- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- противозачатъчни
Аз съм взимала Ясмин,от които получих ужасно силен обрив и конюктивит.Може би на всеки организъм действа различно,но противозачатъчните са си гадна работа.Могат да ти направят доста вътрешни мизерии.Но ти си рашаваш.
Суити,хапчетата се казват Yaz , но почти няма инфо в нета...или поне аз не намирам никакви отзивиПървоначално написано от SwEeT_pAiN_F
![]()
Аз намерих инфо в немски форуми. Трябва да има и на английски защото до колкото прочетох в Америка ги има от 2006.Първоначално написано от Mademoiselle
Това което аз прочетох като странични ефекти са депресии, акне (въпреки че УЖ би трябвало да намалява пъпките), никакво желание за секс, менструация по 8 дена или липса на менструация 2-3 месеца,... Изобщо все гадни неща...![]()
Мерси много за инфото,аз ще се опитам да разбера повече за хапчетата и ще пиша.![]()
Тия Yaz не са традиционни противозачатъчни и не ми е ясно с каква цел ви ги изписват. Те имат не 21, а 24 активни таблетки и целят намаляване на менструацията на 3 дни, а не на 5 да речем. Това впрочем се постига и с нормални обикновени ОК. Прочетете:http://www.cosmopolitan.bg/forum/vie...6a1483#1222718
1.Това, че някой пази здравето си, не го прави некомпетентен!Първоначално написано от Mademoiselle
2. Има един метод- календарен- смятат се опасните дни и се избягват сношения. Този метод, комбиниран с ползване на презерватив+свършване отвън, е за предпочитане пред контрацептивите.
Предполагам са ти предписани по здравословни причини, heiress.Първоначално написано от heiress
Това е общ страничен ефект от ОК при преустановяване на приема им. Лошото е, че и овулацията може да не се възстанови /в срок/.Първоначално написано от slun4ice
Добре де, леля ти е гинеколожка, а оставя на теб да решиш кои хапчета да пиеш?!Първоначално написано от Mademoiselle
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Има много противоречиви твърдения за противозачатъчните.Колкот до мен,аз смятам че не е нормално всяко 2ро момиче да ползва Ясмин след като се смята че се изписват като се определи състоянието /психическо и физическо/ на всяка една пациентка. Аз също не съм на мнение че всеки сам трябва да реши кое е най-доброто за нея.
Другото.....че хапчетата са химия и натоварват организма, еми като се замислим всичко което ядем и пием е химия дори и прахчетата които пием против настинка дори и хапчетата.
Вярно че метода,който калпазанка казва с презерватив + изпразване извън вагината е най-добър....ама извинете... значи аз трябва да съм с бели коси от притеснение. Пък и е доказано че момичетата/жените които използват противозачатъчни имат по-малка вероятност да се разболеят от мастопатия или рак на гърдата.
Що да си с бели коси? Да не би да се телепортират? Нахлузва презерватива, прониква, преди да свърши, го изважда, а и да не забравяме, че ти би могла да си смяташ овулацията и да пропускаш сношенията в опасните дни, а за капак ти ми казваш, че ще си с бели коси от притеснение?!Първоначално написано от SwEeT_pAiN_F
![]()
Извинявай, не се сдържах.
![]()
Точно обратното- повишават риска от рак на гърдата. Затова се пеня да ви обяснявам, че на всеки 6 месеца се ходи профилактично на мамолог, изследва се липиден профил, приемат се допълнително някои витамини, най-важното- изследват се хормоналните нива преди да започне приемът на ОК, но засега освен критики и заяждания, друго не съм отнесла. В крайна сметка мисля да взема да специализирам онкология, да стана онкохирург или мамолог, с това главоломно изписване на контрацептиви без работа и хляб няма да остана.Първоначално написано от SwEeT_pAiN_F
![]()
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
krem4et0, коя подред таблетка "пропускаш"?
По добре противозачатъчни от коолкото презарвътив
По-добре за теб искаше да кажеш, нали?Първоначално написано от DjPiRgOs
Ами аз като взимах Ясмин ми идваше като по часовник още от първия месец и не съм имала нито зацапване нито нищо (знам че при доста момичета се получава).Първоначално написано от kalpazanka
![]()
Аз за сега съм доволна от презервативите а и приятеля ми не свършва по време на секс така че проблеми няма. Иска ми се да мина на противозачатъчни защото е по-удобно както казах и не трябва изобщо да го мислиш. Сестра ми е на хапчета вече близо 2 години и не е имала проблеми. Не знам... Ще говоря с гинеколожката ми през март. Тук всички взимат противозачатъчни![]()
kalpazanka, от 2-ра седмица е. Всъщност това беше на 2-ри следобед, но като се има предвид, че я пих по-късно от обичайното (към 10-11), мисля нямаше 4 часа. По ме тревожи необезопасения акт на 7-ми в комбинация с това. Чакам с нетърпение четвъртък. Лошото е, че забравих да пия втора веднага. Поредна таблетка 13-та се пада май. Знам,че тогава е малко рисково, ама каквато съм паника.
