- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Смотани и тъпи диети!!!
Относно хормоните - чух за случай, при който момиче от недояждане така си прецакала хормонните жлези, че чак й поникнали мустаци. :X
Ето защо не трябва да гладувате така - в желанието си да имате красиво тяло, ще погрознеете тотално.
Познато..Първоначално написано от bloodyF
Аз също си докарах гастрит и то от нередовно ядене.. Но откакто почнах да ям що годе 3 пъти на ден нямам проблеми.. И един съвет от мен по скоро яжте по 5 пъто на ден, но по - малко отколкото 1-2 пъти и много..
![]()
П.п. Честита нова година :*
Казват ми " Не пуши ! " , но аз пуша. Казват ми " Не пий ! " , но кой ги слуша ??!![]()
(music)
бианка иска да каже да не се вманиячавате в здравословното храненеПървоначално написано от slynchoo
щото после отивате на рожден ден например и не можете да хапнете нещо нездравословно щото не сте свикнали и ще ви прилошее или просто ви е срам ..
абе спорта е начина
е тази тема е пример на човек опитал се да отслабва и тн.. бианка се е измъчила с тия диети и сама разбра че само преебават и здравето и нервите и всичко ...........
Сопрта е удоволствие според мен.. Спортувайте и се развайте на живота и тва е...![]()
оомгПървоначално написано от Luscious_Heart
м и аз бях като Бианка доста време към половин година ... до такива моменти съм стигала да карам с по 2 ябълки на ден . Но един ден си казах да.го е и почнах да се храня както трябва без мазно и пържено без тестено във всекидневното си ядене но и да не се ограничавам когато нещо ми се хапваПървоначално написано от clever
И всичко се нормализира станах си перфектните за тялото ми 49-50 кила спортувам си ям си каквото искам ако ми се прияде и ми е толкова по леко на душата
предишния стрес на броене на колко фастъка ще хапна на гости или дали от 1 хапка торта ще ми стане нещо го няма .
Всичко трябва да е в граници просто за да няма проблеми![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
А замисляла ли си се че има 10000000 други причини от които може да ти закъснява цикъла? Я по-добре си иди на генеколог пък после ни обяснявай как да се храним.
От това спира цикълаПървоначално написано от Sladyranna
и даже това е малка беда която можеш да си докараш с глад
Аз лично примерно не можех да ходя по голяма нужда от пиенео на твърде много диоретици
После ходих по доктори пих разно гадости за да раздвижа перисталтиката си
![]()
Шапкарю .....
^ Коментара ми беше към авторката (да не си помислиш, че конкретно към теб съм се обърнала)
На моя приятелка цикълат и закъсня и като отиде на гинеколог се оказа, че има киста което е доста сериозно. За това казвам, че нищо не се знае.
И да споделя сега една случка от преди 10 години
Преди години е било доста модерно здравословното гладуване , водело се е за много полезно тъи като и лекарите са го препоръчвали . Имало си е санаториуми за така наречените гладуващи ..
В какво се е състояло това гладуване , ето в това .Първо гладуващия в продалжение на 5-10 дни е намалял храната си с всеки ден , като е имало списаци какво може и не може да се хапва . До края на този срок е спирал да яде напълно , след това в продължение на още толкова дне не е ядял абсолютно нищо и накрая на срока е почвало така нареченото захранване което е обратното на първия процес .
И това нещо е било наричано "здравословно" .
Една колежка на майка ми е спазвала това "здравословно" не ядене , правила го няколко пъти и явно организма и се бъгнал . Поцнало да е пада кръвното и тн. и отишла на доктор . Той и казал да хапне малко черен дроб за да се нормализира . А жената била точно в период на не ядене . Края на историята е доста неприятен защото жената починала след като организма и отказал да преработи дроба които изяла нищо че било няколко хапкиДруг пример имам в семеиството си . Колкото и смешно да е баба ми е болемичка , когато е била млада е свикнала да повръща след всяко ядене . Сега има язви , раззтроен стомах. И когато се наяде организма и по навик иска да повърне всичко.
Та ето това си причиняваме с не ядене . Здравословното трябва да не е съобразено с разни моди в медицината и мании . Пиене на хапчета или доброволно подлагане на мъки . Казвам го от опит . Гладът по собствено желание е налудничев и малоумен . Искаш ли да си строен слаб и красив трябва да уважаваш тялото си ! За да може то да ти се отблагодари а не да страда цял живот .
Просто съветче от мен![]()
Шапкарю .....
да де знамПървоначално написано от Sladyranna
аз казвам че е напълно възможно от това да е
Шапкарю .....
Първоначално написано от HexGirl
В пубертета е напълно нормално да е нередовен![]()
Здравословното хранене не е диета,а режим на хранене.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
ЧНГ!
Първоначално написано от Neftochimic
оо дахич няма да има проблеми.... не яж въглехидрати... тъпчи се с мляко и умрели трупове на животни... не яж растения, нищо, че са най-съвършените храни,познати на човечеството...
нищо,че въглехидратите са ЖИЗНЕНО ВАЖНИ за всички живи организми и главен източник за енергия...
прочети за въглехидратите,преди да се довериш на ВЕЛИКИТЕ диети, който всеки рекламира...
