.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

БАСКЕТБОЛ - тренирали/трениращи да дават мнение моля.

Момчета и момичета.. на 95 набор съм (15 години) и играя баскетбол (в махалата/училище) от 1 година някъде... Ще започвам да тренирам в отбор и искам да попитам , дали е много късно за да се изградя като баскетболист.. висок съм 1.81 / 76 килограма. Питам , защото примерно танциорите почват от много малки 4-5 .. късното почване ФАТАЛНО ли е при БАСКЕТБОЛА.. ?

Благодаря много за отговорите предварително

Град
    Тапая, Кирибати
    По принцип се смята за късно да започнеш на тези години да се занимаваш професионално със баскетбол, но съ сигурност не е фатално. С много тренировки и усилие всичко се постига.

PROUD MEMBER OF THE PACK

Според мен не е фатално Също така мисля, че се почва от рано с баскетбола за да може да израстнат - това е главната цел на всеки ~10-годишен, който тренира баскетбол.. А гледам, че си имаш и височината и килата, изобщо всичко си имаш :Д Единственото, което искам да дам като съвет е - тренировки, тренировки и още тренировки, тва му е майката

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Говоря за спорта като цяло - то това си е донякъде дар от Бога. Аз тренирам волейбол и колкото и нескромно да звучи съм една от най-добрите в отбора, другата година ще започвам да тренирам с професионалистките, а почнах преди 1 година - на 15. В отбора ми има момичета, които тренират от 5-6 години и все още бият сервизите от долу. Но трябват много усилия, воля, дисциплина. Плюс това, ти казваш, че преди си играл (макар и не в отбор) , така че ще ти е по-лесно.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    Говоря за спорта като цяло - то това си е донякъде дар от Бога. Аз тренирам волейбол и колкото и нескромно да звучи съм една от най-добрите в отбора, другата година ще започвам да тренирам с професионалистките, а почнах преди 1 година - на 15. В отбора ми има момичета, които тренират от 5-6 години и все още бият сервизите от долу. Но трябват много усилия, воля, дисциплина. Плюс това, ти казваш, че преди си играл (макар и не в отбор) , така че ще ти е по-лесно.
    Причината поради ,която искам да тренирам с отбор , е главно да подобря играта си и да се ПРОБВАМ да изпъкна с нещо , защото имам желание да ползвам баскетбола за степендия на вън.. затова питах дали не е много късно , защото със сигурност има и родители , които са напъвали децата си от 5-6 ако не и от по-малки.

според мен на 15 години ти е прекалено късно и не мисля че ще имаш реализация някаде още повече за стипендия в чужбина ....
    аз започнах да тренирам от 12 годишен и преди това играех в училище и навън около 2 години тренирах при един от най добрите да не казвам най добрия баскетболен тренйор 195 см съм на 18 г и неможах да се реализирам никаде независимо че бях доста добър стрелец... даже и гард можех да играя много добре... почти всички от моя отбор неможаха да продължат нагоре само 1 човек успя даже и за него не е сигурно...
    Това е суровата истина .... и 181 не е много ... на твойте години бях 187 ...

Цитирай Първоначално написано от SoSerious
    според мен на 15 години ти е прекалено късно и не мисля че ще имаш реализация някаде още повече за стипендия в чужбина ....
    аз започнах да тренирам от 12 годишен и преди това играех в училище и навън около 2 години тренирах при един от най добрите да не казвам най добрия баскетболен тренйор 195 см съм на 18 г и неможах да се реализирам никаде независимо че бях доста добър стрелец... даже и гард можех да играя много добре... почти всички от моя отбор неможаха да продължат нагоре само 1 човек успя даже и за него не е сигурно...
    Амбициите и хъса ми успяват да надхвърлят много неща.. баскетболът няма да е нещото , което ще ме спре !

Цитирай Първоначално написано от WebUnReliable
    Амбициите и хъса ми успяват да надхвърлят много неща.. баскетболът няма да е нещото , което ще ме спре !
    Е това е мотивацията братле Просто играй, дай всичко от себе си и остави останалото на съдбата

Цитирай Първоначално написано от theoneudontknow
    Е това е мотивацията братле Просто играй, дай всичко от себе си и остави останалото на съдбата
    Това е базовата идея

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ти професионално ли искаш да играеш ?

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Ти професионално ли искаш да играеш ?
    Ако е писано.. Да , но не в България... ! Или пък ще си следвам висшо , пък само стипендия евентуално ако ми отпуснат с баскетбол.

