- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Козметик съм.Питайте ме за да получите проф. отговор
не са достатъчно дълги,за да ги хвана + това кожата ми е ужасно мазна![]()
![]()
![]()
Ми то това е.. освен с пинсета няма с какво другоПървоначално написано от BlackKeys
![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Хормони...отсега нататък ще е така.За космите или пинсета или в козм магазини продават едни лентички за мустачки с тяхПървоначално написано от xxxxxxxxxx1
![]()
Какво може да ми препоръчате за премахването на гъшата кожа![]()
не,ми каза,че трябва да правя почивка после сигурно 1 опаковка ще достатъчна.Аз съм на 22 години почти,а тази козметика,която я взех наистина е доста скъпа,затова искам като свърши да я заменя,но явно ще трява да отида пак да питам,каза ми,че кожата ми е чувствителна доста,но лицето ми като цяло нямаше много за почистване,инъче всички процедури са както ти ги описа тук,включително и машинката с токПървоначално написано от krisito9212
![]()
Добре аз ходя на кола-маска и ми е мн интересно,като отидох 1 път за ръцете-ок,супер кожа и ми порастнаха косъмчетата чак след 1 месец,а като почнах редовно да ходя и след 1 седмица вече за наболи? може би е нормално и с времето ще уредеят и т.н..ама нз?
Браво,радвам се че си попаднала на наистина професионалистПървоначално написано от raikova
А козметиката на нивеа е за тийнейджъри до към 17-18.Отиди и си я питай по-добре
Цитирам ти от tialoto.bgПървоначално написано от bepsity
Кожа като коприна
От: Велина Каравасилева (velina@tialoto.bg)
Проблемните участъци по тялото, наречени с кошмарното „гъша кожа“ могат да останат в миналото, ако полагаш правилните грижи.
Ние тук се явяваме в ролята на добрата фея, защото знаем какво може да ти помогне. Чети и действай.
Какво е „гъша кожа“
С това звучно, описателно и не много изискано словосъчетание се описват зони с малки подкожни пъпчици най-често над лактите, на коленете и в горната част на бедрата.
Най-често причината за гъшата кожа е вроговяване на най-горния слой на епидермиса (идва от „рог“, още едно звучно описание, но това е положението).
Този дебел слой запушва порите на кожата, в тях се събира себум и се получават подкожни пъпчици.
Как да оправиш положението
Две неща трябва да правиш – ексфолиране и хидратация.
Трябва ти гъба люфа или просто по-груба кърпа. Проблемните места се обтриват енергично докато си под душа.
Можеш да използваш и ексфолиант с по-едри частици.
След това кожата се подсушава и идва ред на хидратиращия крем. Колкото по-богат на подхранващи съставки, толкова по-добре.
Би трябвало, ако гъшата ти кожа е само козметичен проблем, да се справиш с него за около две седмици.
Естествено, трябва да го правиш това с обтриването и крема поне четири пъти седмично.
Ако няма подобрение, те съветваме да отидеш на дерматолог. В някои случаи „гъшата кожа“ може да е резултат от алергия или дерматит.
БлагодаряПървоначално написано от Harum_Scarum
![]()
а някакъв съвет за ужасно мазната ми кожа
сигурно сте писали за това, но не съм разглеждала страниците
Уааау! Страхотна си просто!!!![]()
![]()
Хубаво е, че помагаш доброволно и предлагаш услугите си !!! Наистина похвално е
) ) )
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ааа.. като се сетих да питам и аз. Попринцип не е добре да се изстискват пъпките, но ако имат бяло връхче може ли ? Защото аз просто не мога да гледам набрали пъпчици, които плачат за изстискване било то мои или нечии други.
П.П. Аз ги изстисквам и досега не са се появили петънца..
Благодаря предварително!!!![]()
А знаеш ли нещо ефикасно против косопад ( без Тривитаминол и олио, ако можe) ... наистина много ще съм ти благодарна - косата ми започна много да пада в последно време
... а иначе е нормална - нито мазна, нито суха ... доста цъфти и е гъста ...
Виж в моята тема за косата.. не защото е МОЯ, а защото наистина има много изписано в нея и мисля, че може и да ти е от полза. Ето линк: http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=245326
Ами да ти кажа,принципно не е добре да се стискат,но наистина ако пъпката е набъбнала и плаче за изстискване,както каза, аз също я стискам.Едно,че ми минава по-бързо,друго,че ми е гнусно така да ходя.Добре,че не ми излизат често тези гадини.Първоначално написано от justme0
Обаче преди да изстискаш пъпката ръцете хубаво със сапун,след това взимаш една салфетка,слагаш я пред пръстите си и много внимателно я стискаш така,като гледаш да няма добир нокът-пъпка.Тогава стават белезите и раничките.Другият вариант е да я изстискаш с кокалчетата на пръстите
И разбира се след това спирт само върху пъпката и ако имаш и крем здраве или бочко
И благодаря за хубавите думи![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Значи,да поразрови в другата тема,обаче ще ти кажа,че по това време на годината винаги косите капят по усилено,не се притеснявайПървоначално написано от darka1
Иначе има най-различни ампули за косопад,тези на виши са хубави,но и във фризьорските салони или някой козметичен магазин се продават също най-различни видове ампули,включително и з акосопад,на прилична цена са и са хубави.
Добре е и да си вземеш някакви витамини,например мерц или дермабион![]()
Аз малко излизам от темата, но я прочетох цялата. Не видях да има нещо за това което ще кажа, но мисля че ще ви бъде от полза. Ако имате чувствителна кожа или сте предразположени към някакви алергии е хубаво да не смесвате много различни козметики както и да не ги променяте често, защото може да предизвика поява на нова алергия. Също така внимавайте с продуктите на Avon, някои са напълно неподходящи за чувствителна кожа, имам приятелки които се обриват от тях. И... по-добре дайте малко повече пари за по-малко и по-качествена козметика, отколкото да си повредите кожата от сега. Успех![]()
можеш ли да ми кажеш нещо повече за тази цинкова паста..колко струва,къде мога да я намеря.. как се нанася![]()
Да не сме в магазин тоя номер там върви счупено,скъсано..връщаш да се смени.. : )
към 1-2 лева,в аптеките,с втриване върху проблемните участъциПървоначално написано от maybeline
Имам пъпчици по дупето, които мноогооо ме дразнят..пробвала съм с крем здраве.. махат се, но след време пак се появяват и ми омръзна
с какво друго мога да ги намажа, което е по ефектно?
Здравейте реших и аз да попиша малко във вашата темичка! Искам да си кажа мнението за тривитаминола аз го използвах също за маска за коса веднъж седмично , но от него много ми се омазни косата в корените, а в краищата ми е много суха, косата по принцип ми е много суха и исках да попитам някой може ли да ми каже хубава маска за коса в домашни условия или някоя от купешките! Благодаря за вниманието ВИ!!!![]()