.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората

Емоциите и любовта, какво могат да ни кажат?

Според вас жестовете(основно лицевите, но не само) могат ли да ни кажат неща за даден човек? Доколко може да се вярва на правилното тълкуване на жестовете и емоциите и смятате ли че те са по красноречив източник на информация от думите?

Ако се чудите какво общо има това с любовта - най-простия пример: смятате ли че може да се разбере дали "Обичам те" е истинско по жестовете докато се казва? Или дали може да разберете за изневяра, която партьорът ви не е имал намерение да споменава?

Смятате ли че можем да разчитаме повече на емоциите и жестовете(или липсата им) на хората, с които сме, отколкото само на думите? И защо? И доколко вие умеете да виждате тези знаци или тяхната липса?

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Hilary_

Re: Емоциите и любовта, какво могат да ни кажат?

Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Според вас жестовете(основно лицевите, но не само) могат ли да ни кажат неща за даден човек?
    Да разбира се .. малко или много го издават в даден момент ..

Доколко може да се вярва на правилното тълкуване на жестовете и емоциите ..
    Зависи от това кой как ги възприема .. относително е .. ако един смята, че червената роза е жест за любов, друг може да я подари в знак на уважение .. зависи много от човека ..

и смятате ли че те са по красноречив източник на информация от думите?
    Категорично ДА!!

Смятате ли че можем да разчитаме повече на емоциите и жестовете(или липсата им) на хората, с които сме, отколкото само на думите? И защо?
    .. защото са по - истински от думите! Много малко хора наистина си вярват в това, което казват ..

И доколко вие умеете да виждате тези знаци или тяхната липса?
    Ами смятам, че съм се научила да ги различавам и виждам така както и тярбва да ги приема от даден човек .. (:

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА

Според вас жестовете(основно лицевите, но не само) могат ли да ни кажат неща за даден човек? Доколко може да се вярва на правилното тълкуване на жестовете и емоциите и смятате ли че те са по красноречив източник на информация от думите?

Ако се чудите какво общо има това с любовта - най-простия пример: смятате ли че може да се разбере дали "Обичам те" е истинско по жестовете докато се казва? Или дали може да разберете за изневяра, която партьорът ви не е имал намерение да споменава?

Смятате ли че можем да разчитаме повече на емоциите и жестовете(или липсата им) на хората, с които сме, отколкото само на думите? И защо? И доколко вие умеете да виждате тези знаци или тяхната липса?
    Хахахахха ами ако 4овекът е двули4ник
    sapphire5

lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?
    miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    http://www.chitanka.info/lib/text/3048
    Мисля, че тук информацията е достатъчно красноречива.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Лейди, попитах какво мислиш Ти. А не какво мислят Алън и Барбара Пийз. Тях съм ги чел

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на nymphadora
    Мисля,че емоциите са много по-важни от думите-много по-лесно се лъже,по-трудно се контролират емоциите
    Хубава е темата,има си и цяла наука изучаваща човешките жестове и това,което означават.
    Препоръчвам на всички сериала Lie to me-изключително интересен и се отнася точно за тези неща

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Мда и аз съм чела Алън и Барбара. За много неща са прави

Аз определено съм добра в разчитането на езика на тялото. Трудно може някой да ме излъже. Да, понякога се оставям да бъда излъгана и понякога се опитвам да си втълпя че нещо не съм интерперетирала правилно но... За това и почнах да уча психология. Мислех че ще съм добра психоложка заради това си качество...
    На човек всичко си му личи по мимиките и гестиките.

Супер фен Аватара на bloodfrozen
    Град
    Far From The Sun
    Жестовете, мимиките, погледът издават значително количество информация. Дори повече от думите, смятам.
    Намирам тези невербални елементи за достатъчно достоверни, тъй като човек ги извършва съвсем несъзнателно. Поне в повечето случаи.

Напълно е възможно изневерилият да направи някакъв жест, който да го издаде за извършеното прегрешение.
    От особено значение е дали отсрещната страна ще го изтълкува правилно.

Аз лично сравнително добре умея да забелязвам такива знаци, но има още какво да се желае.
    You are broken, I can fix you...

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна

Според вас жестовете(основно лицевите, но не само) могат ли да ни кажат неща за даден човек?
    да,стига 4овека отсреща да ги разбира правилно
    Доколко може да се вярва на правилното тълкуване на жестовете и емоциите и смятате ли че те са по красноречив източник на информация от думите?
    зависи има хора които много добре умеят да се прикриват
    Ако се чудите какво общо има това с любовта - най-простия пример: смятате ли че може да се разбере дали "Обичам те" е истинско по жестовете докато се казва?
    да и наи-ве4е от погледа
    Или дали може да разберете за изневяра, която партьорът ви не е имал намерение да споменава?
    относително е ,зависи и от двамата
    за мен ли4но думите нямат по4ти никакво зна4ение сега всеки втори те "оБи4кА",не стигат само думи някои неща трябва да се показват и доказват А аз не знам доколко умея да видя тези неща

Мега фен Аватара на xoxi
    Аз "езика на тялото" не го разчитам и не го разбирам.
    Но ми се е случвало да преценя даден човек само по лицето, начина по който ме гледа или самото му излъчване. Тази преценка до сега още не е била в грешка.
    Смятам, че с един поглед например човек може да каже много повече неща, отколкото с 1000 думи.
    И спря да се върти за миг земята..

