Правилно ли е изпращането на още войници в Афганистан от стр
Според мен въввеждането на допълнителни войски не беше правлно, защото за една ничия кауза се погубват животите на невинни войници. Според мен всяка страна сама трябва да се справя с вътрешните си проблеми без намесата на други сили освен ако самото правителство не е поискало, както го направи афганистанското правителство през 1979 година. Освен това смятам че когато една от големите държави реши да прави нещо то трябва да се допита с другите големи страни и да спазва наставленията давани от ООН. Естествено щом САЩ изпратиха още и то с одобрението на най-големия съперник на САЩ, Руската федерация въвеждането можеби е правилно. Естествено въведените войски трябва да са мироопазващи, а не застрашаващи и живота на цивилното население (пример - някои от акциите на съветските, а по-късно и на американските войски). Освен това според мен веднага след справянето с талибаните войските трябва да бъдат изведени, а не да се просрочва какно в Ирак. Според мен упортебата на конвенкционални мини в 21 век от страна на САЩ е неморално и неетично, както и застрашаващо живота на невинни, според мен трябва да бъдат упоребявани т.н. „умни мини” които разпознават животно от човек и цивилен от военен, за съжаление САЩ все още има ненадежни опитни образци и затова трябва да закупи такива от Русия (малко ще трябва да си накърнят достойнството американците).