- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Дали си струва да се промениш заради някого?
Вероятно тази тема е повече за раздела приятели, но моля да ме извините.
Принципно аз трудно допускам хора до себе си. Още по-трудно ги наричам свои приятели. За добрро или зло, е така. И това не ми пречи. Но с еднто момче, което смея да наричам най-добър приятел, се получава така, че в един момент сме много близки, а в следващия ужасно отдалечени. Той е много странен човек и именно това най-много ми харесва в него. Но все още е с детското си мислене. А аз смятам, че вече съм достатъчно узряла. И от там идва проблема. Приятелите ми казват, че съм била властна личност и доста съм крититкувала хората. Възможно е да е така, но съм свикнала да го правя. Около мен или ще са най-добрите ми приятели, които са силни характери и знаят, че когато ги критикувам не го правя с лоша мисъл. Или някакви непознати, за които въобще не ми пука. А момчето, за което говоря е лесно ранимо. Аз го приемам като по-малко братче, които искам да израстне стойностен човек. И явно подсъзнателно искам да го променя и го правя, като го критикувам, а той се поддава на моите критики. Той казва, че достатъчно се е променил заради мен. И сега трябва аз да се променя. Явно съм голям егоист.
Та въпроса ми е струва ли си да се променям заради него? Дали вие бихте го направили?
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.