Лейди това ми напомня на църквата през средновековието - не търсете доказателство че бог съществува. В противен случай сте неверници и ще бъдете отлъчени.

Реално погледнато любовта наистина е сбор от химични реакции и опредеелни хормони, чийто катализатор е определен човек. И по скоро чувсъвата които изпитваме когато сме с него. За да опростя връзката: когато си с някого се пораждат определени чувства към него от твоя страна. Породени са заради присъствието или липсата на този човек около нас. И точно в тези чувства ние се влюбваме

Като всеки друг процес в нашето тяло и любовта не е вечна. И тъй като става дума за хормони нейното действие е ограничено от природата до да речем 4 години. По същия начин е и с адреналина, серотонина, допамина и още един куп други. Нормално е

И тъй като това си е един вид "дрога" за организма. Не се засягайте - но летитм в облаците винаги когато сме влюбени. Подобно действие имат и наркотиците. Просто правя паралел. И като "дрогирани" не сме в състояние да ползваме пълния си потенциал ама изобщо. Затова се казва че сме с намалени творчески способности. Имаме много идеи и желание, но не можем да ги реализираме. Вече обясних защо.

Разбира се аз не отричам чувствата и връзката която е създадена между двама човека. Ясно е че за тези условни 4 години те ще са изградили стабилни отношения, и любовта е била повода това да се случи. Разбира се когато тя "изчезне" другите чувства и връзки между двамата човека, поемат контрола. Обич, уважение,приятелство, подкрепа, желание да правят неща заедно... Или поне би трябвало да се случи така. Факт е че често се случва, особено при младите двойки да се разделят, защото "тръпката е изчезнала". Ето това е момента когато химията от любовта спира да действа. И това е съвсем естествено.

Човек обаче не обича промените, или поне тези които го карат да мисли за да ги преодолее. В този случай е същото. Най-бързото и просто решение е да се разделят. Да ама забравяш всичките хубави моменти и неща, които сте направили заедно. И всички други отношения, които имаш с този човек. И какво излиза? Че ако не ми летят пеперуди из корема не струваш. Малко детинско изглежда, не мислите ли?

Ако някой иска да дискутира с мен, ще помоля да е КУЛТУРНО. На просташки постове - знаете че ще отгооворя с присъщото ми чувство за хумор