.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Град
    В.Търново

Филми за Сивите клетки

И не само. Филми които не са ви оставили дни наред..
    Който разбира, за какво става въпрос, да пише какво е гледал..
    Аз започвам скромно със
    The butterfly effect (най-лекия)
    Donnie Darko
    The man from earth
    Числото Пи
    Primer

waking life , fight club , Matrix trilogy , peaceful warrior
    какво мислиш за Числото Пи

Град
    В.Търново
    И добавям..
    Предай нататък
    Мементо
    Едуард Ножиците

за числото Пи какво мисля..
    фактически, от изброените филми за 3-4 от тях почти нищо не мога да кажа... специално този ми е много интересен, защото математиката във вселената(не и в училище) винаги ми е била страст..спиралите.. всичко видимо, но не и за нас, ако не се вгледаш..
    И..естествено все пак е Дарън Аронофски.. както Фонтанът, така и този просто изпъкват със стил. Тежък на моменти, но красив.

тогава чакаи да те запитам ... Значи главния герой се опитваше да извлече поведенченски логаритъм от вселената с които в края на нещата щеше да бъде Бог , ами тогава щеше да разчита миналото владее настоящето и предвижда бъдещето.Не догледах филма , но това е невъзможно , затова и никога не съм смятал математиката като за компетента наука за изследвания на нашето битие.Ти пък може да ме разобедиш по някакав начин .
    А и за да вписвам в темата филмите на Кубрик винаги имат философски подтекс затова може да ги прегледате

Голям фен Аватара на Dyany10000
    Град
    София , Бели Брези
    Ако някой е 4увал за великия руски режисьор - Андрей Тарковски , то тогава неговия филм "Сталкер" е ... меко казано 4удесен.

Супер фен Аватара на nymphadora
    The Number 23

Дориан Грей
    Тунелът на смъртта.

Град
    Някъде по широкия свят...
    The Green Mile
    Matrix
    Fight Club

Специално за първата Матрица ми направи впечатление ,че хората бяха удивени от ефектите ,а не от посланието.
    War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Ако някой каже Zeitgeist.........

За сивите клетки гледайте - The Fountain! Задължително

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Предай нататък, Форест Гъмп . .

Голям фен
    The Green Mile
    Ще сложа и Avatar,макар че не ми е от любимият ми жанр,но определено има какво да се научи от филма.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от scanadal
    The Green Mile
    Ще сложа и Avatar,макар че не ми е от любимият ми жанр,но определено има какво да се научи от филма.
    Да, Аватар с бюджет от 227 000 000 долара ще те научи, че капитализма е лошо нещо.

Голям фен Аватара на Dyany10000
    Град
    София , Бели Брези
    Цитирай Първоначално написано от lsd43
    The Green Mile
    Филма е великолепен, книгата също. Да си призная мноооо плаках и на двете. Филма показва 4е дискриминацията към 4ерните хора все още не е изтрита от света и от умовете на хората.
    п.п книгата , преведена на български се казва Зеленият път. Авторът е Стивън кинг.
    Славься, Отечество наше свободное,
    Дружбы народов надёжный оплот!
    Партия Ленина—сила народная
    Нас к торжеству коммунизма ведёт!

Ех, ты, Волга, мать река!
    Широка и глубока!

за жалост се сещам за книги, не филми.
    "Портретът на Дориан Грей" на Уайлд ми е безспорен фаворит. Филмът не беше лош, но изживяването не може да се сравни.
    Има много филми, които обожавам и ви препоръчвам да гледате - "Edward Scissorhands", "The Moon", "The Prestige", "Fahrenheit 451", "Desert Flower" и тонове други, но все пак съм предимно читател. Филмът за мен е развлечение, но не мога да го оценя толкова добре. Ако е по книга, ще мисля за книгата и колко по-добра е тя (с изключение на "200-годишен човек", но може би просто аз не харесвам Заимов толкова, а филмът беше супер).
    Хора, ПРОЧЕТЕТЕ "451 градуса по Фаренхайт" на Бредбъри.

Бтв, "Аватар" и "Числото 23" са готини, но не и за сивите в и клетки. Но са жестоки филми.
    "Fight Club" вече е малко по-така и също е много готин филм, но аз си оставам книжен плъх.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си