- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какво ми става?
Напоследък супер много се запалих по актьорството. Бях се зарибила да участвам в една пиеса. Имаше кастинг (супер сериозен, а не някакъв на майтап) Не ме взеха, но цялото жури бяха единодушни, че имам много голям талант и не трябвало да го пропиялвам. Прехвалиха ме. Както и да е темата не е да се хваля, а да ми помогнете, защото взех да се замислям да ходя да уча в НАТФИЗ. Баща ми е на мнение, че актьорството няма да ми донесе нищо (той не знае за плановете ми за НАТФИЗ) Нашите се надяват да уча нещо "по-сериозно" даже може и в чужбина. Не мисля, че жируто на въпросния кастинг е било много компетентно и е възможно всичко това да е заблуда и да нямам талант, но това ми доставя удоволствие. Кажете струва ли си да си зарежа бъдещето заради някакво си увлечение?
ПС: Много съжалявам за правописните грешки, но съм в приповдигнато настроение, а и е късно и ми се спинка.
Ако имаш огромен талант и си сигурна зарежи всичко и практикувай цял ден актьорско майсторство с най-добрите учители из България и кандидатствай в Juilliard. Завършиш ли го гладна няма да останеш, но приемат 1 на 23 човека.
Рисковано е и се иска огромен талант. На дали искаш да си броиш стотинките с мизерната заплата на български актьор. Тук единственото е чест и слава. Хората не ценят изкуството. Накратко точно тук бъдеще с това няма.
Преориентирай се.![]()
Ако е увлечение по - добре не се занимавай сериозно, а да ти е хоби може би!?
Сега си се зарибила, но ако ти писне и няма връщане назад какво ще правиш?
спри се, братле! не всичко е Хамерика!Първоначално написано от amk933
Точно актьорството е от нещата, които или стават на твоя език, или въобще не стават.
По темата: Кой те журира? Да, ако станеш театрална актриса на щат у нас, няма да взимаш нормални пари. Ще трябва да снимаш реклами, да работиш в телевизията, глупости, али-бали, допълнителни неща, за да живееш. Тук, противно на противоречащия си господин над мен, няма чест и слава, всичко е от любов, дали към изкуството или нещо друго - всеки отговаря за себе си. Бъдеще в театъра ни има! Бъдеще има и в киното ни! Някой казваше, че щастието е въпрос на приоритети.; Сама трябва да решиш кое е най-важното!)
Имах предвид, че се работи за чест и слава, но финансово никой не ти цени труда. И нямах предвид само Америка, а Западна Европа също. Има бъдеще в театъра?Първоначално написано от Sham
След 40 години ще си говорим пак...
![]()
театърът е живо изкуство, всички други(живопис, литература, кино, музика...) биват засегнати от Интернет, пиратството и пр.
повярвай ми, в театърът има най-голямо бъдеще! а що се отнася до мен - ще се погрижа до 40 години от театъра да се печели, а трудът на авторите да бъде уважаван.)
За мен театъра е много повече от киното, например, но като гледам колко хора мислят като мен и теб ми става тъжно. Аз не виждам хора 93, 92, 91, 90, 89, че и малко по-стари из театрите. Какво остава да говорим за още по-малките? В България живото изкуство не се цени. Поне с такова впечатление съм останал. Да не говорим държавата как се грижи за актьорите и при какви условия тренират. Имаше на времето един документален филм ли беше или интервю, не съм много сигурен, но балетистите тренираха с якета, защото нямаха парно и после нямаше къде да се изкъпят. Зарежи ти заплати и какяото и да е било друго...Изкуството е зарязано от държавата. Сега ще инвестират 25 милиона лева, за да си строиум софийски Лувър. Абе какъв Лувър ги гони не знам, обаче много по-добре щяха да направят, ако бяха дали тези пари за ремонт и подобряване условията на работа в театрите и повишение на заплатите. Ще видим какво ще става, но просто за изкуството съм тотален песимист, специално за театъра говоря...Първоначално написано от Sham
ПС: Аз много обичам да ходя в сатиричния четвъртък-петък и то дори там няма деца...![]()
театрите са пълни. младите хора все повече се интересуват от театър.
трябва правителствен прожектор в/у изкуството - факт. тези 4 години няма да огрее, сега строим спортни зали и стадиони.
но нещата ще се случат, могат да се случат, стига да ги има хората, които ще участват в случването. темата е всеобятна, ще спра тук сега.)
успех на авторката!) най-важното нещо(за мен) е да намериш себе си и своето място в света.
