- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Дано има свестни хора :х
Така.. здравейте на всички първоСега ще ви разкажа моят хем проблем/хем нещо като мечта! Значи,аз съм на 16,и от доста време искам да замина да живея за Америка,но искам и да имам хубава професия там.Просто мн ми харесва!! Но ето го и най-големият проблем: Нашите изобщо не взимат много,а за предварително образование тук в Бг. ще ми трябват доста пари..а какво да правя,като нито тате,нито майка ми взимат такива?! Просто като се замечтая-с усмивка на лице,,тя бързо изчезва,когато се сети за паричните ни възможности! Скоро сигурно и родителите ми ще се пенсионират.Тогава вече какво ще правя?!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Моля ви да ми помогнете! Благодаря много предварително
Това съм аз,бе хора!
бъди реалист , учи ... с добро образование --> работа може и да успееш да усъществиш мечтата си.за жалост вече всички имат тази пречка..парите![]()
Виж,ти си на моите години,да,не е толкова лесно,но ако наистина искаш-ще успеешш..за подготвяне на документи ще ти трябват към 100$ или повече,не помня много добре..събери или издърпай кредит,все пак ти можеш и сама да дойдеш,навършваш 18,кандидатстваш и така,но трябва език (ти сигурно си го знаеш,де) мм аа и работа,там в България,да имаш хубава работа,да докажеш,че си на добро място един вид..не мога да ти го обясня,но ме разбра
![]()
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
абе за зелена карта за америка не беше ли томбола бе?Първоначално написано от aannie
ако искаш да отидеш само да учиш има варианти
като например като стане време за университет и ако те приемат там където искаш да учиш ще вземеш заем, който ще исплатиш като завършиш, все пак ако си завършила на добро място стартовата ти заплата няма да е малка, ай можеш да поработваш докато учиш, всички студенти това правиме, така ще имаш повече пари, и по малко грижи
успех!
Ако всички полагаха в тукашната си работа такива усилия, каквито хвърлят, за да избягат в чужбина, страната ни щеше да цъфти.
А на теб какво толкова ти харесва тук?? Това, което си виждала по филмите ли? Малко по-сериозно и реалистично моля...
Подкрепям мечтата ти,но за съжаление трябва да те разочаровам.Първо отиването там е трудна задача ако не си американски гражданин.Второ родителите ти не те подкрепят което е много важно,защото без тяхна помощ ще останеш в България и ще гледаш Листопад.Трето и да ги навиеш по твоите думи се разбира,че нямат финансовата възможност да го направят.Четвърто си още много малка да се оправиш сама там.Така това което можеш да направиш не е много в твоето положение,но си струва:
Намери начин да се издържаш там(приемно семейство да кажем-един познат отиде да учи така в USA вече става няколко години и 2011 година ще се връща в България,но имаше средствата да си плаща колежа) .Много е важно самото семейство да те хареса и да си допаднете.
За таксата имаш два варианта 1.Стипендия 2.Спонсори - За,да си намериш спонсор е много важно да вярваш в себе си,защото той виде ли,че вярваш и си уверена в това което можеш и той ще го направи и ще инвестира пари в теб(,защото може да те вижда като някаква преспектива за развитие и да си струва инвестицията) .Такива спонсори много често са компании които те издържат,но трябва да подпишеш договор,че след това ще работиш за тях-3,4,5 години(според зависи) .Това е,но знай,че конкуренцията и натоварването е голямо и някъде в някой друг квартал и държава ще има същото момиче с финансови възможности което по всяко време може да ти заеме мястото в училището(колежа) в който си искала да кандидатстваш.
Успех!
+1 мечтаят, мечтаят, прахосват си парите, за да "осъществят мечтата си" и като отидат - мият чинии в някой макдоналдс. Земете се събудете.Първоначално написано от wallmart
STRAIGHT EDGE
I have chosen this path...
not to fit a mold,
not to join a trend,
not to follow a crowd,
but because it is right for me!
XXX
мда тва със зелената карта е вярноПървоначално написано от Nakadah
пък и наистина можеш да работиш докато учишУСПЕХ \
/
wallmart написа:
Ако всички полагаха в тукашната си работа такива усилия, каквито хвърлят, за да избягат в чужбина, страната ни щеше да цъфти.
BLYSKASH SE KATO LUD A NAKRAQ TI KAZVAT "SHTE TI NAMALQ ZAPLATATA"TOVA GO NQMA NIKYDE DR OSVEN V BG!!!
ZELENA KARTA I AZ TAKA MISLQ....
То и на мене ми се ходи в Америка , ноо това едва ли ще стане не поради финансова причина а заради училището едвали ще ме приемат някъде в Америка да уча в България Да но в чужбина директно НЕ ! Но след време може и да отида зависи на какво финансово положение ще съм![]()
Не е достатъчно да си простак и говедо - ПЛЮЙ и ХРАЧИ за да се вижда
Keep Walking ... !
аз съм единствения дето му се ходи в Европа
едит: връща в Европа
Америка !![]()
![]()
Големи мечти имате ей, само да знаете, че там не е като в OC i The Hills![]()
Учи-работи-и с прияте ли отиди.Така ще си помагате.