- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, млади хора!
НЕ е загуба на време, прочетете!
Здравейте. Говоря от името на 17-18 годишните в ПМГ, град Димитровград. Днес дискутирахме темата за образователната система в България. Стигнахме до извода, че тя е на НУЛЕВО ниво. Искаме реформи и смятаме да ги постигнем с цената на всичко!
Защо в Европа/Америка има училища, където учебните занятия започват в 09:00 ч. и свършват около 13:00 ч / 13:30 ч и дори пишат домашните си в учебно време, а ние се прибираме към 14:30ч / 15:00ч, та дори и по-късно и едва тогава се захващаме с домашната? В Португалия например са по тази програма. Имаше проект, който се спечели от ПМГ и имахме гости от Португалия, оказа се, че имаме огромни различия в образователната система. Когато се наложи семействата ни да се преместят да живеят извън България, автоматично се изкачваме по стълбицата и вместо 10 клас, сме 11 или 12, е?
Защо ни наричат и ни смятат за ТОАЛЕТНАТА НА ЕВРОПА ? Ние, младежите от 13 до 19 години, сме хората, които ТРЯБВА да променят условията в тази страна. Трябва да променим начинът на обучение на младите хора, да възвърнем желанието им към по-добър, честен и стойностен живот! Ние сме хората, които ТРЯБВА да си ТЪРСЯТ ПРАВАТА!
Какво се случва в момента? "По-горе стоящите" ни залъгват с най-различни лозунги с обещания за изпълнението им, разбира се, осъществяване на обещанията няма! Всеки иска НАСЕЛЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ДА Е ГЛУПАВО! Защо ли? Защото тази корумпирана сган си казва: "Нека населението е глупаво, нека слушат чалгията и да плюскат кебабчетата, а аз ще управлявам стадото с овце, както си искам! Защо да знаят математика, ми ще ги лъжем с лихвите, защо да знаят английски, като ще дават пари, за да им се преведе и ще ги дерем ли, дерем, нека!"
Осъзнайте се, хора! Разберете, че трябва да отстояваме правата си! Какви са нашите идеи: Разпространяваме тази молба във всички големи сайтове, на приятели и познати, задвижваме нещата, ако трябва ще поискаме интервю и с националната телевизия BTV. Важното е постигането на целта! Ще протестираме, ако трябва пред Народното събрание (както учителите протестираха за вдигането да заплатите им, стояха там около седмица, гладуваха, студуваха, НО... ПОСТИГНАХА СВОЕТО!)!
Помогнете ни да реализираме тази идея за: по-добро образование, по-малко часове (защо да имаме по 7-8 часа, приположение че последните два сме зомбирани?! Защо да нямаме 5-6 часа максимум, щом по този начин ще научим повече?), повече разбирателство между учители и ученици, по-добра реализация!
Искрено се надявам да се ОБЕДИНИМ В ЕДНО! Силата - това сме ние, наложим ли се, всичко, което пожелаем ще се реализира!!!
Н-А-М-А-Л-Е-Н-И-Е: ЧАНТИЧКИ, ДЖУНДЖУРИЙКИ, ОБУВКИ, РОКЛИ и други. Приятно разглеждане: http://avalanche666.snimka.bg/gradua...94205.23552145
аз съм ЗА![]()
![]()
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
А такааааааааа... върви добре!
Н-А-М-А-Л-Е-Н-И-Е: ЧАНТИЧКИ, ДЖУНДЖУРИЙКИ, ОБУВКИ, РОКЛИ и други. Приятно разглеждане: http://avalanche666.snimka.bg/gradua...94205.23552145
Ми, аз не съм съгласен.Първоначално написано от Dizziness
В Америка и останалата част от Европа образованието не е по-добро. Има по-добри условия за учене. Образованието в България е доста добро, за това и като отидеш в дръга държава учат уравнения от шести клас чак в осми. Според мен, това е измислено от някой, който не му харесва продължителността на учебните занятия. Имам въпрос! Знаете ли, че в Америка (за държавите от Европа не съм сигурен) учениците са длъжни да плащат за всяко отсъствие с пари. Това съм го чувал от старата ми госпожа по английски език, която е била в САЩ. А ние (включително и аз) бягаме ли от часовете колкото си искаме? ДА! НИЕ не плащаме за нивото на образование, което получаваме?
