.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 52
    Град
    Екатеринбург, Русия

Правилно ли е изпращането на още войници в Афганистан от стр

Според мен въввеждането на допълнителни войски не беше правлно, защото за една ничия кауза се погубват животите на невинни войници. Според мен всяка страна сама трябва да се справя с вътрешните си проблеми без намесата на други сили освен ако самото правителство не е поискало, както го направи афганистанското правителство през 1979 година. Освен това смятам че когато една от големите държави реши да прави нещо то трябва да се допита с другите големи страни и да спазва наставленията давани от ООН. Естествено щом САЩ изпратиха още и то с одобрението на най-големия съперник на САЩ, Руската федерация въвеждането можеби е правилно. Естествено въведените войски трябва да са мироопазващи, а не застрашаващи и живота на цивилното население (пример - някои от акциите на съветските, а по-късно и на американските войски). Освен това според мен веднага след справянето с талибаните войските трябва да бъдат изведени, а не да се просрочва какно в Ирак. Според мен упортебата на конвенкционални мини в 21 век от страна на САЩ е неморално и неетично, както и застрашаващо живота на невинни, според мен трябва да бъдат упоребявани т.н. „умни мини” които разпознават животно от човек и цивилен от военен, за съжаление САЩ все още има ненадежни опитни образци и затова трябва да закупи такива от Русия (малко ще трябва да си накърнят достойнството американците).

Град
    София
    Според мен трябва да се направи блицкриг - минавати ввсичко което не им се подчини го гърмят. Или както Льоша каза - умни мини по цялата страна, с малко осъвършенстване може сигурно да се направят така че да разпознават и талибан от военен.

Не е правилно изобщо да има военни там.Суверенна държава си е.Ама кой да краде нефт и опиум.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Град
    Екатеринбург, Русия
    Според мен талибните трябв да бъдат унищожени, когато не бяха закачани те пак тероризираха света. Освен това те нарушават човешките права на жените, като ги карат да се крият под някакви чаршафи, унищожават произведенията на изкството и забраняват на хорта да водят светски живот. В 21 век подобно нещо не е нормално. През 70-те правителството им помоли за помощ и тя им беше оказана и можеше д продължи да им с оказва, ако Горбачов н беше истеглил войските. Когато САЩ въведоха войски Афганистан нямаха нормално правителство, което да се противопоставя, то беше талибанско. Освен това те не са хора, те се бият до последния човек, до последната капка кръв, те са фанатици които трябва да бъдат унищожени. През 80-те години съветските минн полета са размнирани по уникално жесток начин - пускал са животни перз минните полета, за да взривят мините, затова и са създанени първитеумни мини различаващи хора от животни, посл са започнали жените които са отказвали да носят бурки са били нареждани в колони и карани да преминават през полетата, тогава пък се появява и второто поколение умни мини различаващо военни от цивилни, а скоро ще се появи и третото поколения рлазличаващо вражески войници от приятелски.

Сега да обобщя: Подобни луди същества кито са заплаха за мирното население трябва да бъдат изтребени и когато преди казвах, че не съм съгласен САЩ да въвеждат още войски, то беше защото виждах в това проект за обсада на Русия с бази, но след затоплянето на отношенията с НАТО и проекта заядрено обезоръжаване веч не виждам подобна заплаха.

Вкарвате няк'ва желязна логика.
    Не че имам против американци и талибани да се избиват взаимно.Ама... ако реши някой нас да окупира и да ни трепе цивилното население? Както сърбите например?
    Слушайте мама и тате!

Град
    Varna
    http://vbox7.com/play:5fd7145b za cqlata voina v avganistan edin _|_

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Разбира се, че е правилно! Войната срещу тероризма винаги е правилна!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Въпросът е дали тези милиарди не могат да бъдат използвани за нещо много по полезно

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Въпросът е дали тези милиарди не могат да бъдат използвани за нещо много по полезно
    Много правилно са насочени. Нали се сещаш, че се казва "война срещу тероризма", не защото въпросните терористи тормозят собствения си народ, а защото ходят да правят терористични актове на запад. За да няма тероризъм в Европа и останалия запад, той трябва да бъде премахнат от там, от където идва.

