- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- *ВНИМАНИЕ* Да бъдем добри ! !
Мразя да давам пари на разни хора, просещи по улиците, дрипави, с недъзи, и какви ли още не, които се стремят по всякакъв начин да ти изтръгнат някой лев, уповаващи се на съчувствието на околните. Ужасно ме отблъскват подобни хора. Винаги когато съм имала възможност и ми е ставало гадно за такива хора съм им купувала храна. Но пари да им дам - никога.
Защото с очите си съм виждала какво правят подобни деца или възрастни с парите, които им дадеш. Което е отвратително. И изобщо не им съчувствам.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Не е това форума но нека и аз кажа мнениеКато ги видя такива само малко ми се стъжнява но си мисля 4е тези са някви глупаци дето не са могли да си намерят работа и ся са на улицата и те самите са си виновни а и се 4укат като луди имат по 100 деца и ся децата невинни ги пра6тат да искат пари (просят)
(мисля 4е това определя мангалите)
![]()
Относно децата с увреждания: това е един ужас, за когото си заслужава да пуснеш някой и друг смс.
Относно бедните деца, просещи по улицата: Я пробвай вместо пари да им дадеш храна? По-голямата част или ще те напсуват, щото искат пари, а не ядене (за да не ги набият мама и тати, които са ги пратили да просят та после с парите да си купят алкохол/цигари/наркотици), или ще игнорират храната напълно.
В редките случаи, в които става въпрос за истинска луда беднотия, пак са си виновни родителите, защото какво правят на улицата да просят вместо да отидат да работят като нормални хора!?
Скоро ми се случи нещо подобно.
Обръщам огромно внимание на тези неща и се самоизмъчвам, а действително нищо не мога да направя. Нито мога да им дам топъл дом, нито мога да дам на всички пари... Жалко е, но.;/
//С какво те са по-малко от нас, че да не седят на топло и т.н? С какво...
Животът е несправедлив към някои, но... живот.
едит: Изпитах нужда да споделя.;/
Онзи ден, като отивах на театър видях една бабичка, беше се свила до едно дърво, май беше седнала на земята(не съм сигурна), опитваше се да се предпази от студа максимално. Когато я видях... очите ми се насълзиха. Сърцето ми се къса да гледам как някой се мъчи, но...
Бла.
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
През досегашния си живот съм давала само на един човек пари. Не беше дете, а мъж на средна възраст някъде.
Човека стоеше един ден на автогарата и помагаше на хората с по-тежки чанти да ги пренесат до най-близкото такси или да ги качат в автобуса. Българин беше, не циганин. Половин час тичаше насам-натам да помага, но НИКОЙ не му даде и една стотинка. Само му се усмихваха и му благодариха. Някои пък се дърпаха.
Като ми дойде автобуса, този човек беше близо до мен и като ме видя, че ставам, взе ми плика (в който имаше маратонки и няколко дрешки) и ми го занесе до автобуса. Благодарих му и му дадох пари. Бях доволна да видя, че веднага отиде в близката закусвалнята отсреща и си поръча. Не съжалявам, че направих така.
Иначе за такива просещи по улиците аз не давам пари. Нека отидат да си ги изкарат.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
+естествено,че не отиват при тях,аз не им вярвам на тези уж благотворителностиПървоначално написано от ivcheto0o
![]()
няма да си кажа мнението по тази тема,зашото един път съм ходила в дома за сираци в моя град и ми стана гадно как аз имам всичко от което се нуждая,а те почти нищо и като видях рисунките които нарисуваха,само си мислех как ще си тръгна и ще се прибера в дома си и ще видя семейството си и елхата,а те цял живот си мечтаят само за това
Вижте сега, има разлика между просещите мангаля по улицата и децата сираци по домовете. Недейте ги смесва!
Тия мангаля по улицата не мога ги понасям, нито пари, нито нищо да не му дадеш. Ако му дадеш пари ще отиде си купи цигари и т.н. Не мога да ги гледам как живеят на гърба да държава им плаща всичко, циганките по цял ден чакат детските, пък моите родители по цял ден се трепят на работа за да можем да живеем... За това не ги понасям тия мангаля и никога няма и 1 стотинка да им дам или нещо друго!
Децата по домовете които са изоставени или сираци нямат нищо общо със по-горе споменатите индивиди! Когато имам възможност да даря, дарявам за тези деца, които стратат заради безотговорните си родители и заради скапаната държава която не ги е грижа за тях. Някъде бях чел че "плаща" нещо държава мисля че беше в порядъка на 2лв/седмично на дете. ИЗВИНЕТЕ 2ЛВ НА СЕДМИЦА, ТОВА Е СМЕШНО! Скапаната ни държава е един голям СЪРВАЙВЪР, само че тука няма награда за "последният оцелял"... Ти ако си родител и така се случи че не можеш да отгледаш детето си поради финансови причини кое би израл : да го оставиш в някой дом където детето ти ще има някакви шансове, даже и минимални да оцелее, да си намери друго семейство ИЛИ да живееш на улицата с детето, да просиш, зимата недай си боже замръзне нещо ако е малко?!
Не пожелавам на никого да стига до този избор, но това е суровата действителност на ъпсурдната ни дъжава! Жал ми е за тези деца, че никой не го е грижа за тях... те с нищо не са виновни че на депутатите им остарели мерцедесите на 3-4години и решили да си купят нови и не останали пари за тях и всички останали неща. Замислете се каква е причината домовете за изоставени деца да са пълни. Ще видиме бате Бойко какво ще направи... В тази скапана държава всичко е с главата на доло, ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЪРЖАВАТА НА ЪПСУРДИТЕ!!!