Това е глупаво. Престанете сте наливали масло в огъня. Ясно е, че държавата не е от най-заможните и не би могла да позволи селското общество да си остане селско, сиреч това образование, което ни се дава безплатно (като изключим пътни, ядене, учебници-държавата плаща учебниците на по-ниските класове, тъй като бюджета е малък заради тапанари, които не са учили когато трябва и са мислили като теб/вас-тези, които са го писали това.)
Какво ви липсва? Нима като седиш до 15:00 седиш за ония дето духа? М? Нима това, че учим толкова не е за нас? Нима ти пречи да инвестираш в образование? Нима съжаляваш, че учиш по 6-7 а не по 4 часа на ден? Ние почиваме в събота и неделя, има държави където не е така! Какви домашни има в единадесети клас, че не се сещам? Аз не съм имал домашна от 1-2 години. Уча, за да знам, знам за да мога.Ужасно много съжалявам, че има хора, които не уважават държавата ни точно заради образованието... НЯМА ЛИ за какво друго да се хванете, ами баш за това, с което можем да се похвалим! В чужбина учат по 15 години за да научат това, което знам аз сега.
ТВЪРДО СЪМ ПРОТИВ
Предлагам на всички, които са прочели моя коментар да видят едно клипче във В-бокс7 на име "А ти горд ли си?". Дано тогава разберете, че България е имала уникални хора от толкова малобройно население и да не закачате образованието или интелекта на тези, които са създали въпросната "система"![]()
"Аз знам че нищо не знам, ама другите и това не знаят!!!" Дъ бест мисъл
MuTuTyYy много точен коментар! Въобще каквото и да правите, то е ясно че нищо няма да направите! Трябва да сте доволни и с това, което е в момента, защото може да стане и по-зле. Няма значение до колко часа е продължителността на часовете.. Има ли смисъл да се обсъжда това? Такава е нашата система. Какво значение има дали ще седиш с час по-малко. Има смисъл за какво да седиш. Ясно е, че в Америка образованието е по-добро, но тя е просто по-развита държава. Нашата система не е виновна за многото неграмотни хора... Те са прости, не държавата!
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
Обичам тА!Първоначално написано от fire_cat
![]()
Ееее, ние понеже все гледаме Запада, затова и сега сме на това положениеИ за образованието ли да ги гледаме ? Айде спрете се.. не ми харесва идеята, дано да не станем като Запада и в образованието, че тогава е лошо. И защо тук пак трябва да се сравняваме със Западна и Централна Европа и Америка ?! Отидете да видите колко са им глупави децата. Твърдо съм ПРОТИВ горе написаното.
Мисля, че авторът трябва да се осъзнае..
![]()
Вие сте ненормални бе, сичките сте скандални...
Образованието е наистина на нулево ниво.Това, че уравнения от 6 клас тука там се учат в 8ми не значи абсолютно, ама абсолютно нищо.Тъпаци сте, и то не защото не знаете тоя или оня шибан безсмислен факт по някакъв предмет, а защото НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ.Целият ви тъп живот е чалга,импулс.бг и жълтини.
Unendlich, ходил съм в Финландия, Англия, Нидерландия и Австрия, и мога да ти кажа, че са цифра по-умни, интересуват се от това какво става по света(а не с кой се ебе Азис или английският му вариант ,примерно) и на всичкото отгоре помнят това което са научили, колкото и да е нищожно да е то сравнено с нас(мит) . А ние, ще си останем с титаните на мисълта като Стефан Данаилов,Даниел Вълчев и други шибани комунисти, които са нашата образователна гордост.
