.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Да ми обясните нещо по литература

Значи за класната ни даде примерни теми за ЛИС и есе. Ок, ама никога не сме правили есе по литературен проблем Можете ли да ми обясните за какво става въпрос? Какво да се пише в него? Есета съм писала по житейски проблеми или някакви мисли,ама есе по литература

ми същото е, макарче трябва да обвържеш по някакъв начин и произведението...
    .

Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
    За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<

.

ама трябва да говориш общо за проблема или спрамо в произведението?

Град
    around the world !
    Трябва да се запознаеш с анализа на произведението, на което ще правите есе. Всичко друго е същото, само трябва да разсъждаваш върху проблема и да се аргументираш. И да, трябва да е спрямо произведението, нали все пак е литературно.

Мега фен
    Град
    Earth...

Re: Да ми обясните нещо по литература

Цитирай Първоначално написано от linaXX
    Значи за класната ни даде примерни теми за ЛИС и есе. Ок, ама никога не сме правили есе по литературен проблем Можете ли да ми обясните за какво става въпрос? Какво да се пише в него? Есета съм писала по житейски проблеми или някакви мисли,ама есе по литература
    вместо да даваш пример от реалния живот и да го анализираш, цитираш някое изречение и го анализираш

нищо сложно(за много дрънкащите)

Голям фен Аватара на ysmivka
    Не е много трудно.В учебника сигурно има разни критически текстове. Изчиташ ги и започваш да пишеш. Първо си правиш увот (нещо на кратко за автора и епохата в която твори) след това теза (навлизаш в проблема и разсъждаваш) и накрая заключение (обобщаваш това което си написала). Успех

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    увод, който е достатъчно общ, т.е. не е нужно да е свързан с конкретното произведение, може да се свърже с тезата, демек да са в едно, и после почваш да разсъждаваш, като примерно ако имаш 3 стр разсъждения, трябва да имаш около една страница по конкретното произведение и накрая заключението, то е лесно...

внимавай с преходите между самите части , защото е мн тъпо ако няма такива, ще е накъсано

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си