Според мен въввеждането на допълнителни войски не беше правлно, защото за една ничия кауза се погубват животите на невинни войници. Според мен всяка страна сама трябва да се справя с вътрешните си проблеми без намесата на други сили освен ако самото правителство не е поискало, както го направи афганистанското правителство през 1979 година. Освен това смятам че когато една от големите държави реши да прави нещо то трябва да се допита с другите големи страни и да спазва наставленията давани от ООН. Естествено щом САЩ изпратиха още и то с одобрението на най-големия съперник на САЩ, Руската федерация въвеждането можеби е правилно. Естествено въведените войски трябва да са мироопазващи, а не застрашаващи и живота на цивилното население (пример - някои от акциите на съветските, а по-късно и на американските войски). Освен това според мен веднага след справянето с талибаните войските трябва да бъдат изведени, а не да се просрочва какно в Ирак. Според мен упортебата на конвенкционални мини в 21 век от страна на САЩ е неморално и неетично, както и застрашаващо живота на невинни, според мен трябва да бъдат упоребявани т.н. „умни мини” които разпознават животно от човек и цивилен от военен, за съжаление САЩ все още има ненадежни опитни образци и затова трябва да закупи такива от Русия (малко ще трябва да си накърнят достойнството американците).