Бях гледал някъде че за не знам си коя година американските жертви на тероризъм са към 100
    А от сърдечни заболявания умират към 200-300 000 всяка година..
    Но пък за тероризъм се се отделят към 50 пъти повече пари отколко за борба със сърдечните заболявания...
    Цифрите са ми по спомен но мисля че схвана идеята ^

Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Бях гледал някъде че за не знам си коя година американските жертви на тероризъм са към 100
    А от сърдечни заболявания умират към 200-300 000 всяка година..
    Но пък за тероризъм се се отделят към 50 пъти повече пари отколко за борба със сърдечните заболявания...
    Цифрите са ми по спомен но мисля че схвана идеята ^
    Ако статистиката с парите беше обратна, хора като теб щяха да обвинят САЩ в егоизъм...

САЩ и без това в момента ги обвиняват в империализъм, материализъм, конусматорско общество и т.н..не мисля, че едно 'егоизъм' ще има особено значение..
    Пък и първа задача на държавата е да защитава народа си, а чак после да ходи да убива други, понеже пречат на трети.. ^

Веско, аз те бях питал, ама ти не ми отговори, вярно - на колко си години?

Такова наивно човече като теб... Не ти давам повече от 16.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Добре бре, толкова ли не схванахте, че е заради облагите, които получават, като окупират чужда държава?! Или прекалено много филми сте гледали.
    Те ония капути си признаха, че са инсценирали Виетнам... ПСВ... (има твърдения, че нарочно не са направили нищо по въпроса с Пърл Харбър, но за там мисля, че японците хубаво им го на*укаха със самолетоносачите...).
    И ко?
    Храбрия американски войник жертвоготовно, всеотдайно и без никаква лична облага е тръгнал по света да се бори с лошия терорист, който ще дойде да се самовзриви пред дома?
    Вий у ред ли сте?!?!
    Слушайте мама и тате!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    Добре бре, толкова ли не схванахте, че е заради облагите, които получават, като окупират чужда държава?! Или прекалено много филми сте гледали.
    Те ония капути си признаха, че са инсценирали Виетнам... ПСВ... (има твърдения, че нарочно не са направили нищо по въпроса с Пърл Харбър, но за там мисля, че японците хубаво им го на*укаха със самолетоносачите...).
    И ко?
    Храбрия американски войник жертвоготовно, всеотдайно и без никаква лична облага е тръгнал по света да се бори с лошия терорист, който ще дойде да се самовзриви пред дома?
    Вий у ред ли сте?!?!
    Какво за японците и самолетоносачите? Япония се е надявала да потопи самолетоносачите, но точно тази седмица всички са били изтеглени от Хаваите на западното крайбрежеие и точно Америка ползва тези същите самолетоносачи, които Япония иска да потопи, за да пусне атомните бомби в Херошима и Наказаки. И не знам Япония какво им е начукала със самолетоносачи точно, но Япония не е имала самолетоносачи. Много сте просветени някои...

По темата:
    В Афганистан има два изхода: оттегляне и правенен на нищо или струпване на още толкова войски и прекратяване на всякакви талибански движения, организации, етс. Аз подкрепям вариант 2, съответно съм ЗА струпването на дори още войници, което обаче няма да стане за съжаление. Америка го изнася този конфликт почти индивидуално, а това не е малко дори за нейната икономика. Европа нещо много дистанционно помага като изключим Великобритания. Ама Великобритания е инсуларна държава тъй че е малко извън спектара Европа...Войната в Афганистан трябва да продължи до финалното и завършване и аз лично смятам, че трябва инвазия и в северните райони на Пакистан и блокаж на Пакистано-Афганистанската граница. На там се изнесоха доста терористи и заради това смятам тази мярка за правилна. Освен това Пакистан се опита да направи нещо, ама без мнооого резултат.

ПС: На тези, които смятат, че е заради петрола мога да им кажа само: тъпи и смешни сте. Америка, ако си беше купила петрол с парите, инвестирани във войната, щеше да има количества до 2450 година, грубо казано. Да не говорим, че самото афганистанско население възлага много надежда на мисията там и едно напускане на войските, ще доведе до масови набези и избивания от талибаните, които ще се върнат на власт и ще продължат да спонсорират световния тероризъм, както си беше по старому.