–––––––––––––––– –––––––––––––––– –––––––––––––––– ––––
PinkFloydSound,
искрено се надявам нещата при теб да се оправят!!!![]()
А диета значи режим на хранене, начин на живот.Първоначално написано от LadyV
![]()
^^ това което описа е пълна простотия. Този режим е за хора, които искат да отслабнат, а не да поддържат тегло. Прочети пак - "НИСКОвъглехидратна" и си отговори дали се приемат въглехидрати или не. Неприемане на растения... WTF?! Ти си болна...
Ти като не ядеш мляко и умрели трупове, кво ядеш, мамка му?!
напълно съгласнаТа ето това си причиняваме с не ядене . Здравословното трябва да не е съобразено с разни моди в медицината и мании . Пиене на хапчета или доброволно подлагане на мъки . Казвам го от опит . Гладът по собствено желание е налудничев и малоумен . Искаш ли да си строен слаб и красив трябва да уважаваш тялото си ! За да може то да ти се отблагодари а не да страда цял живот .
Просто съветче от мен Smile
просто си отговорете на въпроса дали можете да подкарате кола без бензин. Налудничаво, нали? Същото е с тялото
Първоначално написано от PinkFloydSound
Значението,което влагат повечето хора(такива като авторката) е глад![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
Я по-спокойно с определенията за авторката. Никога не е било да се подлагам на абсолютен глад. Ядях си по 4-5 пъти на ден, все здравословни неща, просто разпределях калориите.Първоначално написано от LadyV
LadyV, те могат каквото си искат да влагат. И аз мога да кажа, че небето е зелено, пък космоса - розов, ама това не значи, че е така, нали?
За пореден път и се надявам на гладуващите да им се набие най-сетне в главата - ВИЕ НЕ СПАЗВАТЕ ДИЕТА. ВИЕ ПРОСТО ГЛАДУВАТЕ. ДИЕТА Е РЕЖИМ, С КОЙТО ПОСТЕПЕННО ОТСЛАБВАТЕ, НО НЕ ГЛАДУВАТЕ.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
офф на баба ти футболните гащи...
чела съм НВД-та, какви ли не, иииии даже забраняват плодове- айде понеже сме мнг умни и искаме да отслабнем да не ядем плодове... това е върха на олигофренията... !!!!
чела ли си за вредата от недостига на въглехидрати в организма?? какво,като има включени въглехидрати в диетата?? какво е количеството им????? 5-7-10% ??
това предполага прием на белтъчини и мазнини...
наясно ли си какво причиняваш на организма си така?
когато се храните с белтъчини увреждате функцията на бъбреците, страдата се от безсъние, нервни сте, а на някои им спира месечния цикъл...
–––––––––––––––– ––
и с РАСТЕНИЯ имах предвид- плодове и зеленчуци,но исках да ги обединя![]()
не ям месо, за млечни продукти родилите ми не ми разрешават да ги спра... амиии ям всичко останало- зеленчуци, плодове, ВЪГЛЕХИДРАТИИИИИИ !!!![]()
Научно доказано е, че тези, които ядат малко въглехидрати и повече белтъчини, са по-нещастни, депресирани и неспособни за извършване на умствена и физическа дейност.
Ама и ти какви уроци даваш, при положение че не ядеш месо?! WTF? Разбирам, че се кланяш на въглехидратите, но това не значи, че не трябва да приемаш почти никакви белтъчини.
само дето в НВД няма недостиг на въглехидрати
обикновено се препоръчват около 20% въглехидрати, които са напълно достатъчно.
и най-важното, въглехидратите не са само в плодовете. така че който иска може и без плодове да мине. зависи също и от гликемичният индекс на продукта. аз обожавам плодове и ги ям. за сметка на това не ям други богати на въглехидрати храни като ориз, царевица, хляб, спагети, нишестета.
Първоначално написано от PinkFloydSound
Вижда се как си ги брояла.За мен лично това е една голяма глупост-вманиачаване.
Интернет е бъгав от всякакви глупости какво е полезно и какво-не.Не яж месо,не яж хляб![]()
![]()
Цаката му е в спорта и правилното хранене.
аз приемам белтъчини- ям яйца, кълнове, ядки, соя, сирене...Първоначално написано от PinkFloydSound
просто не ям месо
и не се "кланям" на въглехидратите, просто казвам,че организмът се нуждае от тях .. всичко това написах, за да докажа,че въглехидратите определено не са такъв ДЕМОН, какъвто ги изкарват... иии за да се замисляте, когато не ядете нещо, какво всъщност става с вас
![]()
Да, знам добре, че Интернет е бъгав с всякакви простотии. Ама аз до ден днешен продължавам да броя калориите си – мания е.
И все пак съм почти убедена, че съм прочела доста повече от теб и някои други хора относно правилното хранене, процесите в тялото и т.н.
Знам добре какво трябва да се яде и какво трябва да се ограничи и не съм чак толкова тъпа, че да вярвам на всяка статия в интернет.
(Това до LadyV.)
Процентът на въглехидратите е до 20. Точно заради това е препоръчително да не се ядат плодове - в тях има доста фруктоза. Зеленчуците в никакъв случай не се отричат. А при оптималния вариант на НВД основната част от енергията се набавя от мазнини - пълномаслено мляко и сирене, масло, месо и т. н. А към това организмът се адаптира. Бъбречните проблеми по-скоро могат да се появят от диети като тази на Дюкан - малко въглехидрати, но и малко мазнини.Първоначално написано от kriSko94
Моля те, не отричай по този начин яденето на месо, защото и срещу вегетарианството много се е избълвало (например от кое растение точно ще си набавиш Омега-3, която я има само в рибата?)