- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Сурвакане
ми по принцип не ,вкъщи всички ми дават пари без сурвакане,ама като ида в другата баба ии се искат да ги сурвакам и взимам сурвачката на братовчедите мии от няколко дни се опитвам да си подготва "репликите" и забивам на едно място : Сурва сурва година....... и нататък не помня как беше
![]()
ми на 13 съм и мисла тая година да посурвакам малко да посъбера повече пари пък и хората да са живи и здравии.... иначе миналата година забравихх ама пак ми даваха по 10,20 лв.
![]()
And that's the way it's gonna be... (*)
сурва сурва година, весела година, живи здрави до година, до година го амина... имаше и червен грозд на нива, златна ябълка в градина, пълна къща с копринаПървоначално написано от tanchu
![]()
иначе аз от 3-4 години не сурвакам, няма смисъл просто : )
Maybe we're sealed in silence
And maybe we feel a guidance
Maybe your own devices
Will keep you afraid and cold
But i...
тва се прави за здраве и благодат.Нито е за пари,нито е лапешко.Едно време са обикаляли да коледуват и сурвакат момчета на по 16 години и отгоре,друг е въпросът,че нещата са се поизменили от онези години.И все пак тва е традиция и не намирам нищо смешно.Първоначално написано от danibebi
Аз като малка сурваках с моя собствено направена сървакница, но сега вече и без тея щуротии ми дават пари![]()
Просто аз
Нямах намерение тази година но баща ми се прибира вчера с няква сурвачка от нова година и леееко пийнал и вика айде да ни сурвакаш и ми даде 20 лв майка ми 10 и тъй че няма да изпусна тая година![]()
![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Вече не сурвакам,но пак ми дават пари![]()
отт 5-годишна като казах, че с тва тъпото нещо няма да се занимавам и НА... не съм и няма и да сурвакамкойто иска да ми дава нещо ще ми даде и без да го сурвакам... (да се моли да не искам да го сурвакам, че ще ходи като бит с камшик)
времет0 тu uztuча
Отдавна не го правя. Вече честта се пада на малките ми братовчедки. ;D
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.