.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 56

Hybrid View

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ClockworkOrange
    абсолютно клише

Какво искаш живи примери ли? С този, който ми постави почките в банята например? Че трябваше да му давам аванс да си плати заеми и т.н...защото този вид работа не е сигурна, не е постоянна най-малкото.

Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    Бунтарите, които са против социалното програмиране
    а ти нямаш нищо против нали

Добре че ни каза Толкова е нещасно положението тука че направо Ако не си купиш жалката книжка на професора няма да минеш
    Тия повечето професори одавна са навлезли в критическата и са по-зле и от професор вучков. Много е грозна картинката в някои заведения

Е, не всичко.

hottie
    Guest
    Дипломата е парче хартия...документ, от който имаш нужда. Но този документ не показва знанията ти, нито качествата. И все пак имаш нужда от него. Но не е всичко.
    Като с шофьорската книжка. Можеш да имаш книжка от 10 години, но това не означава, че можеш да караш.

Абе ако имаш книжка от 10 години и все още я имаш - значи можеш да караш. Едно е да правиш нещо от което зависи живота ти - друго е да правиш нещо от коеето зависят другите животи

Цитирай Първоначално написано от JimmyGestapo
    Можеш за 10 години да си се качил три пъти на кола...
    Може и да буташ яко на който трябва...

Много елементарно мислене, много...
    Най-простите неща са най-перфектни! А тоя живот е много далеч

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Цялата работа е, че има почти 80, 000 места прием годишно за студенти из знайни и незнайни ВУЗ-ове из България. Реално погледнато за страна като на България са нужни вероятно не повече от 30-35 хиляди места. Дори и на матурите е така. В България едва 15 процента не ги взеха, при положение, че в страна като Германия се хвалеха, че децата им са много образовани - цели 40 процента са взели матурите. Ама реалността, предполагам, идва после... =]

А ClockworkOrange, ако е този, който предполагам (АТАКАБГ), както винаги се опитва да ни каже колко жалък е животът ни и как живеем в тъпата американска мечта. Да приемем, че е тъп. Ама със сигурност е по-смислено да живееш него, отколкото върховната ценност в живота да е "шмъркане на бьело".

Иначе, авторе, не учи право. Всички те презират.

hottie
    Guest
    Пък и всичко не се върти около работата...ами а се изградиш като личност, да натрупаш знания, да си организиран и т.н.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Всички пропускате момента, че колкото повече вишисти има, толкова по-голяма ще е конкуренцията между тях и само по-добрите ще успяват.

Което пък показва, че в образованието има смисъл и ако вишист, с хубава специалност, не може да се задържи за дълго на работа или не може да си намери, проблемът е в него, а не в университета.

Град
    София
    Не съм видяла, съжалявам

Технически науки - математика, физика
    Архитектура - математика, рисуване
    Право - български език/литература, история
    УНСС - плащаш-влизаш

Същност това можеш да го прочетеш в някой справочник или сайт на университет. Съвет - не се надявай много, че ако учиш нещо си, след това ще се занимаваш с него. Всичко ти зависи от магистратурата грубо казано и от това колко зор си даваш през годините.
    Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.

Плащаш/влизаш, а?

Ей, много ме кефят подобни изказвания... защото в другите университети го няма това...
    Разбира се, че го има. Давам само най-показателния пример, нищо лично.

Не, даваш най-популярният и клиширан пример, но реално не знаеш дали това твърдение е истина и дали например във СУ, МА, ВИНС и т.н., положението не е по-сериозно
    Ти говориш клиширано. Най-лесно е да кажеш "не знаеш" и "истина"

Град
    София
    Хубавото е, че дори въпреки тези градски легенди, ако кандидатстваш за сериозна работа,при равни други условия, пак ще те предпочетат , ако си завършил УНСС, а не иконимка в СУ, Аграрният университет, Свищов или ВИНС.

А и да не забравяме , че цяла България учи предимно от учебници , с автори, които са преподаватели точно в УНСС.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Освен Свищов.
    Там се учи само по литература от местни автори
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Подобна статистика не може да се направи. Купи си учебник и прочети защо.
    Аз съдя на база себе си и близки.

без да обръщам внимание на невероятния начин, по който си написал темата ще ти кажа. Фармацевтиката е една специалност, за която трябва не само да си добър по химия и биология, но и да ходиш на допълнителни уроци. Просто приемат много трудно. Братовчедка ми до учи това, вярвай ми, не е лесно. Принципно можеш да работиш много неща без амтематика, сега няма да ти ги изброявам.

Скайп - dark_elf2

Град
    Иначе относно УНСС-то. Там поне плащаш 4000 лева, за да влезеш (справка - случаят "Петкан Илиев"), докато в други университети като ВИНС-Варна хората плащат цели 7 лв, за да влязат. Нужно е само да научат наизуст 500/600-те въпроса в помагалото, явяват се на изпит, и хоп - изненада, всичките въпроси съвпадат с тези от помагалото.

А за заплащането предполагам или по-точно се надявам, че щом човек си ги знае нещата както трябва, няма как да го скъсат. Тия, които ги късат, докато си платят, имат доста непокрити знания и най-много да са за тройка.