Правилно!
Мититууу, говориш колко си умен, а си написал България с малка буква. какво трябва да ни говори това? лесно е да ни кажеш, че си бързал, ама файда..
всеки е прав за себе си и си прави к'вото иска, затова вие, смешници от Димитровград, които се мислите за зрели, умни и грамотни нищо няма да направите. просто слабите ученици ще продължат да бъдат такива и когато се наложи да работят ще взимат по-малко пари от тези, които в момента учат. нито вие, ако учите ще бъдете ощетени по някакъв начин, нито те. той народа го е казал - кой каквото прави - на себе си го прави![]()
Аве човек, ако ти е виновна България, че и до днес си си останал тъп, съжалявам ама ние вина нямаме. Аз съм много доволен от образованието. Нито слушам чалга, нито ме интересуват тези неща, които си написал/а в скобитеПървоначално написано от Wildchildd
. Оле мале, ми върви си в австрия ве. Ти не си от Пловдив, нито от София предполагам. Не знам от къде си, но тези, които описа са малко. А това за кой е комунист и кой не, не мисля, че му е тук мястото
. Мога да ти кажа само, че факта че учим с години по-напред от другите държави (като материал) и някой от нас (НЕ ВСИЧКИ ве чешма...) са доволни и имат планове за бъдеще свързани с България е достатъчно неуспорим, че да ми говориш какво било в Австрия и т.н. НЕ МИ ПУКА. Аз съм българин и не се оплаквам от нищо. Това, че си отчаян от живота не ме кара да се отчаям и аз. Като не ти отърва човече, ми напусни пак. Аз съм напълно доволен от възможностите, които ми предоставя моето училище. Тия дето ги описа са едно 25% от хората в ПРОВИНЦИЯТА. НЕ съм от София, но знам, че в северна и источна България положението е горе долу такова каквото описа. ОТ КАКВО СЕ ОПЛАКВАШ не разбрах? И.. да ме извиняват модераторите ама... мухльо, от къде знаеш дали се ровя в импулс, дали ме интересуват жълтини и дали живота ми е скапан? Ей такива като теб в тоя форум не са нужни. Дори и аз да спадам към тази група... не ми пука. Въпроса е там, че аз съм доволен, не желая гореспоменатите промени и не мисля, че образованието е на нулево ниво! ТИ знаеш ли какво е нулево ниво? Оле майко!
ГЛЕДАЙ клипа, който написах, олигофрен такъв. Много моля да ме извинят модераторите, но не ми е приятно някой с картинка на рок група, който коментира комунизма да ми казва дали образованието ми е на нулево ниво или не. Може да си ходил в Австрия и къде ли не, но определено не си обикалял достатъчно из България. Сигурно си от някое Родопско село, може там положението и да е такова. Аз имам възможност да взема 3та степен "ЕЛ. техник" и след това да уча за инжинер и какво? Ще кажеш, че това е нулево ниво? Още в 10ти клас учих дял от 12ти клас, учих 2ро равнище математика и поправях всяка отценка по отделно, прибирах се от тренировки в 6 часа следобед учих до 10, ям и до кат си пусна телевизора заспивам, на другия ден в 6 пак на училище. МИСЛИШ ЛИ, че ако беше нулево ниво, автора на темата би стигнал чак до там, че да съкрати времето, което прекарваме в училище? Ти мислиш ли, че дори и да не е на високо ниво, ако се съкрати учебното време България ще спечели от това? Ти знаеш ли за какво говорим изобщо? Направи си труда да видиш клипа, който казах да видите, прочети цялата тема и всички коментари и тогава лей слово. Интересували се какво става по света? Е? И? Това прави ли ги по-умни? Верно, голям процент от младото поколение са "некачествени хора", но от по-старото пък са още по-зле и то доста по-голям процент. Аз не съм виновен, че сме оправлявани от хора, които се чудят как да си напълнят джобовете. Аз съм доволен, че образованието ми е що годе без пари. С учене мога да стигна далеч в България. Ам... няма какво да ти се обеснявам, ясно ми е, че беше грешка да си развалям настроението като ти набивам акъл в главата баш на рождения ми ден. Тук седят мои приятели и те "богословят". И тези "образователни гордости" си ги определил ти. Нашите гордости са в клипа, който казах да гледаш ти и другите и наистина много се надявах да няма тъпанари, които да си помислят, че е загуба на време да видят какво е България и да ми говорят какъв ми бил живота и каква ми била държавата.