- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво е ЛЮБОВ ?
Никой не е казал, че щом се влюбиш и се хванете, любовта ти трябва да умира. За пръв път чувам такова тъпо понятие. Ако при теб е умряла - това е друг въпрос, кажи, ще ти помогне някой, ама не си прави глобални изводи.
Целта ми е да разбера аз и другите , които ги интересува какво означава това което питам . В момента близо 30-тина човека определиха любовта .Първоначално написано от ThedramaQueen
Неграмотници ? Мисля , че точно обратното .
Като бях малък трябваше да уча БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , а сега трябва да уча АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ,а какъв ли ще бъде другия език ..
Тя е `нещото`,което дава начало.Другото е..обич,привързаност....
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Истинската любов не може да се опише,онази любов заради,която човек прави вилики наща или пристъпления
Любовта е вълшебство.)
//независимо дали е споделена, несподелена и т.н.
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
Обясниха я по различен, в доста случаи - противоположен начин от теб.Първоначално написано от Biggest
Следователно
нямаме нужда да ни обясняваш. Погледни пак как си написал темата:
Вие се влюбвате. И ако този човек стане напълно ваш, любовта ви скоро умира . Пиша този пост понеже гледам , че има много хора , които обсъждат тая тема .. че стана ми чудно колко от тях знаят какво това е или както повечето казват "необяснимо" ?
Благодаря, че ни обясни. Това не е въпрос дето си го писал и не виждам защо правиш нова тема за това не до там компетентно определение.
hating you makes me all warm inside : )
СъгласнаПървоначално написано от Snickers
hating you makes me all warm inside : )
Любов ... хммм ... лично при мен няма такова понятие (може би за това ме мислят за надута, безчувствена иии в повечето случаи кучка)има просто увлечения, по-силно привличане към даден човек .. ама за нещо повече е трудно да се каже. Поне на тези години (говоря от 12 до приблизително 19/20, може и да бъркам де).
Това, че няма любов или че е просто влюбване и т.н. са глупости които можеш да чуеш от хора дето НИКОГА не са изпитали чувството ..
Знаеш ли, доскоро и аз вярвах на клишето, че любовта не може да се обясни, а се чувства. Но напоследък стигам до извода, че влюбването трае дотогава, докогато не познаваш напълно половинката си. Тоест имаш интерес към този човек. Или дотогава, докато този човек не стане напълно "твой"(сигурен). Особено второто. Ето тогава се губи интересът. Сега сигурно ще има хора, които ще спорят с мен, но аз стигнах до този извод от личен опит. Преживях нещо наистина бурно и силно. Макар и трудно повярвах, че не е просто поредното "влюбване". И тогава, когато започнах да давам всичко от себе си за този човек, той се отдръпна от мен.Първоначално написано от Biggest
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
lubovta e neshto bezcenno za men tq ne moje da se kupi s pari a s doverie
........................
Първоначално написано от Alli
особено при мен...има ми нещо,знам
![]()
Любовта наистина не може да се обесни с думи - прекрасно чувство е, което може да се усети само със сърцето, но се замислих над думите ти, че когато получиш човека, когото дълго време си искал и любовта ти към него умира... При мен не беше точно така, но наистина дойде момент, в който любовта просто умря... Вече започвам напълно да се убеждавам, че и тя (Любовта), като всичко останало, е до време. Обичаш, обичаш, обичаш и идва период, в който просто спираш - нещата се изчерпват и си намираш друг, който да обичаш... Нямам толкова богат опит, че да го кажа със сигурност, но поне на този етап при мен е така![]()
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
любовта е гадно болезнено, но въпреки това сладко нещо.
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
И аз съм съгласна с тебе... Някои хора смятат, че ако най-красивата жена на света се обвърже с даден мъж, рано или късно той ще почне пак да гледа другите, независимо, че е с най-хубавата.Първоначално написано от Biggest
И това е в противовес на ревността. Не че си по-малко красива, когато гаджето ти гледа другите, ами в някои случаи просто му омръзваш.!
стока е вече. всичко се търгува, тя също.
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
по-точно не мога да се изкажа!Първоначално написано от Biggest
![]()
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
Исках да ми докажете обратната и Вие успяхте . Това с което мога да се съглася и ми направи впечатление е "Тя е `нещото`,което дава начало.Другото е..обич,привързаност...."Първоначално написано от ThedramaQueen
А и ако започне да се говори за любов .. Ние можем да я изпитваме към всеки и всички . Любовта няма граници . Както обичате котката си .. така може и да обичате и другия до себе си . Тя се изпитва толкова силно , че не можеш да не го разбереш когато си влюбен . Самата привързаност , самато чуство , което изпитваш когато го няма любимия човек е всякаш да ти се пие вода ,а те да не тия дават .. Ти ЖАДУВАШ за нея .
Като бях малък трябваше да уча БЪЛГАРСКИ ЕЗИК , а сега трябва да уча АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ,а какъв ли ще бъде другия език ..
Не съм съгласна че любовта умира ! Какво имаш предвид под "напълно ваш"? Аз ще чувствам че половинката ми е напълно моя едва когато сме се подписали в гражданското. И не мисля че след това ще умре любовта ми...Първоначално написано от Biggest
Към темата : Любовта е дълбоко, неизразимо чувство, което се споделя от близки, влюбени, и такива, които имат интимни отношения. Чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия... А за това че след това следва обич , обичта също е чувство на привързаност на един човек към друг. За мен любов е синоним на думата обич.
Права си . Относно синонимите : Думата " Страст " , която най - вече ми харесва е също един от синонимите . Според мен страст в една връзка , ако е изкрепена изцяло на нея ( мъжка гледна точка ) представлява :Първоначално написано от goldharz
- Ще се интересувам се само от тялото й ( как изглежда )
- няма да ми пука за какво говори
- ще искам само и единствено секс от нея
- няма да имам нужда да разговарям с нея .. ще правя секс и ще си тръгвам
НО една връзка в която не съществува поне мъничко страст .. Не е пълноценна връзка .
( За Еви : Любов + Страст + Привързаност + Обич( на квадрат ) = Нашата връзка)