.

Виж резултатите на анкетата: Кои според вас са прави?

Гласували
38. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Родителите

18 47,37%
  • Частта от лекарите обявяващи действието за "варварско"

9 23,68%
  • Не съм сигурен/а

11 28,95%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Град
    ВаРнАаАа

Какво мислите по този въпрос?

Случайно се натъкнах на статия, която наистина ме озадачи. В нея се разказваше историята на едно малко момче, което от малко е отказвало да му скъсяват косата, искало е да носи розови дрехи и дори е третирало мъжките си играчки като свои деца. Родителите на това дете решили, че явно е обратно, но още от 4 годишно малкото момченце си казвало "Аз съм момиче" въпреки, че родителите му вечно го поправяли и му казвали "Не, момче си." След посещения при различни педиатри, било установено, че детето не си играе. То наистина вярвало, че е момиче и страдало поради факта, че хората си мислят обратното. Семейството започнало да "лекува" детето с женски хормони. Тъй като (вече момиченце) детето е едва на 8, родителите му планират да му дават и хормони, които ще възпрепятстват нормалните изменения повреме на пубертета за да може след време да получи така желаната операция, която да я направи момиче на 100%.

Както се очаква, тази история предизвиква голям дебат. Лекари твърдят, че тези лечения и терапии са много вредни за крехкото телце на малкото момиченце, но родителите казват, че са били в безизходица. Те самите не са искали да го правят, но това е бил единственият начин да подсигурят щастливото бъдеще на рожбата си.

Аз лично не съм сигурна кой е прав в случая. Родителите, които се опитват да направят най-доброто за детето си, което само е заявило "или ще съм момиче, или няма да живея" или лекарите, които смятат, че полът не е между ушите, а между краката? Вие какво мислите по въпроса?

П.С. Моля без спам, караници и така нататък. Просто изкажете мнението си.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Адски труден въпрос е за мен...Бих казал и родителите са прави до някъде, и лекарите също...Не знам, честно.

Мега фен Аватара на t0d1t0
    Лекарите не изпитват същите емоции и чувства към детето както родителите,но аз бих подкрепил лекарите. Не може дете което все още се развива да приема такива медикаменти,тези родители да предпочетат вписването на детето в обществото пред неговото здраве... Що за родители..?! Да сме си здрави,а другото вече ще го мислим...
    Станислава

Аз подкрепям отговора на t0d1t0.
    I play solo

Лекарите, няма как ако излезне на улицата и каже: "Аз съм момиченце!" ще стане жертва на подигравки,и рано или късно ще разбере че неможе да е момиче. Незнам това е моето мнение.

ами не мисля, че трябва да му дават хормони..
    това може да е някакво временно увлечение на детето и в пубертета всичко да си дойде на място. тогава ще е късно да започне да пие мъжки хормони за да се превърне в момче

Голям фен Аватара на sifon4o
    Родителите, всеки родител иска най-доброто за детето си и щом то иска да е момиче на всяка цена тогава най-правилното нещо е да го подкрепят.

Re: Какво мислите по този въпрос?

Цитирай Първоначално написано от BePoHuKa
    Случайно се натъкнах на статия, която наистина ме озадачи. В нея се разказваше историята на едно малко момче, което от малко е отказвало да му скъсяват косата, искало е да носи розови дрехи и дори е третирало мъжките си играчки като свои деца. Родителите на това дете решили, че явно е обратно, но още от 4 годишно малкото момченце си казвало "Аз съм момиче" въпреки, че родителите му вечно го поправяли и му казвали "Не, момче си." След посещения при различни педиатри, било установено, че детето не си играе. То наистина вярвало, че е момиче и страдало поради факта, че хората си мислят обратното. Семейството започнало да "лекува" детето с женски хормони. Тъй като (вече момиченце) детето е едва на 8, родителите му планират да му дават и хормони, които ще възпрепятстват нормалните изменения повреме на пубертета за да може след време да получи така желаната операция, която да я направи момиче на 100%.

Както се очаква, тази история предизвиква голям дебат. Лекари твърдят, че тези лечения и терапии са много вредни за крехкото телце на малкото момиченце, но родителите казват, че са били в безизходица. Те самите не са искали да го правят, но това е бил единственият начин да подсигурят щастливото бъдеще на рожбата си.

Аз лично не съм сигурна кой е прав в случая. Родителите, които се опитват да направят най-доброто за детето си, което само е заявило "или ще съм момиче, или няма да живея" или лекарите, които смятат, че полът не е между ушите, а между краката? Вие какво мислите по въпроса?

Според мен нетрябва да се търси причина ,кой е виновен ,а най-доброто решение за детото.Детето трябва да живее пълнощенно,и ако това е да стане момиченце може би е по-добрия вариат.И все пак гласувах Не съм сигурна.
    Sleda ot liubovta

Град
    София

Цитирай Първоначално написано от anichka12345678
    Цитирай Първоначално написано от BePoHuKa

Според мен нетрябва да се търси причина ,кой е виновен ,а най-доброто решение за детото.Детето трябва да живее пълнощенно,и ако това е да стане момиченце може би е по-добрия вариат.И все пак гласувах Не съм сигурна.
    I look up to the sky
    And now the World is mine
    I've known it all my life
    I made it, I made it!!!

http://www.youtube.com/watch?v=F_7baOCYg-Q

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..

детето си, което само е заявило "или ще съм момиче, или няма да живея"
    Това е абсурдно, детето е на 8 все пак, едва ли може да бъде толкова категорично в изказванията си. Историята ми се струва толкова украсена.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Колкото и украсена (евентуално) да е, историята си е интересен казус.

Пола на един човек е 100 % между ушите.

Щом е казало - искам да съм момиче, значи ще бъде момиче.

Ако след като бъде уведомено за опасностите от тези хормонални терапии и е съгласно - значи никой не може да се противопостави.

Друг е върпоса дококло е правилно и етично издържано цялото това безумие.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Чувала съм, че има случаи при които един човек е с женски полови органи отвътре и все пак си има мъжко тяло и съответно обратното. Не говорим за психика ами за чиста биология. Не знам до колко е варно!

И все пак по темата... Лекарите! Все пак са специалисти и се предполага, че разбират повече от родителите. Но пък и родителите имат право до някъде все пак искат най-доброто за детето си

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Еми според мен родителите ,защото просто се опитват да осигурят щастлив живот на детето си ,което има нямакви психични проблеми просто ....

--------------------------------------------------------

Хм... Доста сложен казус. Принципно родителите са прави да поскрепят детето. Колкото и несигурна да е ориетацията на деца и подрастващи, все пак те се приемат или като момчета, или като момичета. Тук момчето ще бъде момиче и това е ясно. Друг е въпросът, че може би подкрепата на родителите е по-добре да е само морална, а не да го блъскат с химия.

Супер фен Аватара на Shia
    На толкова малко дете не бих му правила операция.
    Ще се оправя само в живота,докато не реши наистина какво иска да бъде-мопмче или момиче.Няма да мога да спра обидите,боя или ниското самочувствие.Аз не съм го направила такъв и честно не искам да имам дете,което е обратно.Няма да ми е гордост.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си