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1. Не съм говорил, колко съм умен, а колко греши автора на темата. Изказвам мнение, според мен е различно.Първоначално написано от lubomirky
2. Написал съм България най-малко 2 пъти и единия път е с малка. Печатна грешка е! И не мисля, че това е важното в случая. Ако смяташ да ми гледаш печатните грешки, добре. Имам гости и не исках да губя времето, което трябваше да отделя на тях. Трябва да ти говори според мен, че да се дереш за една буква на едно видимо допълнение на коментара, който написах означава, че имаш прекалено много време за компютъра и за това да търсиш маловажни печатни грешки, вместо да се замислиш за това дали си доволен от образованието в България. Знаем, че всеки има собствено мнение, изкажи твоето без да наблягаш на печатни грешки и вземи виж клипчето. Съжалявам за грубия тон, но се ядосах до като писах предишния си коментар. Да не мислиш, че е лесно да пишеш по толкова задълбочена тема до като 10 човека ти пресъздават караоке парти на главата и заглушават 360 вата тонколони![]()
![]()
![]()
![]()
+++++++++++++++++++Първоначално написано от Unendlich
![]()
![]()
Льольо, не ми говори за патриотизъм,защото съм бил на доста повече патриотични мероприятия от теб,когато съм протестирал за благото на народа ти си си бъркал в носа.Крайно неадекватен си , но не ми се занимава с целият ферман, та ще се спра накратко.
Първо, никога не съм казвал, че искам да напусна шибаняк такъв, България е моята родина и не искам да я напусна, като посочих за пример развити западни държави, беше с идеята, че към това трябва да се стремим.Да, ние трябва да се стремим към тях, и посочването им за пример е крайно необходимо.
Второ, оплакването и критиката са основни принципи на демокрацията, това движи системата, това трябва да мотивира държавниците да си вършат работата.
Трето, спрете да ми коментирате шибаният аватар.
Четвърто, бъдете доволни от тая кочина, я която са превърнали хубавата ни държава.С примирение става работата, а това, че сме на ръба на поредната национална катастрофа не е важно.Продължавайте на живеете в илюзия.А да, и определено не ти е стигнал капацитета за да разбереш иронията, която използвах като писах за вълчев и данаилов.
Благославям ви и аз цялата компания, предполагам можете и на живо да ме благословите , защото в интернет сте доста смели.
how funny!Първоначално написано от sexXgirl2007
Ми остани си тъпа и неграмотна, тогава..
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Първоначално написано от Wildchildd
Прочети пак темата, ако продължиш с пенсионерското си разсъждение ще ме ядосаш. Не знаеш за какво говорим, или си объркал темата, или не си за тоя форум! И в случая ние сме смелите, а ти глупавия. Сам ще дойда и ще те "богословя" лично заради обидите и за изкривеното ти мислене. Смени форума най-добре. Тук говорим за образование мойто момче, а не за положението на България.
Приятел, положението в България не мислиш ли, че е трайно свързано с образованието.То е повлияно от тенденцията на разруха в държавата.Това поне, е моето мнение.
И предлагам да спреш с заплахите до тук, естествено това си е твой избор.
