.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

помогнете 1 задачка

ако можете помогнете .. ще правя аквариум с дължина 80 см , широчина 50 см и височина 40 см ако някои може да ми сметне колко литра вода ще събере ще съм благодарен , благодаря предварително
    aLL SaM Ve eBaL

80 см . 50 см . 40 см. = 160000 - следователно 160 л. ...т`ва ако е пълен до горе

Супер фен Аватара на zero
    Според мойте сметки излиза 160 литра

благодаря ви много
    aLL SaM Ve eBaL

не съм много на ти с математиката , но ми се струва невъзможно да се поберат 160 литра в 80/50 сантиметров аквариум

Цитирай Първоначално написано от Stef93
    не съм много на ти с математиката , но ми се струва невъзможно да се поберат 160 литра в 80/50 сантиметров аквариум
    Сметни го , така се получава

Цитирай Първоначално написано от PepSsS
    Цитирай Първоначално написано от Stef93
    Сметни го , така се получава
    Всеки колкото и да смята и мисли не може да ме убеди,че побира 160 литра вода.Това е АБСУРТ!
    Вие въобще имате ли представа колко са 160 литра и ще ми казвате че един 80 сантиметров амварюм ги побира 1,6 може ама 160..

Мега фен Аватара на Chacho
    80*50*40 = 160000 куб.см = 160 куб.дм
    1куб.дм = 1 литър. Хората правилно са си го сметнали. За справка, една кофа обикновено е по 15-20 литра и нагоре.
    Ето и още нещо от практиката. 1 кубик вода = 1000 литра (1 кубик е с размери метър на метър на метър.) като смалиш 2 от страните на куба на около половина и една с 1/5 се получава 160 литра. Ако все още не вярваш, вземи си аквариум, пък пробвай.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Сметнах го и наистина сте прави.Извинявам се.Просто като си представя едно 20 литрова бутилка с вода и като си представя още 8 по толкова ми се струваше невъзможно.Извинете че ви упрекнах и бях толкова сигурна в думите си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си