Здравейте , аз също пия хапчета Дзаж ( В България това е официалното им наименование,както и в още няколко държави,но също така се срещат и така Иаз в различни страни)Предписани ми бяха от генеколог ,тъй като имах проблеми с цикъла.Пия ги вече повече от 3 месеца-за тях мога да кажа,че гърдите ми се оголемиха значително,не забелязвам да съм напълняла,в началото имаше леко обостряне на акнето по лицето ми( от пубертета имам проблеми,пила съм и съм ползвала каво ли не ефекта винаги беше временен)но вече се наблудава мн положителни резултати,лицето ми е много чисто и се надявам така да остане и за напред.Обаче относно страничните ефекти- станах мн по-раздразнителна,изпаднах в депресия,по-лесно се разплаквам,променя ми се настроението,става ми лошо,но това доколкото разбрах от генеколога било нормално първите месеци докато организма се приспособява.Иначе цикълът ми стана редовен ,безболезнен,по-малко дни и не толкова обилен като преди.
Нз какво да посъветвам момичетата за хапчетата,защото всеки организъм е различен,проблемите са различни,целите ,които искаме да постигнем са различни ,имаме различна дозировка на хормони,така че това че при мен е имало и негативни ефетки не означава задължително ,че при всички ще е така и обратното,това че на мен ми помогна за нещата заради ,които мми го изписаха не означава,че ще послужи на други.Тъй като са нови хапчета на пазара ,посъветвайте се с лекар!!!