Вий у ред ли сте?!?!
    Е това е дума.Тероризма се превърна в добър предтекст за американците да се облагодеталстват от богатствата на чуждите страни.
    Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.

Amk, колкото и да се мъчиш, няма как да убедиш никой, че Америка е отишла в Ирак с ясната представа че ще изгуби от войната(друг е въпроса че е спечелила повече отколкото е изгубила)..
    Абсолютно всяка война по света се води или за пари, или власт(пък пари=власт и обратното) и няма как САЩ, чиято култура, общество и медия са изцяло подчинени на правенето и харченето на пари и която е водела най-много войни през последните 10-20 години да е някво изключение от тва правило(понеже храни топли чувства към братския иракски народ, примерно)..

Град
    София
    ^Аз не казвам, че е от топли братски чувства, казвам, че твърденията, че е там заради петрол са смешни за всеки човек, който може да работи с цифри и да извършва просто умножение и деление и да работи с калкулатор.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    ^Аз не казвам, че е от топли братски чувства, казвам, че твърденията, че е там заради петрол са смешни за всеки човек, който може да работи с цифри и да извършва просто умножение и деление и да работи с калкулатор.
    Опиум.
    Слушайте мама и тате!

Град
    София
    Опиум.

Директивата на САЩ е, че опиумните полета трябва да бъдат изгаряни. Само че 60% от Афганистанската икономика се гради на продажбите на опиум. Сещаш ли се какво ще стане, ако ги изгорят?

И не ми говори наизуст. Аз лично съм се срещал с агенти на ДЕА и съм ги питал точно за Афганистан.

И ко?
    Вий у ред ли сте?!?!
    Какво за японците и самолетоносачите? Япония се е надявала да потопи самолетоносачите, но точно тази седмица всички са били изтеглени от Хаваите на западното крайбрежеие и точно Америка ползва тези същите самолетоносачи, които Япония иска да потопи, за да пусне атомните бомби в Херошима и Наказаки. И не знам Япония какво им е начукала със самолетоносачи точно, но Япония не е имала самолетоносачи. Много сте просветени някои...

По темата:
    В Афганистан има два изхода: оттегляне и правенен на нищо или струпване на още толкова войски и прекратяване на всякакви талибански движения, организации, етс. Аз подкрепям вариант 2, съответно съм ЗА струпването на дори още войници, което обаче няма да стане за съжаление. Америка го изнася този конфликт почти индивидуално, а това не е малко дори за нейната икономика. Европа нещо много дистанционно помага като изключим Великобритания. Ама Великобритания е инсуларна държава тъй че е малко извън спектара Европа...Войната в Афганистан трябва да продължи до финалното и завършване и аз лично смятам, че трябва инвазия и в северните райони на Пакистан и блокаж на Пакистано-Афганистанската граница. На там се изнесоха доста терористи и заради това смятам тази мярка за правилна. Освен това Пакистан се опита да направи нещо, ама без мнооого резултат.

ПС: На тези, които смятат, че е заради петрола мога да им кажа само: тъпи и смешни сте. Америка, ако си беше купила петрол с парите, инвестирани във войната, щеше да има количества до 2450 година, грубо казано. Да не говорим, че самото афганистанско население възлага много надежда на мисията там и едно напускане на войските, ще доведе до масови набези и избивания от талибаните, които ще се върнат на власт и ще продължат да спонсорират световния тероризъм, както си беше по старому.
    Кой ти говори за пикливите американски самолетоносачи! Говоря ти за японския флот бе, умник! Нали точно тоя флот го е набил яко на х'Америка!От къде са излитали самолетите бе?!?! От Япония ли!!!
    Аман от идиоти!
    Как япония да не е имала самолетоносачи?!?!?! Ти луд ли си бе!!! Те са имали подводница с палуба за излитане на самолет, за самолетоносачи ще ми говориш?! ТИ се образовай а не дрънкай глупости!!!

