.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    Ама защо таква драматичност?Аз доколкото разбрах той иска да се разделите..Ами уважи желанието му и го направи..и не му изливай романтични теории как можело и как не да бъдете заедно видиш ли "завинаги"..Мъжете толкова ги отвръщава тази дума..И е нормално..не знам как си живяла в заблуди , че ще бдъете заедно докато смъртта ви раздели..Нормално е да иска разообразие..Просто явно за него ти си изчерпан образ, нямаш нищо интересно и ново , което да му дадеш.Познава те цялата , както и ти него..това, че ти не можеш да си представиш живота без него, не значи че и той го иска..Ако толкова го обичаш..остави го...АКо се осъзнае ще се върне при теб..И без не мога... Навик е това вашето...

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    най-вероятно вече сте си омръзнали, или поне ти на него Според него връзката ви няма голямо бъдеще. Затова мисля, че е най-добре да го оставиш. Нека замине и се чувства "свободен". Когато разбере дали е направил верния или грешния избор може да е късно. А ти се опитай да приемеш това решение и да заживееш нормално, без него. Дай му свободата, която иска.
    И според мен е глупаво да се надяваш, че след години ще се видите и всичко ще си дойде по старому. Трябва да продължиш напред. Това с чакането на години - да завърши, и евентуално да реши, че иска да е с теб, наистина ли си заслужава?! Глупаво е.
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    казва, че ще скъсаме, защото ще се отдалечим 1н от друг..а и няма желание и да опита
    Задавам един уточняващ въпрос-ще скъсате, когато дойде време да заминава?
    След като е наясно, че си му омръзнала, че иска разнообразие, иска да опита и с други, разумът му надделява и какво ли още не /справка горните постове/, не виждам логика да се съгласи да заживеете заедно! Адски егоистично е от негова страна да има слугиня, която да тича след *задните му части* и като дойде време да заминава, да й каже "Довиждане"! Лично за себе си подобна ситуация не бих изтърпяла.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Paradise
    Тъпооо НЕ МОЖЕШ да заживееш с някого и да го накараш да влее всичките си мечти, надежди и перспективи за бъдещето в теб, ако знаеш, че бъдеще НЯМА. Това е садизъм. Гаден садизъм.
    Да, трудно е да бъдеш с някого, ако ти е първия, но защо пък не!? Освен ако нещо определено не ти липсва, защо ще късаш с някого, когото обичаш само, за да видиш какво е с други!!??
    Може да не си била човекът за него, но е по-нормално просто да скъсате, когато срещне точния човек. Хареса го и така. А не предварително да обявява, че търси друга. Мила, той просто не те обича вече.

ПП. И хах, ако си вярва, че нов живот в чужбина се почва ей така за 2 дена, лъже се. После ще има да рони сълзи, че е сам, докато се установи, завърже приятелства, може би връзка и най-малкото свикне на езика.

Търси си оправдание според мен. Явно не изпитва вече силни чувства към теб. Говорете и се изяснете, кажи му какво мислиш.

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Аз друго не разбрах.
    От 4 месеца живеят заедно. Това предполага по-голяма зрялост, отколкото се очаква от тях... Следователно, ако е такъв случаят... тийнейджърството му не може да оправдае глупавата му постъпка.
    Постъпката се обеснява със синдрома "Заминавам далеч, късам всички стари връзки и приятелства". Много е популярен. Изглежда така:

Знаеш, че заминаването е неизбежно. Няма да се виждаш с никого от старите си приятели, ако имаш приятел/ка и с него/нея. Гадно ти е. Но няма как - приели са те някъде, разумен човек си, искаш по-добро образование/работа, по-добро бъдеще. Понякога дори може да мислиш толкова напред в перспектива, че да си представяш как след като изучиш ще се върнеш и с напредъка си ще облагодетелстваш човека, когото обичаш (най-често финансова сигурност).

Наблюдавал съм този феномен при няколко човека през последните години, най-често се проявява при логично мислещи хора с MBTI профил на личността - x N T x (за запознатите). Често им е необходимо да се самоубедят, че няма смисъл да запазват старите приятелства/връзки, защото само ще наранят себе си и близките си по този начин.

Тъй като темата и проблема ти са сериозни, ето ти сериозен отговор. Говори с него и го попитай (деликатно) дали не се опитва нарочно да се отчужди от хората, които обича. Също така наблюдавай поведението му спрямо близките му приятели (понякога дори семейство).

Мега фен
    Град
    Earth...
    не ми се чете

казваш че и той те обича и в следващия момент че не вярвал във връзките от разстояние и тем подобни.. Щом те обича истински защо изобщо трябва да прекратите отношенията си след като той замине. Една наистина истинска любов би се преборила с това..поне според мен.

За 4 години и аз и той ще се променим... ако продължим връзката си 4 год. на разстояние накрая като се съберем може да се окаже, че вече не си пасваме... че сме станали прекалено самостоятелни или прекалено различни и някак си нещата да не потръгнат... така и двамата ще сме изгубили 4 год от живота си в поддържането на някаква заблуда.. Той ме обича и държи много на мен.. просто като иде там ще мине през истински ад докато се установи... и някак си не иска да му се стовари и нашата раздяла на главата тогава... затова предпочита да ме превъзмогне докато е тук :/ всичко е много объркано и много кофти..

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Python5
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Аз друго не разбрах.
    От 4 месеца живеят заедно. Това предполага по-голяма зрялост, отколкото се очаква от тях... Следователно, ако е такъв случаят... тийнейджърството му не може да оправдае глупавата му постъпка.
    Постъпката се обеснява със синдрома "Заминавам далеч, късам всички стари връзки и приятелства". Много е популярен. Изглежда така:

Знаеш, че заминаването е неизбежно. Няма да се виждаш с никого от старите си приятели, ако имаш приятел/ка и с него/нея. Гадно ти е. Но няма как - приели са те някъде, разумен човек си, искаш по-добро образование/работа, по-добро бъдеще. Понякога дори може да мислиш толкова напред в перспектива, че да си представяш как след като изучиш ще се върнеш и с напредъка си ще облагодетелстваш човека, когото обичаш (най-често финансова сигурност).

Наблюдавал съм този феномен при няколко човека през последните години, най-често се проявява при логично мислещи хора с MBTI профил на личността - x N T x (за запознатите). Често им е необходимо да се самоубедят, че няма смисъл да запазват старите приятелства/връзки, защото само ще наранят себе си и близките си по този начин.
    Дотук добре. Съгласна съм и със синдрома, и с това, че се наблюдава често. Но един зрял човек не би го казал на приятелката си по този начин. Тази глупава постъпка не разбирам.

Естествено е в един момент да се измориш от всичко и да ти се прииска ново начало. Още по-естествено е да се бориш за него, скъсвайки всички стари връзки. Но нужно ли е да го правиш по толкова директен начин. Това показва страхливост. В смисъл - по-лесно му е да я нарани, за да избегне всякакви опити от нейна страна за поправка на нещата, вместо да се изправи с проблема на нейната любов и да го разреши възможно най-деликатно и дипломатично, без излишно да наранява чувствата й.

Аз наричам това "синдрома на емоционално незрелите", ако трябва да говоря с твоята терминология.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си