Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
Всичко по-надолу е лично мое мнение и нямам никакво намерение да влизам в спорове дали нещата написани от мен са точно така или бъркам тотално някъде!!!

1. Windows XP - За мен ще си остане една от най-добрите операционни системи на компанията Microsoft! ХР-то същевременно е доста леко, като върви и на много стари машини, а също така е доста функционално и оптимизирано. Първоначално тази операционна система криеше много рискове по отношение на сигурноста, както и стабилността на работа, които се пооправиха след появата на "Service Pack 2", а по късно и "SP 3". Не мога да подмина факта с грешките и крашването на операционната система (така наречения "син екран на смъртта"). Все пак с малко финни настроики и оптимизация на системните процеси, работи доста безпроблемно!

2. Windows Vista - Тя според мен (а и според много други) беше една много голяма ГРЕШКА! При първоначалната си поява работеше толкова бавно, че всеки потребител я фулеше наляво и надясно. След появата на обновленията я пооправиха малко, но за мен така и си остана грешка. Като цяло товари компютъра и използва много от системните му ресурси, а в същото време приложенията се отварят доста бавно. Всъщност с Vista съм работил най-малко от трите операционни системи и е възможно да нямам пълен поглед на нещата...

3. Windows 7 - Това е моят нов фаворит - предполагам, че и за много други потребители. Първоначалното ми впечатление за тази операционна система беше върху едно от тестовите копия пуснати от Microsoft. Тогава ми хареса как изглежда и как върви с лекота, без да изцежда много от системните ресурси на РС-то ми! В този момент силно се надявах да не я съсипят, до като я пуснат официално и ето че не ме разочароваха! До този момент (близо 4-ри месеца) използане на новия Windows съм изключително доволен! Няма ги "страшните сини екрани", няма забиване, няма проблеми... Зарежда малко по бързо от доброто старо "ХР" - може и 1 секунда да е разликата, но я има! Проблеми с драйвери няма, защото тези за Vista (32 или 64 бита) стават безпроблемно, всички програмки и игри също вървят и т.н. Ако мога да я опиша с една дума, то тя би била "СУПЕР"!
+1