Първоначално написано от
sanyflower7

Браво за подробното мнение и из4ерпателно в същото време
Виждам 4е си запозната и за това искам да те питам някои ефикасни шампоани против пърхот

аз имам 4уплива коса и си взех ето такъв шампоан за изправяне оба4е не помага
http://www.consumer.schwarzkopf.de/f...tt_Shampoo.jpg
оба4е за съжаление няма голям ефект какво да правя

Ами за пърхота има много причини, даже не ги знам всичките
Но обикновено, ако нямаш проблеми като болести някакви на скалпа сигурно се е получил от смяната на горещото и сухо време със студено и влажно и обикновено тогава кожата на главата ти става чувствителна и ако си ползвала продукти за коса (шампоани, балсами, серуми, спрейове и т.н.), които са агресивни, това е причината най-вероятно. Агресивни по принцип са такива, които са за обем, за изправяне, за мазна коса, оцветяващи... за тези се сещам сега. Аз ти предлагам да си вземеш шампоан, който е за нормална коса, а не специално за пърхот, който съдържа някакви масла или Q10 имаше наскоро една реклама. На Гарниер мисля, че имаше със масло от карите. От тези шампоани дето са по магазините гледай да пише, че подхранва и заздравява, а не "прави страхотен обем", "изправя само след първото измиване и т.н." От аптеката може да видиш Фитовал (около 6 лв) той е по принцип за косопад, пърхот или изтощена коса, но не знам дали е добра идея в твоя случай, ако косата ти не е изтощена (ако не ползваш преса и т.н.), може да се омазни.

Питай също и за Клоран и Дюкре против пърхот, те са специално за пърхот, но са по-скъпички.
Абе много се разписах, но се опитвам да обясня подробно. Най-важното е да не е агресивен шампоана.