- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво мислите за борците за права на животните?
Добро мнение, браво.Първоначално написано от Raybeez
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Поздрав за всички с горния клип.
Не е нужно да си вегетарианец, за да защитаваш правата на животните. Аз съм абсолютно за използването на въоръжена съпротива срещу корпорациите, които провеждат експерименти с животни.
Вегетарианството, съответно и веганизма за личен избор и никой не може да се вмешава в решението на индивида.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Първоначално написано от realantisocial
Вместо да кажа какво мисля по темата или да коментирам трите страници мнения, само ще пусна един цитат от известния писател Джак Керуак
"Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules, and they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as crazy, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do."
Най-гнусното нещо е жестокостта и насилието спрямо животни. Редно е да се добави, че най-строгите закони в защита на животните са били в Третия райхПървоначално написано от plmn
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Спам
Raybeez
Спам
Raybeez
-- Aristotle
Е... всеки трябва да се бори за нещо, за да се чувства пълноценен човек, нали ?![]()
Всъщност има доста хора, които са вегетарианци по болест. Всички вещества, които ги има в месата, могат да бъдат добавени от други храни (за пример - соените култури). Будистките монаси са сред хората, доживяващи най-дълбока старост, но през целия си живот не консумират месо.Първоначално написано от BERCUT
Кажи ми, че това е пристъп на “висша” ирония и не си вярваш.Първоначално написано от BERCUT
Първо, повечето вегани, вегетарианци, пълни стрейт еджове и ПЕТА-активисти са точно срещо УМИШЛЕНОТО отглеждане на животни с крайна цел месомелачката. Повечето от бройлерите, млекодойните крави, овците и т.н. на всичкото отгоре са генетично модифицирани и доста от тях биха имали доста мъчителен живот и без да бъдат държани в клетки с размерите на тялото им.
За втората част няма и да коментирам, еони нашата планета е съществувала с тези “замърсявания” от метан, едва ли за последните 50 години са се увеличили толкова...
Ето това е истината.Първоначално написано от Raybeez
Както споменах по-горе, борците за права на животните и активистите са против огромната индустрия с животни. Това включва, но не се ограничава, до храни и продукти с животински произход.
За пример: доста от вас имат кучета, но едва ли знаят от къде идват и кои са техните родители (за щастие ситуацията с породистите котки е много по-добра, там организацията е силна и яко бичи тоягата по гърба на провинилите се). Това, което ние направихме с нашият котарак, руска синя котка ‒ взехме го направо от развъдник. Едва ли бихте взели животно от развъдник, който е с отвратителни условия.
Други примери са експериментите с животни, някои циркове и зоопоаркове (повечето имат отвратителни условия и аз лично съм бил свидетел как се “дресира” тюлен в български цирк), животните във филмите и други.
Това го цитирах само от кеф. Керуак е велик, макар да се съмнявам да е бил вегетарианец.Първоначално написано от godframedme
Колкото всяка друга философия, която се опитва да се наложи по икономически, военен и пропаганден път. Не, че Марксизма е лоша философия, просто трябва хората да я пожелаят. Ако искаш отвори нова тема, не е мястото тук.Първоначално написано от Goebbels
Има предостатъчно вегани и вегетарианци, които с отказа си да ядат месо (и животински продукти, съответно), не целят нищо и не показват никакъв протест. Има хора, които просто не харесват вкуса на месото, има и такива с медицински проблеми. Точно снощи по новините гледах за момче, чиито организъм не разгражда белтъци.
Погрешно е и мнението, че живот без месо е по-опасен, точно както е погрешно, че вегетарианството е по-здравословно. Най-здравословно е да се поддържа нормална диета, да яде човек каквото му е на сърце, но да не прекалява, а с месо или без - това зависи от организма.
Аз лично не съм вегетарианец, но подкрепям активистите за права на животните. Едно е животното да е било свободно, да се е движело и да не е угоявано и отглеждано специално за продан, друго е да си купиш бройлер от гума. Немислимо е да има такова отношение към живи същества.
По-голямото ми притеснение е с консумацията на доказано интелигентни животни. Умът ми не побира как някои азиатски култури “консумират” котки. За жалост и ние не сме по-различни ‒ свинете са изключително умни, но това не пречи те да са основата на месната трапеза.
Аз също не съм вегитарианец. Ловът е бил занятие на хората от дълбока древност. Но ако се практикува като спорт, за удоволствие - това е извратено. Ако обаче е от необходимост за съществуването на хората - няма място за осъждане. Въпросът е да не се убива заради "тръпката", от която да се изпитва извратено удоволствие, след което дори понякога убитите животни не се използват за нещо полезно, а се изоставят.Има предостатъчно вегани и вегетарианци, които с отказа си да ядат месо (и животински продукти, съответно), не целят нищо и не показват никакъв протест. Има хора, които просто не харесват вкуса на месото, има и такива с медицински проблеми. Точно снощи по новините гледах за момче, чиито организъм не разгражда белтъци.
Погрешно е и мнението, че живот без месо е по-опасен, точно както е погрешно, че вегетарианството е по-здравословно. Най-здравословно е да се поддържа нормална диета, да яде човек каквото му е на сърце, но да не прекалява, а с месо или без - това зависи от организма.
Аз лично не съм вегетарианец, но подкрепям активистите за права на животните. Едно е животното да е било свободно, да се е движело и да не е угоявано и отглеждано специално за продан, друго е да си купиш бройлер от гума. Немислимо е да има такова отношение към живи същества.
-- Aristotle
Керуак няма значение какъв е бил, а че цитата, който приложих е абсолютно релевантен в контекста на активистите за освобождение на животните и философията на аболиционисткия веганизъм през последните 30 години.
Въпреки опитите да се деформира историческата истина чрез приказки за някакви митични закони за правата на животните в хитлеристка Германия, фактите говорят обратното:Първоначално написано от Goebbels
- нацистите не само не са забранили вивисекцията (опитите с животни), но са практукували вивисекция върху хора;
-не само не са забранили лова, но са го и поощрявали, извеждайки го в ранг на елитарна забава;
- така наречената забрана за нехуманен начин на умъртвяване на животните в кланиците се е отнасяла само за еврейския «улеен метод» и съвсем не е била продиктувана от грижа за животните, а е била пропаганден трик; всъщност крайно жестокото отнасяне към животните е влизало в програма за възпитание на СС;
-особено показателен е фактът, че Хитлер е репресирал германските вегетарианци; през 1936 г. е разстрелял членовете на Германския вегетариански съюз (един от най-старите в Европа!)
Всичките тези неща, които ги дрънкат нео-нацистите са просто пропаганден трик, за да се инфилтрират в модерните аполитични прогресивни движения и неправителствените организации. Искат да се приобщят към еколозите, блогърите, студентите и всички останали неформални аполитични групи на гражданското общество.
Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.
По принцип не съм вегетарианец... обаче да ги дерат живи котките и кучетата за кожи... е това е много жестоко.. и предполагам на ония дръпнатите няма да им е много приятно ако някой ги дерне тях...
А убийствата на тюленчетата за спорт ?... просто без коментар... Ние хората просто нищо не заслужаваме... ама то вече природата започна да ни го връща... || Каквото повикало, такова се обадило! ||![]()
![]()
![]()