да не мислиш че опира само да амбиций и хъс... зависи също и таланта отборът в който мислиш да тренираш и самият тренйор.. а да не говоря за връзки.. аз влязох в моя отбор с помощта на баща ми който се познаваше с дядото и чичото на тренйора ми та така ме зеха иначе нямаше да играя въобще .. пък и да влезеш в отбора трябва да се докажеш на съобторниците си ... което е много трудно предполагам тоя отбор в който искаш да влизаш момчетата са заедно от доста време и вече са си свикнали заедно и много трудно ще се впишеш пък още по трудно да си извоюваш титулярното място за моето титулярно се борих 2 години и аз бях много нахъсан но ме смачкаха първия месец
    но ти си знаеш все пак ти пожелавам успех

Играеш от 1 година баскетбол и мислиш да се занимаваш професионално с това ?

Само на мене ли ми звучи нереално и без никаква реална преценка ?

Не виждам какво е нереалното... Смятам , че играта ми се отдава ,но това ще го проверим сега като започна тренировките Ще пиша как вървят нещата ако проявявате интерес..

в кой отбор мислиш да почваш ??

Не виждам какво е нереалното... Смятам , че играта ми се отдава ,но това ще го проверим сега като започна тренировките Ще пиша как вървят нещата ако проявявате интерес..
    Мда... то и големите звезди като са почвали да играят като малки и са мислили да се занимават с баскетбол още месеци след като са почнали... След 1 година си е ОК, пък и освен това пича не иска да го поправяте иска съвети.. Ти като си дебел, немотивиран и го скастряш, помислил ли си за себе си? 1во поправи себе си и след това другите...

Занимавам се активно с няколко вида спорт от 4-5 години и знам, че понякога само желанието не стига. И аз съм мислил да се занимавам професионално, само че след като поворих с треньора доста ми се промени мнението за тая сфера на спорта.

Съвета ми е към автора е - поговори с някой който се е занимавал с това сериозно, че да ти каже имаш ли възможност въобще да се занимаваш с това..щото желанието е добре, ама доста пъти опира и до талант, природни данености, пари, връзки и доста други неща

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Нищо не ти пречи да опиташ. Не лети в облаците, тренирай си, но полагай усилия и в училище. Пък после каквото ще да става. Спортът е нещо невероятно.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Занимавам се активно с няколко вида спорт от 4-5 години и знам, че понякога само желанието не стига. И аз съм мислил да се занимавам професионално, само че след като поворих с треньора доста ми се промени мнението за тая сфера на спорта.

Съвета ми е към автора е - поговори с някой който се е занимавал с това сериозно, че да ти каже имаш ли възможност въобще да се занимаваш с това..щото желанието е добре, ама доста пъти опира и до талант, природни данености, пари, връзки и доста други неща
    Абе пичага,в тая тема има двама дървени философи (единия си ти) и просто като ви прочетох мненията,много ви се издразних.Какъв си ти за да ми кажеш че не можеш да станеш МНОГО добър,дори и да не си най-богатия,да нямаш връзки и да не си син на еди си коя мутра ? И ДА трябват връзки в България.. В никоя друга държава не гледат на кой си син и не се дуят кат пуяци ! Играя професионално в отбор баскетбол от две години и след всяка тренировка бивам похвален от треньора,а си признавам че не съм нито най-богатия,нито съм сина на неква мутра ... Виж Кобе Брянт .. Не е имал пари,нито връзки ама са е най добрия баскетболист нали ... Are samo не ми се правете на всезнайковци ...

По-темата: Пичага Не е късно,стига да има желание ! Но трябва да знаеш че ако искаш да станеш професионалист, трябва МНОГО ограничения както и МНОГО труд,ама МНОГО .. (Ако си пушач независимо на какво,или пиеш редовно алкохол по-добре не почвай дори да се занимаваш)
    I believe...whatever doesn't kill you... simply makes you... STRANGER !!!

Ръста няма никакво значение.Виж аз смятам,че ти е късно виж статистика на момчета от твоята възраст в http://www.bulgarianbasket.com имат невероятни коефициенти от 3т. от 2т. пасове и т.н. От кои град си има изявени градове в които басктеболът е религия и ако стъпиш там може да ти се стопят представите за това колко си добър.Аз те съветвам да играеш 1:1 с някой който тренира за да добиеш предства за нивото си.Разбира се ако си супер талант и на 20 да почнеш няма да е късно.А в колежите за мен не е добро място за професионално развитие.Трайков от нашето първенство е играл в колеж и сега се върна не е нищо особено има момчета много по-добри от него.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си