- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Истинска любов или възможност да бъдеш наранен ?
Грешиш драги/а.Първоначално написано от bibynkichka
Смени "любовта е" с "биологичните оръжия, които доктор Менгеле е създал за Хитлер са" и ще си на прав път.
Абсолютно "за". Вярно е.Първоначално написано от bibynkichka
Ех, че лоша била тая любов бе! Хората големи мазохисти се изкараха, тцтцтц...
Нож с две остриета. Винаги има и двете възможности.
Не се чувам понеже не си говоря самаПървоначално написано от LadyDi
и въобще не ми говори за учебници щото и ти се изкарваш много умна а въобще не ме познаваш.По един два 3-5-10 ако ще и 100 поста не можеш да прецениш нищо.Пък и да можеш въобще ме е*е! И не съм казала,че мога да обичам толкова силно, но тва си е вярно едно любов може да съсипе човек като се има предвид колко навърте я взема той.Всичко е на психическа основа.
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
И въпреки това любовта е и нещо, което те прави най-щастливия човек на света.Нещото, което прави живота ти пълноценен.Няма сигурни неща в този живот![]()
[quote="LadyDi"]Пълна глупост.[/quote
така е.....дори когато си с някого не му дава чак толкова големи привилеги и ивъзможности...аз поне вярвам,че любовта е способността да правиш компромиси със себе си в името да запазиш отношенията с човек,който сам си избрал....в случая връзка никога не означава абсолютно някой да те промени или да има контрол над теб-аз сама съм си господар и така трябва да бъде
Това, че е клиширано, не го прави по-малко вярно, а напротив - замислете се - за да бъде повтаряно толкова пъти, трябва да има причина, различна от благозвучието на фразичката, нали?![]()
all day... all night... what the fuck?!
И аз не съм фен на баналния Здрач, ама защо..защо да няма любов..това са пълни глупости..!!Първоначално написано от fenastz
)
напротив..точно това,че е станало клише е лошото в случая,защото ако има повече хора вярващи явно така сляпо на клишетата светът няма да се развива в по-добрата посока..това,че някой някога е казал нещо и след това още еди колко си народ го е потвърдил не означава,че трябва сляпо да вярваш в него..овчото мислене,е много лошо нещо...Първоначално написано от ScarletBite
аз пък винаги съм гледала сама да преценявам нещата,за да извлека от тях,това което ще ми помага в живота..наистина,в някои клишета има доза истина,което категорично не означава,че всичко дето лети става за ядене..в общи линии Господ ни е дал моззък и гънки,за да ги увеличаваме и да ги използваме в наша полза...да вярваш сляпо-пак го казвам-на такива идиотии не развива акъла особено много...
другото ,което е,откъде накъде ще се доверяваш сляпо на нещо без да го осмислиш и прецениш сам...казаната реплика вслучая е чудесен повод за дискусийки и стига да има желаещи да оборят тезата ми съм насреща...
никога не вярвам,в нещо недоказано и във връзките си се старая да преценявам отношенията с даден човек.Не се моля преди лягане "О,дано не ме нарани" ,а го опознавам и преценявам възможностите нещо такова да се случи...ако не ме устройват дадените отношения и ако има шанс да се опаря се отдръпвам настрани и така си спестявам излишни главоболия...едно не ми е ясно-защо искате така да си усложнявате и без това НЕлекия живот![]()
Освен, че изреченията ти са ужасно объркани, забелязах и себеизтъкване...Първоначално написано от lipsvashh_mi
Боравиш неумело с термина "овча психика", също превърнал се в клише.Какво те кара да смяташ, че собствената си психика не е такава?
Поне да беше опитала да вникнеш в смисъла на фразата, която обсъждаме.И ако действително си несъгласна с нея, да ни представиш истинска теза, вместо да ни обясняваш какъв свободомислещ човек си...
Както и да е.По темата.
Вярващи сляпо?Вярващи сляпо на какво по-точно?
Говорим не за използването на фразата като нещо, което да напишеш в профилчитууу в скайпчитууу, а като събирателна точка на определен вид човешка драма.Историите на толкова хора, написани с игли и тъмночервено мастило върху разпадащите се, прогнили страници на "Книга за любовта" и носещи посланието "Любовта е възможност да позволиш на някого да те унищожи, вярвайки, че той няма да го направи".
