Добре.
Чуждите езици (визирам Английски и Немски най-много, въпреки, че и Японски е яко да знаеш хD) са задължителни, ако искаш да имаш доходна работа.![]()
глупостиПървоначално написано от spenZo
има доходни работи и без да знаеш дори Английски
нема, такива чужди езици като китайски са много сложни. учих финландски, бате нема такова нещо! японски е по-лесен като изговаряне
английския си е все едно български ,аз лично не познавам някой койт ода не го знае над средното ниво поне. говоря за моите връстници, ако някой не го знае поне от обща култура, не говоря за сертификати, то е много тъп
така си е, ако си от нашумелите крокодили, немаш ли животински прякор обаче не ставаПървоначално написано от DebelaManekenka
на мода са котараците, следват мишоците!
готви се за полицейска палка.. съвсем сериозноПървоначално написано от ClockworkOrange
така ше те наквасим здраво...
виж ся, фор ми ис вери импортънт пурформ дъ тийм
самтаймс люн, самтаймс уин
ту партс.
айм токинг бифор дъ гейм, фифти- фифти
фърст хаф- вери гуд, секънд хаф- айм но ляйк
Богатите също плачат, но е по- добре да плачеш в лимозина, от колкото в градския транспорт.
Първоначално написано от PsychologicalDisorder
![]()
Богатите също плачат, но е по- добре да плачеш в лимозина, от колкото в градския транспорт.
Ама Стоичков е и пример как, прост или не, човек може да постигне много в живота, когато има определените качества, които много умни хора просто нямат.
Иначе езиците са задължителни - поне английски, следват немски, руски, испански. А и знаенето на гръцки би било доста от полза, защото доста кипърци имат, под една или друга форма, бизнес в България.
кво да му се смеят, като няма да разберат кво говори![]()
Аз какво да кажа като знам Английски, Испански, Немски, Руски, Арменски и Български?Естествено, че са важни.
За мен лично най-важни са Испански и Английски.![]()
Без английски наникъде! Това дори вече не се смята за език. Той стана задължителен и работодателите дори не го приемат като чужд език вече. Това е все едно да не можеш да смяташ.
Вторият език, който обикновено е френски,немски,испански,ит лиански...и той леко почна да се измества. Повечето работодатели вече искат английски + 1. Обиколих ужасно много интервюта последните няколко години и дори за работа в различна сфера и ми направи точно това впечатление. Английският е задължителен, вторият език необходимост. Вече има много хора с трети език. Тях избират !
А пък ако знаеш китайки, арабски и въобще по-рядко срещани езици взимаш двойно повече пари.
Така че учете езици докато му е време и хич не му се чудете. Знаете ли езици ще си намерите работа, дори и да е в кол център или къстъмър съпорт(перфектната студентска работа между другото!).
Може ! Познавам страшно много хора, които владеят по 3-4-5 дори и 6 езика над средното ниво : писмено и говоримо.
абееее дай първо тоя български да научим, па тогава да си мислим, че можем и друг да подхващаме
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Първоначално написано от EternalEyes
лошо за теб
да имат приложение, тъкмо както компютрите...
арменскиПървоначално написано от amk933
![]()
//интересно ми е, като някой не може да пише правилно на собствения си език, да твърди, че владее (и) чужди.
по темата:
да, нужни са, да, полезни са, но не да поназнайваш, а да знаеш.;
Точно арменският е най-безполезният език за учене.
След като България е член на ЕС немския и английския са най-полезните езици.
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Защо всички се отнасяте с такова пренебрежение към френския? Не е ли точно той най-полезният в Европа? (след английския)
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Немски се говори в много повече европейски държави.Първоначално написано от AutumnTears
Muhammad Ali
Но все пак той е официалният език в Европа...![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Кой е официалният език в Европа ?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ти каза втори най-полезен след английския, което е фейл.Първоначално написано от AutumnTears
То и българският е официален в ЕС, но само в България го говорим.
Muhammad Ali
е да, то си има знаещи го от малкиПървоначално написано от Pwnmaster
завиждам..![]()
руски е готино, няма чак толкова мн владеещи го и
следователно повече шанс за работа с него, а пък ни е лесен..![]()