добре, 360 вата тонколони толкова ли са много, че пишеш оТЦенка ?! или т'ва пак е печатна грешка? извинявай, че се хванах отново затова, ама трябваше да прочета само 1 изречение, за да намеря печатна грешка. я си представи какво ще стане, ако прочета цялото ти мнение ?Първоначално написано от MuTuTyYy
моето мнение аз го казах - някви дрисльовци, които се мислят за зрели и които мислят, че могат да променят нещо в държавата, са жалки опити да изпъкнат. не сте първите с тая идея, няма и да сте последните, но разбере - с нищо не можете да помогнете. то някой като е решил, че ще е тъп, друго няма да излезе от него.
^Изказването ди е ОК. Проблемът е, че го има в 4-ри раздела и има "леко" неточна информация.
Хубаво бе човек, мислиш ли, че ми пука дали съм написал "оценка" или "отценка". И онова си беше печатна грешка това правописна, трябва ли да се правиш на интересен отново за да пиша 100 реда до като обесня за какво става въпрос. Ми така го пиша пък. Искаш аз да ти ровя из коментарите и да ти търся правописни грешки ли. Ако искам и на жаргон ще си пишаПървоначално написано от lubomirky
. Не съм обърнал внимание, голям праз, че така го изпрасках, за разлика от теб аз пиша по 10 изречения, а не по 1-2. Нормално е. Само не знам какво те дере тебе правописната грешка. И да та светна, не аз съм решил да променям държавата, системата или каквото и да било
. НАПИСАЛ съм с огромни букви без правописни грешки, че съм против или не може да видиш?
Мале брат колко е досадно така. Голяма работа, че съм написал отценка. За разлика от теб, не вися само в този форум, правя по 10 неща наведнъж и все пак мисля, че ако тръгна да търся твои правописни грешки, се някъде ще имаш и е напълно нормално и никога не бих го направил на проблем. Ти... изобщо мислиш ли преди да напишеш нещо?! Това е реторичен въпрос. Спри да ми правиш забележки за правописни грешки. 2 направих (1 от която е печатна, бях написал България 2 пъти само 1ния път беше с малка, балама ли ме правиш?) и веднага го направи на проблем.
![]()
![]()
![]()
Нищо ново не казваш..Първоначално написано от Dizziness
![]()
Who's next!
Мисля, че автора беше предложил идея да оправим образованието в България, което е почти невъзможно и въпросното "оправяне" са пълни глупости за мен. А за България направи една тема и с удоволствие ще търся информация и ще допълвам каквото си пропусналПървоначално написано от Wildchildd
![]()
ЧОВЕЧЕ, не издържам така като кажа нещо по няква тема и ме вкарат в филм без край и ми се налага да се обеснявам неподготвен по нещата... ако ме беше обидил пак щях да избухна. Предопредих те, че не си разбрал какъв е смисъла на тая тема и изобщо за какво става въпрос, че да ме обиждаш. Ако си го приел като заплаха, ок. Избора си беше твой.
За всичко е виновен Даниел Вълчев - да бъдем добри деца и да го гръмнем![]()
Шегата настръни.Това наистина е мега ненормално раницата ми тежи 10 килограма , а материала за 6-ти клас е толкова труден , че не ми побира главата какво ще уча в 12-ти !
предупреждавам *Първоначално написано от MuTuTyYy
твоите грешки не са нито от бързане, нито от правене на 10000 неща наведнъж. просто от незнаене.
не мисля, преди да пиша.
потърси и намери правописните ми грешки, моля те.
Истината е,че каквото и да се опитваме да направим за по-добро убочение,няма да постигнем НИЩО!
Първите ден два ще има малка заинтересованост,но след това всичко си тръгва по старо му.Малка част от българското население ще се промени и ще се осъзнае останалата част (по-голямата) ще продължи да се прави на интересна...
Аз съм ЗА нека да опитаме,но няма нищо да успеем да направим!Както казах на една част ще им пука,част,която ще бъде наричана "ЗЪБЪРСКАТА ЧАСТ" от "ГОТИНИТЕ"-изродите,които сега се правят на интересни но след 10 години ще циврят!!
Българското образование -ако мога така да го нарека,никога ама нииииииииикога не ще се оправи!!