приравнителния-100% ще го правиш
Благодаря много!![]()
Първоначално написано от cuv737000
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Не бързай да се радваш.. В конкретната гимназия (ако няма свободни места) , едва ли ще те вземат. Иди и попитай до училището, дали ще може. Дори и да има свободни места, не е гаранция, че ще е по езикът, който ти искаш. Трябва също така да знаеш, че обучението по език е интензивно и в края на годината са взели доста неща. И както казаха по-горе - трябва до една степен връзки. Преравнителни винаги ще държиш в езикова, нямам как да се мине там без тях. Дано да имаш успех !![]()
Според мен е ненужно да правя нова тема затова ще питам в тази - в класа ми някои казват, че човек може да е завършил 8 клас и да да кандидатсва заедно със седмокласниците за езикови гимназии. Според мен не е възможно, защото все пак след осми клас се получават дипломи, които (ако това за кандидатсването е възможно) трябва да се анулират, което по думите на някои е доста трудна работа.
Мисля, че това, което казват е измислено, но реших да попитам...![]()
Разбира се, че е невъзможно ;DПървоначално написано от naturalitet
Значи съм била права![]()
Наистина звучи като свободно съчинение.
Балгодаря![]()
Да , определено може , но не е гаранция , че свободно мястоще има в паралелката със езика , който искаш и така , но ако си поредното тъпо връзкарче, тичай![]()
To infinity and beyond.
^ Хъх,че ако има връзки нека тича,който има нека се възползва.
Ако на теб ти се налагаше и имаше връзки нямаше да се наречеш 'тъпо връзкарче', нали ?!
Аз нямам връзки,просто ми стана забавно от мнението ти... Лисицата и гроздето!
Първоначално написано от cool_doll
I'm not in love this time,this night...
^ +![]()
държи се изпит![]()
It's nothing so sexy, hot like you
Nobody's moving the way that you do
You driving me crazy..![]()
Според мен не е възможно..Но не знам..Първоначално написано от naturalitet
А ако става - задължително ще има изпити..Не знам![]()
![]()
П.П - Не искам да правя нова тема,затова ще попитам тук...
Седми клас съм и в края на годината ще правим матури (външно оценяване) и с тези оценки ще се кандидатства..Таа въпроса ми е:
по кои предмети се прави,освен по математика и БЕЛ..??
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.