"Японското съединение включва шест самолетоносача - „Акаги“, „Хирю“, „Кага“, „Сьокаку“, „Сорю“ и „Дзюйкаку“, на които са били разположени 441 самолета. Самолетоносачите са екскортирани от 2 линейни кораба, 2 тежки крайцера, 1 лек крайцер и 11 ескадрени миноносци."- на, яж информация!

(Извинявам се, мразя да чета абсолютно необосновани, пълни глупости.Ако се съди по всичките лъжи, които съм изчел, не би трябвало да вярвам на нито една дума от т'ва момче.Освен ако не е трол, разбира се, и го прави нарочно.Тогава му е простено)

Вече казах- опиум.Иначе ми е през оная работа колко х'американи или афганистанци ще изпукат.Да се трепят там.Въпроса е, че не е морално да се окупира суверенна чужда територия, без заплаха за собствената ти.
    Слушайте мама и тате!

Опиум.

Директивата на САЩ е, че опиумните полета трябва да бъдат изгаряни. Само че 60% от Афганистанската икономика се гради на продажбите на опиум. Сещаш ли се какво ще стане, ако ги изгорят?

И не ми говори наизуст. Аз лично съм се срещал с агенти на ДЕА и съм ги питал точно за Афганистан.
    И ти вярваш че съвестните американци горят опиума от който се печелят милиони. Едва ли.От войната в персийския залив до наши дни американците водят действия с които да се доберат до петола,наркотиците и тн.
    Той ще го научи,ти пък ще го научиш него,аз ще те науча тебе,онзи пък ще научи мен-благословен да бъде този ден,когато всеки заблуден от лъча на познанието бъде озарен.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от malone
    Опиум.

И ти вярваш че съвестните американци горят опиума от който се печелят милиони. Едва ли.От войната в персийския залив до наши дни американците водят действия с които да се доберат до петола,наркотиците и тн.
    Ти беше там и ги видя? О.о

Град
    София
    И ко?
    Вий у ред ли сте?!?!

По темата:

Кой ти говори за пикливите американски самолетоносачи! Говоря ти за японския флот бе, умник! Нали точно тоя флот го е набил яко на х'Америка!От къде са излитали самолетите бе?!?! От Япония ли!!!
    Аман от идиоти!
    Как япония да не е имала самолетоносачи?!?!?! Ти луд ли си бе!!! Те са имали подводница с палуба за излитане на самолет, за самолетоносачи ще ми говориш?! ТИ се образовай а не дрънкай глупости!!!

"Японското съединение включва шест самолетоносача - „Акаги“, „Хирю“, „Кага“, „Сьокаку“, „Сорю“ и „Дзюйкаку“, на които са били разположени 441 самолета. Самолетоносачите са екскортирани от 2 линейни кораба, 2 тежки крайцера, 1 лек крайцер и 11 ескадрени миноносци."- на, яж информация!

(Извинявам се, мразя да чета абсолютно необосновани, пълни глупости.Ако се съди по всичките лъжи, които съм изчел, не би трябвало да вярвам на нито една дума от т'ва момче.Освен ако не е трол, разбира се, и го прави нарочно.Тогава му е простено)

Вече казах- опиум.Иначе ми е през оная работа колко х'американи или афганистанци ще изпукат.Да се трепят там.Въпроса е, че не е морално да се окупира суверенна чужда територия, без заплаха за собствената ти.

А как са нарича това талибанската диктатура да спонсорира терористи работещи срещу собствената ти държава, а? Умнико? Не е ли заплаха това за собствената ти територия?

Япония е имала два "самолетоносача", които са били модифицирани военни кораби, които обаче преди това не са били проектирани да превозват самолети. С тях Япония напада Америка. Чак по-късно построява още 2, но Американската флотилия потапя всичките 4 по-късно. Има още 2, които са изградени на по-късен етап. И по това време Американската флотилия е била най-голямата, след това Английската и чак след това е била японската. И какво? Америка наказва сурово Япония на финала и предизвиква императора да накара правителствто да се предаде, което никога преди и след това не се е случвало в японската история.

Пърл Харбър? И к'во? Няколко потопени кораба и неосъществената мечта да се разрушат всички американски самолетоносачи...

ПС: Не думай! Япония имала подводници, носещи самолети. Америка има такива от 1918 година...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си