.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 67 от общо 67
    Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от padnaloblak
    ...
    Ама разбира се. Системата е виновна, че светът е комплексен. Системата е виновна, че съдържанието в учебниците трябва да се нагажда и променя. Аз призовавам да се върне стандартното образование от средните векове.
    То не става само с лесно и без проблеми.
    Grumpy old madman

Голям фен

с

С две ръце съм ЗА ClockworkOrange !!!
    Н-А-М-А-Л-Е-Н-И-Е: ЧАНТИЧКИ, ДЖУНДЖУРИЙКИ, ОБУВКИ, РОКЛИ и други. Приятно разглеждане: http://avalanche666.snimka.bg/gradua...94205.23552145

Re: с

Цитирай Първоначално написано от Dizziness
    С две ръце съм ЗА ClockworkOrange !!!
    И по-точно за какво?За глупавите аргументи ли?Пфф, get a life
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

Някои хора не могат да оценят, какви възможности има дава образователната система на България.
    В сегашния си вид тя е лоша, защото спъва добрите и подпомага по-неспособните.
    Ранното профилиране е страхотна идея, ако искате да се създаде някакъв елит. После ще роптаете, че нямате достъп до определени учебни заведения.

Ако не ви харесва гимназията - има техникум. там са по-профилирани. Ама всеки се натиска да държи изпити след 7 клас и да влиза в езикова и математическа.

Ама не си дава сметка, че там материала е по-обширен. И ако си мислите, че при средното материала е много, то почакайте, когато дойде висшето.
    Тогава пак ли ще се оплаквате, че материала е много?
    Grumpy old madman

......аз съм всека седмица в най-яките клубове,барове,заведение,д скотеки с най-готините хора. аз живея пълноценно......
    нямам самочувствието да кажа, че съм много, но това ли наричаш пълноценно съществуване? живот? да друсаш и да пиеш по "яки" барове и клубове, както сам казваш и мислиш, че така си извисен и повече от някой човек, който си гледа работата и не се занимава с глупости? не става дума за Канис, а като цяло

какво се радваш, задавам ти въпрос. смяташ ли, че това е пълноценен живот?

Съгласни ли сте след 5-6 клас учителите ви да определят, в какво училище трябва да учите?
    Дали да сте профилиран техникум, или гимназия?

А според вас, трябва ли да учите повече от родителите си?
    А може би се налага, понеже светът непрекъснато трупа знания.

И все пак момичето от ПМГ Димитровград. Защо не се преместиш в Техникум по дървообработка. Гарантирам, че ще се справяш с материала, че даже и сама ще решаваш, кога да си ходиш.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от ClockworkOrange
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Чакам да си хванеш гадже, което не е от форума
    що бе,тука са най-арните
    А животът във форума също е най-арния
    Grumpy old madman

разбира се, че нищо не разбрах. аз съм социално програмирана...

Цитирай Първоначално написано от Gwendoline
    разбира се, че нищо не разбрах. аз съм социално програмирана...
    също така си роб на евреите и жертва на масонската конспирация и илюминатите.
    Догма!
    Grumpy old madman

предпочитам да си стоя на същото дередже, ако трябва да се "оправям" по твоя мироглед.

ClockworkOrange до тъка разсъждава най-добре ! на другите много здраве и особено на канис форумния жребец
    Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!

Голям фен Аватара на skuck
    Тоя ClockworkOrange е ебаси деградето мчее!

Според мене порограмата в средното образувание си е добре. Само дето нас ни мързи до небеееето, толкова ни мързи, че в търсене на лесното чак ставаме нагли. Вярно, че Бил Гейтс е нямал више образование когато е направил милярдите и че оценката в дипломата не отразява умствените възможности на дадената личност ама поне "една" обща култура трябва задължително да имаш!
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

младите хора преди да погледнат към образователната система е редно да погледнат самите себе си.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Непостоянно
    Цитирай Първоначално написано от skuck
    Тоя ClockworkOrange е ебаси деградето мчее!

Според мене порограмата в средното образувание си е добре. Само дето нас ни мързи до небеееето, толкова ни мързи, че в търсене на лесното чак ставаме нагли. Вярно, че Бил Гейтс е нямал више образование когато е направил милярдите и че оценката в дипломата не отразява умствените възможности на дадената личност ама поне "една" обща култура трябва задължително да имаш!
    Както и елементарна грамотност.
    .!.

Всъщност, ако погледнете, какво учат по математика, биология, химия, физика и тн. в чужбина е установите, че са същте неща, както и в България.
    Но то Славейков-баща го е казал.
    Все не можем, все е трудно.
    Grumpy old madman

Не знам какво е в другите държави,не смея да предлагам реформи,но ще споделя и аз моите впечатления.
    Предмети като биология,химия,математика са напълно излишни след 7-ми клас.До това ниво основните знания са дадени,който има допълнителен интерес,знае къде да се насочи.Няма смисъл всяка година да се повтарят едни и същи неща с малко добавки.Да не говорим,че информацията за незаинтересован е изключително краткотрайна.Не знам защо трябваше да бъдат в програмата ми чак до 10-ти клас.
    Онзи ден гледах приемния изпит за НБУ-състои от по 10 въпроса за по няколко предмета-пълна лудост!Все пак човек е много по полезен,когато е специалист в нещо,отколкото ако има знания от тук,от там по малко,а и не на всеки се отдават точните науки.
    6-7 часа на ден наистина са много по начина,по който се преподава-само теория,с минимални примери от действителността.В много редки случаи има някакви подбуди за рационално мислене,със зубрене съвсем спокойно може да се изкара.Как да не е затормозяващо?
    Доста учители процедират по следния начин-диктуване цял час->изпитване следващия.Записаният план е резюме на написаното в учебника.Каква е ролята на учителя тук?За да проченеш нещо написано на някого не се изисква висше образование...
    И накрая,трябва да има повече мероприятия,организирани от училището,на които ученици могат да изпъкнат със способностите си.Учениците и учителите трябва да бъдат поощрявани морално,постиженията им трябва да се разгласяват.Нека хората бъдат горди,заради знанията/уменията,които имат,иначе са безполезни.
    Иначе се радвам,че поне е проявена някаква инициатива за промяна,но доводите са направо смешни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си