Цитирай Първоначално написано от mitternacht
Цитирай Първоначално написано от amk933
Цитирай Първоначално написано от mitternacht
Добре бре, толкова ли не схванахте, че е заради облагите, които получават, като окупират чужда държава?! Или прекалено много филми сте гледали.
Те ония капути си признаха, че са инсценирали Виетнам... ПСВ... (има твърдения, че нарочно не са направили нищо по въпроса с Пърл Харбър, но за там мисля, че японците хубаво им го на*укаха със самолетоносачите...).
И ко?
Храбрия американски войник жертвоготовно, всеотдайно и без никаква лична облага е тръгнал по света да се бори с лошия терорист, който ще дойде да се самовзриви пред дома?
Вий у ред ли сте?!?!
Какво за японците и самолетоносачите? Япония се е надявала да потопи самолетоносачите, но точно тази седмица всички са били изтеглени от Хаваите на западното крайбрежеие и точно Америка ползва тези същите самолетоносачи, които Япония иска да потопи, за да пусне атомните бомби в Херошима и Наказаки. И не знам Япония какво им е начукала със самолетоносачи точно, но Япония не е имала самолетоносачи. Много сте просветени някои...

По темата:
В Афганистан има два изхода: оттегляне и правенен на нищо или струпване на още толкова войски и прекратяване на всякакви талибански движения, организации, етс. Аз подкрепям вариант 2, съответно съм ЗА струпването на дори още войници, което обаче няма да стане за съжаление. Америка го изнася този конфликт почти индивидуално, а това не е малко дори за нейната икономика. Европа нещо много дистанционно помага като изключим Великобритания. Ама Великобритания е инсуларна държава тъй че е малко извън спектара Европа...Войната в Афганистан трябва да продължи до финалното и завършване и аз лично смятам, че трябва инвазия и в северните райони на Пакистан и блокаж на Пакистано-Афганистанската граница. На там се изнесоха доста терористи и заради това смятам тази мярка за правилна. Освен това Пакистан се опита да направи нещо, ама без мнооого резултат.

ПС: На тези, които смятат, че е заради петрола мога да им кажа само: тъпи и смешни сте. Америка, ако си беше купила петрол с парите, инвестирани във войната, щеше да има количества до 2450 година, грубо казано. Да не говорим, че самото афганистанско население възлага много надежда на мисията там и едно напускане на войските, ще доведе до масови набези и избивания от талибаните, които ще се върнат на власт и ще продължат да спонсорират световния тероризъм, както си беше по старому.
Кой ти говори за пикливите американски самолетоносачи! Говоря ти за японския флот бе, умник! Нали точно тоя флот го е набил яко на х'Америка!От къде са излитали самолетите бе?!?! От Япония ли!!!
Аман от идиоти!
Как япония да не е имала самолетоносачи?!?!?! Ти луд ли си бе!!! Те са имали подводница с палуба за излитане на самолет, за самолетоносачи ще ми говориш?! ТИ се образовай а не дрънкай глупости!!!

"Японското съединение включва шест самолетоносача - „Акаги“, „Хирю“, „Кага“, „Сьокаку“, „Сорю“ и „Дзюйкаку“, на които са били разположени 441 самолета. Самолетоносачите са екскортирани от 2 линейни кораба, 2 тежки крайцера, 1 лек крайцер и 11 ескадрени миноносци."- на, яж информация!

(Извинявам се, мразя да чета абсолютно необосновани, пълни глупости.Ако се съди по всичките лъжи, които съм изчел, не би трябвало да вярвам на нито една дума от т'ва момче.Освен ако не е трол, разбира се, и го прави нарочно.Тогава му е простено)

Вече казах- опиум.Иначе ми е през оная работа колко х'американи или афганистанци ще изпукат.Да се трепят там.Въпроса е, че не е морално да се окупира суверенна чужда територия, без заплаха за собствената ти.

А как са нарича това талибанската диктатура да спонсорира терористи работещи срещу собствената ти държава, а? Умнико? Не е ли заплаха това за собствената ти територия?

Япония е имала два "самолетоносача", които са били модифицирани военни кораби, които обаче преди това не са били проектирани да превозват самолети. С тях Япония напада Америка. Чак по-късно построява още 2, но Американската флотилия потапя всичките 4 по-късно. Има още 2, които са изградени на по-късен етап. И по това време Американската флотилия е била най-голямата, след това Английската и чак след това е била японската. И какво? Америка наказва сурово Япония на финала и предизвиква императора да накара правителствто да се предаде, което никога преди и след това не се е случвало в японската история.

Пърл Харбър? И к'во? Няколко потопени кораба и неосъществената мечта да се разрушат всички американски самолетоносачи...

ПС: Не думай! Япония имала подводници, носещи самолети. Америка има такива от 1918 година...