Цитирай Първоначално написано от Celence
Искам да питам jghgh откъде взима книги на стари издателства, защото, а аз се претрепах да търся, но не са особено евтини.

Така като се отвори малка дискусия за източната литература, иска ми се да вмъкна един индийски писател ( и философ) Рабиндранат Тагор. Има уникални неща, от това което съм чела ( Гитанджали; Думи с ритъма на вечност; Митичният страж, като в последната говори и за посещението си в България).
Е как така не са евтини? :о
Малките книжлета вървят на по 1-2лв, понякога до 3лв. Визирам наистина малки книжленца, не по-големи от една тетрадка малък формат. Е, има и от 50ст, (поне във Варна), но са само розови романи за бедни девойки, които се запознават с бизнесмени, чукат се и се обичат. (а ла Дързост и красота) - такива не вярвам да търсиш.

По-дебелите книги варират от 6-7лв до 8лв някъде. Но не мисля че това е много.
"Кери" на Стивън Кинг на старо - 6лв, в "Публик" до към 12лв. Има разлика : )

Не знам от кой град си, но обикновено около пазарите се намират будки и сергии за книги на старо. Търси там!
Във Варна такива има на синия пазар, който е зад Операта. Има и над пощата като тръгнеш към 3та ЕГ.

Успех в търсенето!

пп. Може да го пробвам индиеца, мерси!
пп2. Аз под книги на старо имам предвид книги "втора употреба". Не са лъскави, но в повечето случаи са си запазени .. и миришат на автентично!