bulgarian1878, пределно съм наясно за какво ще се използва новия закон, защото баща ми работи в системата на МВР на едно дооста високо ниво. Познава(ше) шефа на ГДБОП и съм го питал за какво ги ползват тези неща за следене. Освен това, за да се следи някой телефон се иска достъп до подслушвателите от него. Никой не е тръгнал да следи мен и теб. Този закон се прокара поради една мнооооого проста причина. До сега, за да следия някой се изискваше разрешение от съда и съдействие от мобилния оператор. Това отнемаше не съм много сигурен, трябва пак да го питам, но понякога до 45 дни. Сещаш ли се за 45 дни един наркотрафикант или престъпник колко карти ще е сменил. То докато излезне разрешение те да подслушват тази СИМ карта, тя отдаааавна вече е неактивна. Заради това се иска този закон и за това ще се използва масово. За да не седи полицията с вързани ръце. В този ред на мисли, аз подкрепям такъв закон, въпреки че си признавам, че е в разрез с демократичните ми убеждения. Никой няма да го ползва срещу теб. Както каза и ти самият, за да се следят всички трябват мноого пари. Ще се следят само определени хора, само че вече съдът и мобилният оператор няма да пречат както до сега. Това е цялата идея. Пак същите хора ще бъдат следени, но без забавяне както до сега. Аз подкрепям изпълнителната власт да стане по-независима от съдебната система, както е в САЩ например.