kypo , мисля че е доста показателен факта, че УНСС има най-висок бал за влизане от всички университети в България.

Аз например, първата година, не успях да влезна, имах 5.50 (мога да го докажа) . За разлика от всички, за които гроздето е кисело, кандидатствах следващата година и влязох и не се задоволих да завърша специалност в друг университет, колкото да имам някакво висше.
Иначе първата година ме приеха и Стопанско управление в СУ, само че нашите казаха, че ако ще уча икономика в София, ще е в УНСС и отказаха да ме издържат.

Всъщност това, което се опитвам да кажа, макар и не особено аргументирано, е че всеки си е за всеки и това дали има корупция, курви, Петкановци, платено влизане и излизане, може въобще да не те засегне пряко, стига да си учиш съвестно.А другите университети могат единствено да мрънкат, защото репутацията на университета по никакъв начин не е определяща за умственото развитие на нейните възпитаници и казването, че в УНСС се влиза с пари няма да направи moo6no или който и да е, по- умен и по-способен.
Това си е някаква народо-психология и после отново същите хора, които са мрънкали за меркантилостта на УНСС, ще ти мрънкат че си се уредил на работа с връзки, че си спал с шефа и въобще че винаги ти си виновен за тяхните неуспехи и мързел.