- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как да си оформя ноктите?
Досега никога не ми се е получавало оформянето. Искам да си го направя в домашни условия, затова ви моля за съвети...
И два въпроса:
ЗА какво служи пиленето по-точно?
И трябва ли да ги пиля преди или след оформянето?
![]()
аз моите си ги оформям с пила за ноктинякои хора казват, че вместо да ги режеш с нокторезачка е по-добре да ги пилиш ..
Ми аз не разбирам много![]()
Мисля ,че пиленето е за полиране и оформяне![]()
So get down move your body,
Move your body all night long
Body, body all night long
Move your body all night long
Ooh, ooh …
с циркуляр![]()
о и аз имам този проблем но не искам да ходя на маникюур ако някой може да обясне да пише![]()
![]()
Първоначално написано от DevilWish
Просто аз
Аз моите ги режа с нокторезачка, после само ги оформям с пиличката. Главно с нокторезачката им избирам формата.
аз ги режа с нокторизачката,така избирам дали да ми са прави или заоблени и после ги пиля![]()
рядко аз си оправям ноктите, но когато го правя просто си ги оформям с пиличката
Режа с ножичката и оформям с пилата.Когато нямам време пиля с пилата.
доколкото знам не е хубаво вместо да ги режеш с нокторезачка да ги пилип с пилата защото с нея горния слой на нокътя изтънава и ноктите се чупят по лесно (не обяснявам много добре :D ) аз моите нокти ги режа с нокторезачка ако имам кожички ги махам оформям с пилата желяната форма
Аз съм чела, че ноктите трябва да се оформят с пила, а нокторезачката/ножичката да се ползва само за скъсяване.
Аз не си режа ноктите на ръцете. Имам една пила с четири степени на грапавост(май така се казваше) и само ги пиля. Нямам проблеми с оформянето, моите нокти по принцип са хубави, едни такива дълги. Мисля, че не толкова трудно - просто търкаш там докато станат както ги искаш ;дд. Някой по-горе беше писал, че пиленето разваля ноктите, чесно казано не съм забелязала - ноктите ми са здрави без да използвам заздравител.
+1Първоначално написано от petiam
Брях,брях
И заоблените нокти вече са демоде, тъпи са по-хубави![]()
The music is loud
The kids are so young
All over the world
They wanna have fun
The music is so loud
It drowns out the talk
All over the world
Just give us more rokk
въпрос на вкусПървоначално написано от Marge
![]()
някои обичат квадратна плочка, а други заоблена.. =]
към авторката: съгласна съм с повечето коментари преди мен.. нокторезачката/ножичката я използвай САМО за скъсяване на дължината, а след това оформи с пиличка ! някой беше писал, че не било хубаво да се използва пиличка.. нещо там горния слой на нокътя изтънявал ли какво не си спомням, но НЕ е вярно.. винаги си пиля ноктите и не забелязвам никаква промяна, здрави са / без заздравител ! /
It's nothing so sexy, hot like you
Nobody's moving the way that you do
You driving me crazy..![]()
Ммм, облите нокти са хубави, обаче не са за всеки нокът. Примерно аз със опит да си правя заоблени нокти ги разслоих и не ми се говори след това какво беше. Та според мен заоблените нокти са за по здрави нокти, не склонни към разслояване. Квадратните онкти на мен лично са ми бая по-удобни, пък и като съм с такива ноктите ми не се разслояват.
Първоначално написано от Nakadah
е вчера си ги направих така
http://prikachi.com/files/1224780z.jpg
http://prikachi.com/files/1224784j.jpg
може да е малко гадно качеството,но тва е от светкавицата на апаратаи не се вижда добре
С ножичка ги режи когато искаш да си скъсиш леко, с нокторезачка само когато ги отрязваш изцяло.Грапавата част на пилата се използва за оформяне на ноктите, може да ги заоблиш или да ги направиш квадратни, най-добре виж формите в гугъл и си избери подходяща.Ако ноктите не са заоблени се чупят по-трудно, за това по подходяща е квадратната форма.Полирането на ноктите се прави само със гладката част на пилата (ако имаш такава на твоята пила де), тоест без абсолютно никакви неравности, така полираш нокътя от горе и той става лъскав и гладък, така по-лесно се нанася лака.