Цитирай Първоначално написано от desitoyoy
Става въпрос за момчето, което наричах най-добър приятел повече от година. Той е невероятен-хубав, умен, мил, любезен, но не цени тези си качества. Мисля, че го познавам най-добре от приятелите му и знам, че е невероятен и съм му го казвала, но той не мисли така. Постоянно се прави на идиот и си навлича проблеми. Един ден го попитак защо се държи така, а той каза. "Защото иначе съм скучен и на никой няма да му е приятно с мен." Това не е вярно, защото когато беше с мен беше себе си и ми беше приятно, но не знам как да му го кажа. Какво да направя?
моят отговор може и да не ти хареса, но аз мисля, че лично ти нищо не можеш да направиш.
по този начин той търси внимание и съчувствие. незнам на колко е, но явно все още не е излязъл от пубертета.
остави го да си блъска главата и в един момент сам ще се усети, че прави грешки, тогава ще смени тактиката.
в този случай си мисля, че колкото повече му обръщаш внимание, толкова повече той ще се вдетенява, така, че просто го остави, сам да стигне до правилния начин на мислене.
не вярвам да се е комплексирал чак толкова, най-вероятно просто следва тази схема, защото не си е изработил по удачна. а това сигурно е така, защото няма много опит.
опита обаче идва с времето, така че....
търпение