Аз съм 94. набор и от поне 2 години, че и повече госпожата ни по БЕЛ ни избира най-добрите постановки и организира випуска, както и останалите учители. Разбира се не ходят всички, но доста хора отиват по свое желание. Аз например съм на поне 5-6 театъра на учебна година. Понякога се организираме и с приятели, когто видим нещо интересно, взимаме си брошури и т.н. Така че има интерес към театъра![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
учи това, което на теб ти харесва
поне ще си щастлива от това, което правиш, а и родителите ти също
//вярвам, че има бъдеше в театъра ни! ако всеки се отказва, защото не е платено и т.н., какво ще стане?
и да, театрите са пълни! аз лично обожавам да ходя на театър('96 съм, ако това има някакво значение...)...
напълно подкрепям Sham)
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
Аз също имам доста голям талант и всеки ,на когото съм показала поне малко от него го забелязва и винаги ми казват - "Лелее баси якото.. много яко имитираш.. що не се запишеш някъде..." ,но всъщност не съм сигурна,че ще стане нещо ако започна да се занимавам с актьорско майсторство... По-добре да си завърша и тогава ще му мисля каква искам да бъда всъщност...
А ти- Не прави грешка. Помисли сериозно дали това е просто увлечение или...![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
Не знам бе хора скъсвам си гъза от английски и се мъкна по изпити и накрая да зарежа всички, защото нещо ми харесва. Баща ми е напълно категоричен, че актьорството (и изкуството) не носят нищо. Преди време пишех стихотворения, ама баща ми пак ме отказа. Просто според него за писатели и актьори бъдеще няма. А относно таланта ми не знам. Не мисля, че журито е било компетентно, ама много яко се зарибих. Моля ви откажете ме от тази глупава идея, защото не мога сама.![]()
![]()
Ние на 1-2 най-много, но и това е нещо.Първоначално написано от DesireToFire
По принцип рядко ми остава време за подобни мероприятия... Ще се опита да ходя по-често.
А с класа сме ходили на кино понякога.
Ако знаеш Английски винаги може да се пробваш за актриса в Америка (да речем) ... В България актьорството е мега западнало.. за това според баща ти за актьори бъдеще няма. Винаги има път в тунела,стига да си сигурна в себе си и да знаеш ,че можеш това добре..Първоначално написано от desitoyoy
![]()
Да, бе, аз заради майка ми се отказах от СХУПИ(СРЕДНО ХУДОЖЕСТВЕНО УЧИЛИЩЕ ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА) и сега съжалявам. За нея това нямаше бъдеще, но... Както и да е, обмисли много добре нещата и реши какво ТИ искаш да учиш и какво теб ще те прави щастлива.
![]()
Абе то има време (сега съм 9 клас) Ама не знам какво искам. Относно английския-не мога да кажа, че го знам перфектно, но се справям. Аз даже не знам дали имам талант за актриса, а и се съмнявам нашите да ми дадат право на избор. Даже не знам какво точно искат да стана. Говори се за медицина, право, счетоводстви, маркетинг и няк'ви такива подобни.
Все пак няма вашите да учат, а ти. Е, имаш доста време да се откриваш и да решиш какво ще учиш.)
Струва си да проектираш бъдещето си по твоите правила. Но и себе си. Нарича се самоконтрол - това да разбереш какво искаш и да го преследваш без компромис, без страх, и няма нужда да се подчиняваш на нещо, което не ти харесва.Първоначално написано от desitoyoy
Родителите от край време са настоявали, че знаят кое е най-добро за детето им. Всъщност.. те най-често не знаят и за самите себе си. Иначе щяха да са успели. Но има и успели, и точно тях е добре да слушаш, и на тях да подражаваш.
Първоначално написано от desitoyoy
![]()
![]()
Те? Какво искат ТЕ ли???
![]()
Паднах от коня,честно!
Ее не не..
Не трябва просто да си увлечена, трябва наистина много да го искаш! В НАТФИЗ се влиза много трудно и то с това, което точно искаш. Там са денонощни (буквално) репетиции. Освен това трябва да си готова да се откажеш от доста неща, за да следваш мечтата си.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Аз всичко, с което се захвана го правя с много хъс и желание. Вкарвам 110% от себе си. Така че не си мислете, че тъй като съм само "увлечена" и ще го правя несериозно.
Честно казано аз ти препоръчвам ако наистина ти се заема с това, да кандидатстваш някъде в чужбина - това, че сега ти е интересно, не означава, че в бъдеще ще постигнеш кой знае какво в България. Но пък ако се стигне до чужбина, работата става много по-сериозна- преподаватели, кастинги и т.н.
Ник'ви посредствени актьори, без любов към изкуството, моля!
Живейте си животите!)
При теб явно нещата са по-сериозни. Следвай мечтата си! Аз ще продължа да търся моята.