.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Повече от фен
    Град
    sofia

Болки в гърдите

Здравейте. Аз съм момче на 14 години и проблемът ми е, че скоро започнаха да ме болят гърдите като ги докосна. Спомням си че приятелите ми миналата година ги болеше така и мисля че е от пубертета ама не съм сигурен. Моля ви се кажете. Благодаря предварително

Град
    в света на приключенията ..
    може би е от пуберетета
    ама за всеки случай звънни на лекаря си и го попитай..
    ако реши ще те извика и прегледа ...

Супер фен Аватара на cookie_master
    ще ти пораснат цици
    п.п:

Град
    Sofia
    Мдаааа, курабийката е права. Май ти порастват гърди. Може би имаш много женски хормони или си минал под дъгата преди време и сега е започнала промяна. Ако пениса ти запчне да се смалява и да се свива на вътре - значи е това. Търси бързо дъга да минеш пак за да си върнеш пола (ако не ти се става момиче де) Но за всеки случай купи си сутиен

Сега сериозно. Къде точно те боли. При какви обстоятелства. Постоянно ли те боли. Леко като ги докоснеш или само като ги натиснеш ?
    Дай повече подробности.

Повече от фен
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от iv4oiv
    Мдаааа, курабийката е права. Май ти порастват гърди. Може би имаш много женски хормони или си минал под дъгата преди време и сега е започнала промяна. Ако пениса ти запчне да се смалява и да се свива на вътре - значи е това. Търси бързо дъга да минеш пак за да си върнеш пола (ако не ти се става момиче де) Но за всеки случай купи си сутиен

Сега сериозно. Къде точно те боли. При какви обстоятелства. Постоянно ли те боли. Леко като ги докоснеш или само като ги натиснеш ?
    Дай повече подробности.
    Ем точно зърната ме болят при допир, сега усещам че като ги пипна болката е много по слаба откакто миналата седмица питах и други момчета в класа и те казаха че и тях ги е боляло преди така, но вече им е минало

Град
    в света на приключенията ..
    ее щом ти минава спокойно .. значи е от пуберетета и скоро шще ти мине

neonskull, точно преди 5 минути отговорих на момче, което също е на 14 години и има същите симптоми като твоите.

Ето линка на неговата тема
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=6546675
    Гинекомастия - - причини, лечение и информация. Споделеният опит и знания на един мъж с женски гърди (гинекомастия)!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    ^Пич, нищо лично, но е несериозно да диагностицираш един човек от едно изречение, което е казал. Този "симптом", ако изобщо може да се нарече такъв, е напълно нормален за момче на неговите години. Съвсем възможно е това да е един прост хормонален дисбаланс, който би трябвало да отшуми до 6 месеца. Не е задължително да е гинекомастия. Още повече, че при гинекомастията болката е силна и с градация, и при натискане се засилава.

Той дори не споменава нарастване, топчета или каквото и да е било. Единият дискомфорт там говори по-скоро за пубертетски проблеми. Едно временно нарастване също. Пак казвам нормални са такива явления. Лошото е, ако не отшуми и нарастването продължи. Но тук пак казвам не се споменава каквото и да е било изменение във формата и големината. Не се споменава дори някакво подпухване. Просто дискомфорт. Не казвам, че е невъзможно да е гинекомастия, но през екрана с едно изречение и то доста общо и генерално, няма как да се заключи такова нещо или да се диагностицира нещо такова. Да не говорим, че е забранени да се раздават диагнози, а и е разбираемо.

ПТ: Не се притеснявай. Пубертетска история е това. Ако забележиш нарастване на гърдите, болката се увеличи, усетиш напрежение и остра болка при натискане, тогава потърси специалист. Лично според мен това е хормонален дисбаланс, които ще си отшуми. Ако няма подобрение в близките месеци -> ендокринолог.

amk933, аз съм минал през същите симптоми. Не съм лекар, но съм чел много специално за ендокринология и биохимия, може би и повече от някои лекари. Просто имах добър стимул и мотивация (гинекомастията ми). Все пак и аз му препоръчвам да отиде на лекар!

За хормоналния дисбаланс си прав. Хормоналния дисбаланс в повечето случаи води до гинекомастия, тя е следствието, а това което е описало момчето е първия симптом на появата на гинекомастия! Щом го болят гърдите, там става нещо. Ако не се вземат мерки може да стане страшно. Незнам дали си на ясно какво е това да живееш с гинекомастията!? КОШМАР Е!
    Гинекомастия - - причини, лечение и информация. Споделеният опит и знания на един мъж с женски гърди (гинекомастия)!

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    не всичко което забравим означава че имаме алцхаймер,като те боли коремът не означава че си глътнал трион,това също може да не е това което изглежда и не панирвайте човека за му порастнат цици естрогените му тре'а да са повече от 3 пъти над нормата ебаси

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си