- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Пестене на ресурси /?/
абе момче, точно този път логиката ми изобщото не е тъпа!
кажи ми как ще накараш курвата да спре да кара кола или да пре да ползва пликчета?! това е невъзможно - нещата които правим са повече от жалки и даже и няма смисъл от тях![]()
виж ако успееш да ги навие да прат да ги прозивеждат е по друго нещо!
това е като да спреш да ходиш на дискотека защото там се харчи адската енергия! безмислено нали?![]()
Имам предвид не само това. Ти си го прави - няма лошо, помага но е толкова малко и безразлично, че не се усеща. Проблема е отгоре - това трябва да спрем, но на никой не му пука. Всеки вижда само за себе си и това е. Примерно ти казваш - аз го правя и до тамПървоначално написано от hottie
ти си помалко и от 000,1 процент
По принцип предполагам че идеята ти е всички да го правим, но това няма как да стане. Просто трябва да се спре производството и да се смени тотално начинът ни на живот така да го кажа. Но храта ги е страх от промяна
А това ще стане и то по трудният начин точно защото не можеш им го обясни иили не разбират
Оф толкова е сложно, а темие се преплитат една в друга и адски много сикам да обясна.
А най-важното което ще кажа отново е Заедно можем. Всеки за себе си е жалко и неефективно. И така започнах да се отказвам и да подпомагам за разлагането на днешният живот.
И отново ти казвам че няма смисъл от това което правиш, то това си е твоят избор разбира се, а съм сигурна че ако се нашрави протест или нещо такова даже няма и да разбереш или да ти пука за това ....
цели се по-високо ако толкова ти пука ! и ако има нещо такова аз ще подкрепям (като протеста на 14 например)
ПП: мнго се ядосвам, съжалявам!
Заслужиха си го хората, тука сме си добре, но е за време
Ако има някой разумен който да чете това мнение - нека да се подготви за най-страшното.
Тъпо да звучи, лошо, смешно не ме интересува! Помислете си..
UnKnOwNmAtTeR : За мен и най-малкото нещо има смисъл. И ако повечето хора мислиха по този начин щяхме да сме далече по-напред. Остави пликчетата. Ако бяхме по-сплотени щяхме да сме в една много по-хубава държава, в която няма всеки втори да мрънка и да се оплаква. Това за пликчето е един съвсем дребен пример. Трябва повече оптимизъм.
Зарежи държавата - ебала си е майаката! Виж светът! Мамка му не виждаш ли какво стваПървоначално написано от hottie
Съгласна съм че българите сме си темерути, но не говорим сега за нации, а за човечеството изобщо, за алчността...
Най-добре е да си песимист - така винаги си готов и винги ще си доволенДоколкото оптимистите винаги ще страдат - факт
![]()
^ най - добре е да си реалист, но за това се изисква малко повече умствен капацитет, отколкото този на който си свикнала.
По темата:
http://www.youtube.com/watch?v=U6IbRSRe8MQ
3те R-та : reduce, reuse, recycle.
ти ли маПървоначално написано от RAWRRR
разбра ли кво казах изобщо?
аз тука реалисти не виждам - сички си клатят краката и си мислят че света е розов и че така ще е завинаги![]()
![]()
![]()
Признавам си, че спрях до " трябва да се спре производството" , това ли ти е реализма?
Първоначално написано от ClockworkOrange
някво не ми се връзват тея 2 мнения ?Първоначално написано от ClockworkOrange
![]()
Нещастник ще си останеш.
Ще дойде време, когато ще усетиш колко си назад в сравнение
JimmyGestapo, идеята е въпреки цивилизацията да не се разхищава прекалено излишно, а умерено, никой не е казал, че ще ставаме пещерняци.
както казаха, дразня се като няма никой в коридора да свети или пък да тече водата по 3-4 мин докато си мия зъбите и т.н. това е чисто безсмислено разхищение, което нищо не ти пречи да го ограничиш![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Един форум като си спре чешмата нищо няма да направи, но когато го сторят няколко милиарда, е малко по-различно. Става въпрос за практичност... ясно е, че няма да оставаш лайното си да плува из супника, но пък за какво да си слагаш бирата под течащата вода, когато имаш хладилник, който така и така работи. Ей такива работи.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Малко по малко стават големи неща.
Тук никой не си хвърля хартийката на улицата. Резултатът се вижда.
Не става дума за една торбичка по-малко, а за начина на мислене. Както е например с филтирите на комините на заводите заради киселинните дъждове, или с изчезването на огромните американски автомобили от пътищата, или забраната за пушене на обществени места...