Цитирай Първоначално написано от nymphadora
    Мисля,че емоциите са много по-важни от думите-много по-лесно се лъже,по-трудно се контролират емоциите
    Хубава е темата,има си и цяла наука изучаваща човешките жестове и това,което означават.
    Препоръчвам на всички сериала Lie to me-изключително интересен и се отнася точно за тези неща
    +1
    .. любовта ни с теб,лудата цял живот ще ни държи!

Жестовете определено казват много повече от думите!

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...

мисля,че може

може да се разбере
    ми мисля,че може,ми то вече всеки 2-ри казва `обичам те`
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Жестовете показват много, но само когато те биват наблюдавани от някой, който те познава.
    Погледа на един човек се променя след като го опознаеш, изпълва се. Тогава вече погледите ти стават по-скъпи и могат да спестят няколко думи като например "Обичам те".
    Много рядко напомням на близките си, че ги обичам, но предполагам те вече ме познават достатъчно добре за да си направят извод.
    Ако разчитам достатъчно на един човек, не биха ми били необходими нито жестове, нито думи.

Не смятам, че има две мнения по въпроса относно мимиките и жестовете и до колко по тях може да се познаят намеренията, чувствата, мислите, емоциите на някого.
    Що се отнася до мен считам, че мога да ги разпознавам на доста прилично ниво, дори малко повече, просто защото се занимавам в тази насока и проявявам интерес.
    Но не мога да отрека, че и милите думи са важни за мен. На кой не му е приятно освен да му 'докажат' любовта си или дори просто симпатииите си, да го споделят и по словесен начин? Смятам, че дори и да е банално, сладникаво и както-там-го-наричат, е хубаво да се изказват тези неща, поне мен ме прави невероятно щастлива, спокойна и се чувствам обичана, и ценена. ((:
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Ако се опитам, сигурно ще ги разгадая.
    Само дето не ме интересува. Който каквото ми каже - това е. Да го мисля аз, да не би той да лъже или да се тормози? Няма как да стане

Аз си казвам това, което мисля и чувствам. Очаквам от тези до мен същото. Ако предпочитат да си крият емоциите - тяхна работа.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на babity
    За мен тези неща са много важни. Да, думите нараняват, но и "браво, честито", казано през зъби или "съжалявам" с ехидния поглед също биха ме засегнали. Езика на тялото наистина не го разбирам толкова добре, но жестовете, очичките... всичко прозира под тях.

п.п. Ще психясаш с тоя филм! :P

така Психология на Лъжата ще уча следващия семестър и ше ви осведомя :Д
    There are days we will remember,there are nights we won't forget never...there are people who will stay in our hearts forever...!!

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    Жестовете са далеч по-достоверни от думите-поне при повечето хора...издават информация и емоции,които се стремим да прикрием-в общи линии са ни в полза ако се опитваме да разтълкуваме мислите и поведението на околните..и аз съм чела книгата на Алън Пийз и с почти всичко съм съгласна при полицейски разследвания жестовете и мимиките са от огромно значение-винаги личи кога лъже някой..
    що се отнася до Обичам те-вярвам само ако човекът ми го е доказвал и продължава да го прави..в противен случай са 2 лишени от смисъл думи хвърлени на вятъра...за изневярата не мога да съдя от собствен опит,но предполагам че и там човек би се издал лесно чрез действията си-поне ще личи изпитваната вина за действията..
    доколко аз сама съдя по жестовете не мога да определя-имам още много хляб да ям докато се осъвършенствам ...и така..

незнам и аз това се питам.по принцип мисля 4е жестовете казват пове4е от думите ама в моя слу4ай по-добре да не съм права защото ина4е лошо то не 4е така е много добре де но поне боли по-малко
    I can't stop myself from loving you <3

Голям фен Аватара на Lyubeto
    Град
    Варна
    Когато искам мога да съм искрена и си личи и в думите и в жестовете. Когато не искам да съм искрена мога да излъжа и по нищо няма да се разбере . Така ,че зависи от психиката на човек и до колко може да се прикрива.
    Вече има все по - малко и по- малко теми , на които си струва да се пише...

Супер фен Аватара на FancyGirl
    Определено, защото жестовете показват истинската същност на даден човек, а думите - всеки може да излъже, всеки може да прикрие дадена истина или факт. Но емоциите издават информация, винаги можеш да различиш един човек кога лъже (освен ако не си доста глупав, или той е много опитен лъжец). Погледа и очите издават ужасно много, поне аз лично когато вика погледа на даден човек мога да разбера дали той е искрен или не. Всеки може да ти каже "Обичам те", но в малко очи може да се види искреност при изричане на тези думи. Думите всъщност и те са много важни, но когато ги изричаш трябва да защитиш с постъпки това което си изрекъл. Жестовете показват настроение и емоции, който думите могат да прикрият.
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си