Здравейте , аз също пия хапчета Дзаж ( В България това е официалното им наименование,както и в още няколко държави,но също така се срещат и така Иаз в различни страни)Предписани ми бяха от генеколог ,тъй като имах проблеми с цикъла.Пия ги вече повече от 3 месеца-за тях мога да кажа,че гърдите ми се оголемиха значително,не забелязвам да съм напълняла,в началото имаше леко обостряне на акнето по лицето ми( от пубертета имам проблеми,пила съм и съм ползвала каво ли не ефекта винаги беше временен)но вече се наблудава мн положителни резултати,лицето ми е много чисто и се надявам така да остане и за напред.Обаче относно страничните ефекти- станах мн по-раздразнителна,изпаднах в депресия,по-лесно се разплаквам,променя ми се настроението,става ми лошо,но това доколкото разбрах от генеколога било нормално първите месеци докато организма се приспособява.Иначе цикълът ми стана редовен ,безболезнен,по-малко дни и не толкова обилен като преди.
Нз какво да посъветвам момичетата за хапчетата,защото всеки организъм е различен,проблемите са различни,целите ,които искаме да постигнем са различни ,имаме различна дозировка на хормони,така че това че при мен е имало и негативни ефетки не означава задължително ,че при всички ще е така и обратното,това че на мен ми помогна за нещата заради ,които мми го изписаха не означава,че ще послужи на други.Тъй като са нови хапчета на пазара ,посъветвайте се с лекар!!!
аз искам да изкажа негативното си мнение за Джаз- почнах да ги пия много оптимистично настроена, но ми се появи обрив по лицето, а никога не съм имала проблеми с кожата си и се оказа, че е от тях.. Също така след първата опаковса цикълът ми беше адски болезнен,да не говорим,че по време на приема на първата опаковка не спря да ми тече почти цял месец..иии ги спрях..![]()
Аз пия ясмин от 1 седмица вече и нямам странични ефекти. Даже напротив, нещо ми се е увеличило желанието за секс /ако това изобщо е възможно, либидото ми е колкото световния океан/, но явно при всеки е индивидуално![]()
Не съм пила хапчета досега, предпазвам се само с презервативи. Мислила съм да мина на хапчета, ама ме спира това, че знам че има доста странични ефекти, пък и съм мноого слаба ии нз нз. Как мислите, да ида ли на лекар да ми изпише някакви да пробвам и после ако има нещо да ги спра, или да не си "играя" с организма си ?
Малко късничко се включвам в темата отново, но при мен ефекта не беше такъвПървоначално написано от slun4ice
, напротив, предписаха ми го главно за да си махна пъпките и има ефект, цикъла ми от 7 дневен стана на 3 дневен, а за желанието за секс...трябва да питаш гаджето, лично той е много доволен
Генеколожката ми обясни, че Джаз са с ниска дозировка, което означава, че са подходящи за слабички момичета... аз слаба германка не съм видяла до сега, а доста време съм прекарала в Германия
. Както и да е, идеята ми е, че на всеки организъм действат различно, човек не може да знае докато не ги опита.
The madness that you feel will soon subside
So in a word don't shed a tear
I'll be here when it all gets weird
Малко късничко се включвам в темата, но мога да кажа от личен опит ,че лично на мен Джаз ми подействаха мн добре.По принцип пия противозачатъчни от 15 годишна ,не само защото ми осигуряват спокоен сън ,породен от безопасността че няма да имам деца, но и защото имам проблем със щитовидната жлеза.Когато за първи път ходих на гинеколог обясних,че поради този свой проблем имам адски объркани хормони, които не са в нормалните граници и дефакто ми идваше когато си поиска (беше пълен хаос) или въобще не ми идваше или пък бях в цикъл по цял месец и затова мога да кажа че хапчетата мн ми помогнаха.Вече ми идва всеки месец в един и същ ден и съм мн спокойна че няма да забременея майка ми съще е много по-спокойна така. И за тези 3 години ,в които пия хапчета съм минала Линданет 20 и Джаз и съм мн доволна и от двата . Лично за моя организъм нямаше никакви проблеми нито с едните хапчета, нито с другите,а и не са ми наведили по никакъв начин. И според мен това е един умен метод за защита на младите момичета ,а не стискането на палци и моленето да ти дойде този месец.Естествено аз вече съм на 18 и след като завърша повече няма да пия никакви хапчета,а ще се пазя с други методи,защото все пак един организъм не бива да се претоварва.
Здравейте! Аз също пия Джаз.. предписаха ми ги за регулиране на цикъла а също така имам и кисти... На 15 хапче съм и снощи правих секс с приятеля ми за пръв път откакто съм на хапчета, и след това започнах да кървя, а да не пропусна да спомена че след като ми свърши на 5тия ден, на 7мия ден започна да ми цапа по няколко капки всеки ден... Притеснена съм от това силно кървене след половия акт. Попринцип самата менструация не ми върви толкова силно.. В Понеделник съм решила да ходя на генеколог ако не спре и утре..![]()
![]()
![]()
Пия Джаз от повече от година и съм много доволна, не съм имала странични ефекти.
tendenzy и при мен беше така първия месец докато организма свикне,след това не съм имала никакви проблеми![]()
Не се ли разбрахме по въпроса със старите теми?!