Град
    бълХаристан
    Цитирай Първоначално написано от Mooo6no
    Иначе относно УНСС-то. Там поне плащаш 4000 лева, за да влезеш (справка - случаят "Петкан Илиев"), докато в други университети като ВИНС-Варна хората плащат цели 7 лв, за да влязат. Нужно е само да научат наизуст 500/600-те въпроса в помагалото, явяват се на изпит, и хоп - изненада, всичките въпроси съвпадат с тези от помагалото.

А за заплащането предполагам или по-точно се надявам, че щом човек си ги знае нещата както трябва, няма как да го скъсат. Тия, които ги късат, докато си платят, имат доста непокрити знания и най-много да са за тройка.
    кой си е платил в унсс е най-големиО гъз! аз вече излазям, една стинка не съм платил ни да вляза, ни да мина на изпит. ама аз съм мноу умен де, не се лъжете по мен

а петкан беше един от най-добрите асистенти изобщо, коит оса ми преподавали. единствено той беше вътре в нещата и знаеше какво е положението на икономиката. не некъв чичка дето само учебници е чел и не е имал никога фирма. петкан е врял и кипял в бизнеса... е сега малко и сенчестия бизнес му е бип в кръгозора, ама поне ги чаткаше нещата и говореше с примери - както би трябвало да е.

иначе унсс ако си ръб, ръб ще си завършиш. не ти ли е в кръвта далавераката не си губи времето 4 години, защото 80% от колегите ми не схващат нищо въпрек иче са назубрили матриала... аз имам само 3ки и 4ки, но имам фирма и си знам как се прави, даже ООД щяхме да правим с един авер, ама нещо не ме кефи да плащам осигуровки дори и да не бачка само щото се занимавам с управленска дейност. тей че, дерзай ил ихващай подноса още сега
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

Град
    София
    Прави сте, като си мислите, че щом се влиза с 4000 лв в УНСС и се купуват изпити там (в което разбира се, не сте сигурни) , вие учите в по-добър университет и знаете повече..

Град
    бълХаристан
    много ясно, в унсс учат най-големите селяци. не на чичо пенчо, дето копа на къра, внука. учат само елита на селата - например сина на оня дето държи лавката на центъро на селото или племеника на горския!
    такива дето копат царевичака учат в софийския
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

Град
    София
    kypo , мисля че е доста показателен факта, че УНСС има най-висок бал за влизане от всички университети в България.

Аз например, първата година, не успях да влезна, имах 5.50 (мога да го докажа) . За разлика от всички, за които гроздето е кисело, кандидатствах следващата година и влязох и не се задоволих да завърша специалност в друг университет, колкото да имам някакво висше.
    Иначе първата година ме приеха и Стопанско управление в СУ, само че нашите казаха, че ако ще уча икономика в София, ще е в УНСС и отказаха да ме издържат.

Всъщност това, което се опитвам да кажа, макар и не особено аргументирано, е че всеки си е за всеки и това дали има корупция, курви, Петкановци, платено влизане и излизане, може въобще да не те засегне пряко, стига да си учиш съвестно.А другите университети могат единствено да мрънкат, защото репутацията на университета по никакъв начин не е определяща за умственото развитие на нейните възпитаници и казването, че в УНСС се влиза с пари няма да направи moo6no или който и да е, по- умен и по-способен.
    Това си е някаква народо-психология и после отново същите хора, които са мрънкали за меркантилостта на УНСС, ще ти мрънкат че си се уредил на работа с връзки, че си спал с шефа и въобще че винаги ти си виновен за тяхните неуспехи и мързел.

Цитирай Първоначално написано от ClockworkOrange
    аз без 5 виШи и 1 милион евро,съм бил в президентския апартамент на 5-звезден хотел,пил съм Бушмилс,чертал съм бело,лапали са ми к*ра супер яките пичоци-манекенки и т.н.

не ми е фикс идея,по си ме кефи в кварталната кръчма с 10лв джоба,готина бира,музика и добра компания. или като изтрескаме некъде некви боклуци,с организирана перфектно акция,адреналина е несравним с никви милиони,хотели,виШи,лаптоп ,нотбууци,щолени и к*рви...

серем им на парите. серем на монетарната еврейска система.

не са ми цел,аз съм си самодостатъчен.
    Ама с тия пари си купуваш фред пери и бели кецки нали

ебати жалкия

Град
    Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    и казването, че в УНСС се влиза с пари няма да направи moo6no или който и да е, по- умен и по-способен.
    Всъщност имах предвид точно обратното. Фактът, че са нужни толкова много пари, значи, че заведението е с по-висока репутация. Не вярвам да има място и специалност, където връзките и парите да не помогнат. Щом Джордж Буш е влязъл с тези методи в университет като Харвърд, какво остава за УАСГ, СУ, ТУ или УНСС. А мнението ми за плащането не се отнасяше за УНСС, а за СУ. УНСС-то не ме вълнува особено, все пак не уча там. Но не вярвам точно аз да имам подобни проблеми...

Иначе аз си имам самочувствието за способност и ум. Не е нужно да засягам другите университети, още повече, че от сега кроя планове да имам второ висше в УНСС/ВИНС (зависи и къде ще живея). А ако ще се фукам - лятото кандидатствах в 3 университета (ВТУ, СУ, УНСС) с всички възможни специалности за български и литература (при положение, че съм завършил математическа гимназия), които са общо над 70 и си влязох във всичките специалности с изключение на психологията в СУ, която обаче и ми беше на по-задно желание. Естествено това не е кой-знае какво постижение, ама все пак...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си