.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Не става дума за пари .. такива ли материалисти станаха повечето хора не ви ли е минавало през ум ...че двама могат да се обичат настина ... тва не го приемаме като проблем.
    И не искам да променям мнението на никой за любовта и като цяло ..защото всеки си има мислене по тия въпроси.
    Благодаря на всички...знаех тези неща.. обаче исках да знам със сигурност как стават .
    Весела Коледа на всички и .. повечето премахнете малко тая злоба ..че нищо не се постига с нея

Senior Member Голям фен Аватара на relax4o
    Ми, че то сега на мода е хората да си живеят заедно и без да са се ожеинили. Водят се женени, ама не са. Прости си живеят заедно. За кво ви е да правите такива глупости, още не осъзнали живота ще се женят... ПФФФ
    "Въпрос на вкус", казал Шаро и си налапал кура!
    Карай да върви, пък каквото ще да става...

Цитирай Първоначално написано от relax4o
    Ми, че то сега на мода е хората да си живеят заедно и без да са се ожеинили. Водят се женени, ама не са. Прости си живеят заедно. За кво ви е да правите такива глупости, още не осъзнали живота ще се женят... ПФФФ
    А ти изобщо не ме познаваш ..за да знаеш кво е живота за мене ... хората да си живеят както искат .. хич не ме интересуват другите ..тва е лично моя работа ... преди да даваш такива глупави изказвания се замисли малко ..че не всеки има твоя мозък и не всички си умират от желание да го имат.. или ти просто колкото да напишеш нещо.
    И все пак всеки си има право на мнение!

Re: брак .. да попитам

Цитирай Първоначално написано от 8992LIGHTER
    Не знам как да си задам въпроса правилно ..за което се извинявам

Как двама души които са 17 годишни могат да се оженят..
    как става .. някой казват ..че след като не са пълнолетни не могат да имат граждански брак ...
    не съм на "Ти" с тези неща и искам да попитам ...за възможни варианти
    1во отговора ми е, че само с разрешението на родителите некви е такива..

2ро смяташ да се жениш ли бе мама му стара?? толкова мнооооого ли се обичате?! еБати якото..

Senior Member Голям фен Аватара на relax4o
    Цитирай Първоначално написано от relax4o
    А ти изобщо не ме познаваш ..за да знаеш кво е живота за мене ... хората да си живеят както искат .. хич не ме интересуват другите ..тва е лично моя работа ... преди да даваш такива глупави изказвания се замисли малко ..че не всеки има твоя мозък и не всички си умират от желание да го имат.. или ти просто колкото да напишеш нещо.
    И все пак всеки си има право на мнение!
    Глупаво изказване, айде кажи на колко си, нали каза, че си на 17 години. Айде кажи какво знаеш ти от живота, той тепърва ще започва. Бил съм приказвал глупости. И също нямах за цел обида, а ти веднага скачаш на бой(така да са изразя). Щом си питал във форума, значи имам право да се изкажа, и ти нямаш право да ми викаш. Първо се замисляй върху на хората думите и с какъв тон са ги написали и тогава тръгвай да скачаш. Бахти маняка си, честно.
    "Въпрос на вкус", казал Шаро и си налапал кура!
    Карай да върви, пък каквото ще да става...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Тя бременна ли е?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от Azgalor
    Чувал съм че щом и двете двойки са навършили 16 год имат право да се женят иначе трябва май разрешение от родителите,но щом циганите се женят на по 11-13 значи всичко е възможно
    Те вдигат сватби, но нямат граждански брак.

Айде извадка от семейния кодекс
    Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.

(2) По изключение, ако важни причини налагат това, брак може да сключи и лице, навършило шестнадесет години, с разрешение на председателя на районния съд по местожителството на лицето. Ако и двамата встъпващи в брак са непълнолетни и са от различни райони, разрешението се дава от председателя на районния съд по местожителството на единия от встъпващите в брак по техен избор. Председателят изслушва непълнолетния, неговите родители или неговия попечител. Мнението на родителите или на попечителя може да бъде дадено и в писмена форма с нотариално заверен подпис.
    Прочетете внимателно: прави се изслушване на родителите и на лицата, има писмено и нотариално заверено съгласие на родителите, трябва да има основателна причина и разрешение от районния съд. Не е толкова просто. А и от внасянето на молба за брак, до сключването му трябва да минат най-малко 30 дни по българското законодателство.

За повече информация: http://www.bcnl.org/doc.php?DID=343

В заключение: ако мацето не е бременно, едва ли някой ще ви разреши брак на 17. Няма законова причина за това.

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    След 16 могат спокойно,
    ама къде отиваш, може би ..
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

Голям фен Аватара на Lincheto
    Град
    Варна
    Не може ли да изчакате толкова 1 година..
    Това е супер прибързано решение.Сега си мислиш, че всичко ще е окей, но брака не е шега. Много вероятно е да ти омръзне бързо.
    The blood that binds us ..till death unites us

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Навършат ли 16 години, могат да сключат брак, с разрешение от родител/настойник. След 18, няма нужда от това.
    Ако стане работата, сме поканени на сватба нали ?
    Нека мъжете, които се мислят за много хитри да не забравят, че и на дявола някой е сложил рогата[!] .. Кико

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Сладури, прочетете Семейния кодекс и тогава коментирайте пак. В тази страна има съответните нормативни актове, а този е който урежда брачните и семейни отношения. Той е категоричен. Граждански брак би се разрешил само в особени случаи (разбирай бременност). Никой съд или съдия няма да позволи непълнолетни да се оженят без да има причина за това (освен обичаме се). Бракът е договор и като такъв се сключва между правоспособни и дееспособни лица.

Мега фен
    Град
    Earth...

Re: брак .. да попитам

Не знам как да си задам въпроса правилно ..за което се извинявам

Как двама души които са 17 годишни могат да се оженят..
    как става .. някой казват ..че след като не са пълнолетни не могат да имат граждански брак ...
    не съм на "Ти" с тези неща и искам да попитам ...за възможни варианти
    до сега ти избягвах темата, но то се оказа че е забавна бе...

хаха

Повече от фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от ivcheto0o
    толкова млади ?!?!?! мисля 4е трябва да имате 18
    Мисля , че това ще е най - голямата грешка в живота и ..
    Nowadays people know the price of everything and tha value of nothing . . .

Голям фен Аватара на Aniiiii
    Град
    Лондон
    Всъщност, има много хора които са заедно от такава годишна възраст и се обичат до край ....
    Но все пак трябва да си много упорит човек!!

И да, и аз не мисля че ще ви позволят ако нямате основателна причина да го направите, а да не изчакате 1 година.

Но все пак Успех
    ♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥

Мега фен Аватара на Priceless
    Град
    Варненска чайка
    Толкова млади ГРЕШКА !

Мисля, че прекалявате с иконките. Дразнещо е .
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Офф, престанете да му казвате кое е грешно и кое не е, щом е на 17 вероятно си дава сметка, че не е най-умното нещо, но решението си е негово.. Може обстоятелствата да го налагат, какво веднага давате акъл.. Пфффф..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си