П.С. Песничката в профила ти е страхотна!![]()
all day... all night... what the fuck?!
Колкото и хубаво да ти е в любовта рано или късно тя си го връща тъпкано и прекараното хубаво време буквално ти "излиза през носа"
Зависи от обичащите се ..![]()
Ако единия е непоправим злобар/ка и след като се разделите си науми да ти съсипе живота (а любовта му/й е изчезнала безследно).. надали нещо може да те спаси!
И аз съм на мнение, че повечето пъти винаги завършва зле въпреки всичко .. но пък не можем без да обичаме и да бъдем обичани!![]()
Единственото нещо,за което си заслужава да жиееш е любовта...това е чувството,което те кара да се чустваш че си жив.![]()
Аз пък това не го определям като "унищожение".Да,страдала съм,знам какво е.Знам го вече от 2 години.И до какъв извод достигнах скоро?Че именно всичко това ме държи близо до него.Че,когато започне да ми говори лиготийки ме отблъсква повече от колкото,когато се дръпва по малко от мен.Ама това е частен случай.
Изобщо по темата искам да кажа,че това клише е банално и се отнася за всеки твърде индивидуално, и може да докара само спор в момента.
Границата меджу любовта и омразата била много тънка.. може би там се крие истината... може би в това откачено време всичко е някаква измислена "любов" изневери и собствен интерес. Обичаш някого даваш всичко за него,разкриваш му се изцяло и след време се случва така че се разделяте и какво получаваш само обиди, заплахи и те "удрят" там където си най-уязвим. Може би това е цялата работа дали всеки от нас е говот да се довери на "сляпо" на човека до себе си... дали е говот да му каже "Ето виж това съм аз без маски и преструвки" и да вярва че отсреща ще получи същото а не лъжи и преструвки. Лошото е че човек когато веднъж се довери така и после е наранен след това трудно се доверява пак... тогава започват съмненията ревността и проблемите.
There is no right or wrong, only fun or boring
От личен опит мога да кажа, че дори да сме били наранени силно, ако се появи ОНЗИ, който да ни грабне.. нищо не може да спре това да се случи. При мен се получи именно така. Не усетих как се поддадох и отдадох на него. Беше красиво, вълшебно, но той го унищожи. Лъга ме, изневери ми колко пъти, а аз прощавах, което беше най-глупавото от моя страна. Скоро приключихме отношенията си и ми е много трудно във всеки един път, когато той каже "да се видим". Цялата започвам да треперя, но някак си казвам НЕ, защото се сещам какво стана м/у нас... и че нещата няма да се оправят.
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Няма любов,страшно много се уверих,всичко е ивестно време лигавене и послле цял живот страдане,и стига с тия здрачове,то по филмите винаги се обичат сички и бла бла![]()
![]()
,днес за пореден път се уБЕДИХ,че момчетата са прасета от клАСА
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
правааааааа сиии . .. на 100 %Първоначално написано от Wrathchild
![]()
напълно подкрепям !Първоначално написано от ReachlessGirl
рамо до рамо със себе си...
Колкото е вярно, толкова е и пълна простотия..
След бури - мир и тишина,
след нощ - безбрежна светлина.
Над равноширнатия път
лучите вихрен танц въртят -
път царствен царствено поел,
високо плува горд орел.
...
Утро - Димчо Дебелянов
Напълно вярно и често става така.![]()
Да... но, ако не се довериш на максимум и не дадеш всичко от себе си как ще знаеш, че това е ТОЙ/ТЯ? Както каза Sladurcho: "Ето виж това съм аз без маски и преструвки" Ако не се отдадеш до тази степен никога няма да знаеш, че си с точния човек. Защото само точният човек ще ти каже: "Да, без маски и преструвки ти си идеалната и тебе искам" Само той ще те приеме и ще се научи да обича и недостатъците ти.
Любовта си заслужава цялата болка, която евентуално може да последва. В момента изживявам загубата по първата ми истинска любов. Не съжелявам, че сме били заедно и, че съм му показала себе си, такава, каквато съм. Мъчно ми е, че вече не е момчето ми и че вече никога няма просто да си лежим гушнати и да се гледаме. Има милион малки неща, които ми липсват ужасно, но така трябва да бъде. Изживяваш една несполучлива любов и преминаваш нататък, надявайки се, че следващият ще бъде този, когото си търсила...
И могат да те унищожат само, ако го позволиш.