Grumpy old madman
Идеята на екологията е, не да се спре производството, използването на торбички и вода, ами така да се потребяват ресурсите , че текущото им използване и резултатите от него, да не вредят на следващите поколения.
Затова и споменах 3те Р-та.Те не важат само за домакинства.Много предприятия вече използват едни и същи суровини, като част от тях допълнително стимулират купувачите да връщат стари неща, за да получават нови с отстъпка.
В някои страни има и 3 вида данъци : на вредителят (този който вреди на околната среда) , на потърпевшият (свързани с естественият дълг на всеки човек към природата) и данък/ рента за използване на екологични съоражения - пречиствателни станции и тн.
За спирането на водата, докато си миеш зъбите - аз не го правя.
Найлонова торбичка винаги имам в чантата, за всеки случай, ако ми се наложи да пазарувам от Била повече неща, например.
Токът спирам, когато не го ползвам.
И все пак, макар че въпроса с пестенето е принципен, трябва да се прави някаква разлика между възобновими и невъзобновими ресурси.
Производителите не стимулират купувачите да си връщат старите продукти, а са задължени от закона да го правят. На един производител на телевизори изобщо не са му притрябвали старите такива. Рециклирането им струва доволно много пари, както и цялата логистика. Закона ги задължава. За тях това са разходи, част от които избиват като продават стоката на специализирани рециклиращи предприятия, но пак са на загуба.
Тук примерно преди да скочи цената на алуминия и желязото не можеше да се отървеш от стария хладилник, заради химикалите в него. Затова заължиха и магазините, които продават такава техника да я взимат обратно. инаще трябваше да ръждясва в някое мазе.
Сега загубите са по-малки заради високите цени на суровините, но пак са загуби.
Рекламите "старо срещу ново" са чист маркетинг и заздравяват връзката с клиента.
Grumpy old madman
Не съм казала, че използването наново на суровини е плод на добрите стърца на производителите, но е факт, независимо дали произтича от задължение, или пък от преференции , ако го спазват.
Аз знам, че жените на товаПървоначално написано от JimmyGestapo
http://img.alibaba.com/photo/1000918...l_Speculum.jpg
казват пате.
Има го при гинеколога. Целта май е ясна.
мен ми е някакво зловещо...
Grumpy old madman
Така. Браво на човечеството! Вие успяхте да се откажете от нещо много значително за вашият жизнен живот - НАЙЛОНОВОТО ПЛИКЧЕ! Моля аплодисменти за всички които успяха!
Следващият етап е да спрете да си купувате напитки в пластмасови съдове или поне да се ограничите с по 1 на 4 месеца, която ще ползвате всекидневно.
После - разпродавате всичко у вас що има пластмаса! ( така вече вие спокойно ще можете да заявите че вие НЕ замърсявате околната среда и сте "чисти", (нищо че домът ви ще е буквално празен) без излишни боклуци. Също така предлагам инициативата, понеже вече ще иамте доста място у вас - да започнете да приютявате бездомни животни и просяци в името на "човечността" - нали сме хора все пак, ако ние не помагаме то кой?!
ПП Изкупувам на символични цени компютри гсм-и, хладилници, утредби и всичко що има изкуствени материали! За всяка бройка ТОП оферта! 20 стотинки!
Бързайте! Офертата важи още 20 секунди! Не хабете време - спестете си пликче и ми пишете лично!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- За един живот! Животът, който поддържа нашият сърдечен биийТ! Майко, земя НИЕ ТЕ ОБИЧМЕ
![]()
Пластмасите по-скоро следва да ги откажем по токсикологични причини. Фито-естрогени, канцерогени и тн.
Grumpy old madman
Преди не спирах водата докато си мия зъбите,но вече се научих да ги мия по 3+ минути и я спирам. Прави ми впечатление,че докато тече водата ги мия някак си по-бързо,защото течащата струя ме разсейва,а трябва да се обръща по-голямо внимание на зъбките и да се мият старателно.
чесно казано съм голям потребител,обичам водата,винаги я използвам на макс и някак си имам афинитет към найлонови торбички,всеки боклук го слагам в различна торбичкаи всички торбички в един чувал...ако чувала е малък го слагам в по-голям
и така
![]()
браво чериПървоначално написано от cherinka
ще спасиш света
Предлавам да започне рециклирането на пластмасовите кофи по улиците!
КРАЙ
Отивам да създам група във фейсбуук. Присъединете се, за да спасим природата. За една по зелема земя!