- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Вчрно ли е ,,,,,- за лаптоп
Здрасти пак аз ще се излагам във форума :Д Точ път въпроса ми е следния:Купих си наскоро лаптоп и имам две противоречиви мнения-един авер ми каза че не е хубаво докато зареждам лаптопа той да е включен и да работч с него .... друг авер обаче ми вкара мухата че не е хубаво да работя на него и да не се зарежда лаптопа през цялото време ... айде моля ви кажете кой крив и кой прав :Д![]()
![]()
![]()
- Първо: Батерията на лаптопа НИКОГА не се изважда, или се изважда само тогава, когато стане време да се сменя (срока е относителен - около 2-3 години)
- Второ: Нищо не пречи да ползваш лаптопа до като се зарежда батерията!
- Трето: От време на време е хубаво да ползваш лаптопа само на батерия до като се изтощи почти напълно. След това си я зареждаш, като включиш лаптопа в ел. мрежата - по такъв начин ще се удължи живота на батерията!
Успех!![]()
С това "от време на време" имах в предвид да не си държите лаптопите включени в контакта с месеци и после да се оплаквате, че батерията се е скапала много бързо! Хубаво е тя да се разрежда и зарежда, като всяка една акумулаторна батерия! Имайте в предвид, че батерията се зарежда само когато е изтощена, а когато се зареди и лаптопа продължава да е включен в контакта тя на практита не се ползва... един вид се явява UPS. При спиране подаването на ток от ел. мрежата започва ползването на батерията.Първоначално написано от play23
Първоначално написано от doomkillerr
Това е вярно.
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
ОК! Иначе май наистина е така. Един приятел си купи лаптоп и му стой по 24 часа включен в мрежата, независимо дали лаптопа е включен или изкючен. Аз му казвах, че не бива ама... и супер бързо му се скапа батерията. Не издържа повече от 20 минути.
Чувал съм, че батерията се вади докато лаптопа стои на зарядно и ти работиш на него...Незнам....
It's too late...
Ами и на мен много хора ми казват, че това са чули, но като ги питам от кого и какъв е ефекта от това - и те не знаят!Първоначално написано от stupid0boy
![]()
П.С. - Имаше един лаф: "...една жена каза..." - То ако вярвате на всичко, което чуете...![]()
Аз най-често си ползвам лаптопа докато се зарежда и нищо не му е станало, едва ли му пречи ..Първоначално написано от doomkillerr
Живея живота си,с усмивка минавам през дните.. Живея живота си,не раздавам безплатно сълзите..![]()
Наще си взеха един лаптоп преди година-две и постоянно го ползваха включен в мрежата. Сега издържа 15 минути на батерия, а кото го купиха беше доста повече...