Мисля, че на всеки от нас по-големите е задължение и лична отговорност в този и здравния раздел да не проявяваме чувството си за хумор и умението си да боравим с ирония и сарказъм. В този форум пиша редовно близо 4 години и не съм си позволила нито 1 път да напиша нещо подобно и лъжливо, което би застрашило здравето на което и да е дете. Предпочитам като не знам или не съм сигурна да потърся, да се консултирам и да дам необходимата информация (или да си замълча), а при явна подобна ирония (която в случая си е опасна лъжа), дебело да подчертая, че това не е истина. Не знам дали на някой съм помогнала реално, но идеята ми тук е била винаги и само винаги да помагам на база познания или опит. Надявам се, че всички 18+ достатъчно добре съзнават сериозността на подобна информация и действат по същия начин, водени от същата идея.
Виж, аз сигурно съм най-големият пуритан и моралист в целия форум. Просто моралните ми ценности и възгледи са по-различни от на повечето хора. И, да, говорим за секс. Смятам, че не 11, а 16+ трябва да е темата, но живея в реалността, в която има майки на 11, в която средната възраст за загуба на девствеността при момичетата е 13-14. Предпочитам да има едно място, където тези деца да попитат, да прочетат, да се позаинтересуват, отколкото да им е строго забранено. По мое време (преди 10 години) Интернет не беше толкова богат на информация, родителите ми са пълни консерви по темата, имам кака, но и тя нищо не ми е казвала и нямаше от къде да науча. Представите ми за секса и интимността в ранна тийн възраст бяха доста ограничени и от сегашна гледна точка - нереални. Щях да се радвам, ако преди 10 години имаше тийнпроблем и можех да прочета и нещо полезно. Да забраняваш не винаги е най-доброто. Аз не съм се развратила, защото съм била дезинформирана, но много познати направиха точно това. Да си заравяме главите в пясъка не е най-доброто в случая. Защото сексът освен всичко друго може да бъде и опасен, защото е отговорност и той трябва да се приеме като такъв от малките деца. Да,предпочитам да ме питат какво е анален секс или зарибяван, пред това поредното дете да забременее на 13, да се зарази с опасна болест или да си доведе стерилитет поради неправилна контрацепция.