.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Щепсала за монитора загрява много!?

Имам контакт с 8 контакта от големите и там е включено всичко кома модема монитора. Щепсала за монитора загрява. Вчера беше направо горещ. Изключих го. Днес го пускам в другия контакт да видя от къде е от контакта или щепсала. И започна да ми издава някаккъв шуб бъзззз и монитора взе да ми примигва да прескача и го вмъкнах обратно в предната дупка и пак загрява ко да прая. Може ли да ми изгори монитора така? Тои контакта е с прекъсвач копче и има едно кръгло малко копче мисля че е за да освободи натръпаното напрежение. Кажете ко да прая моля?

Ами аз ще ти препоръчам два варианта:

1. Смени захранващия кабел на монитора - възможно е в него да е проблема...

2. Смени контакта или по скоро пробвай с друг (имам предвид друг цял контакт, а не друго гнездо на същия...)

П.С. - Ако контакта е слабичък пък ти си наблъскал (както спомена 8 устройства) на него може да му идва в повечко... По принцип това заграване се получава, когато няма добра маса между контакта и щепсела!

5 щепсала има включени Може нещо да се натоварва. Ама нее хубаво така какво може да стане ако не взема мерки?

Цитирай Първоначално написано от ivan_realmadrid
    5 щепсала има включени Може нещо да се натоварва. Ама нее хубаво така какво може да стане ако не взема мерки?
    Може да се стопи кабела на монитора или евентуално контакта, а в най лошия случай това:

Мега фен Аватара на Chacho
    Моя всеки път пръщи като го включвам. Така е откакто съм го купил, това му е 6-та година. Щепсела ми е леко топъл, предполагам щото си има съпротивление и загрява. Ако те притеснява нещо, занеси го на сервиз и веднага ще ти решат проблема. Аз обикновено чакам да стане голямата беля и тогава ходя и като се наложи да се израся солидно направо сменям частите и си правя ъпгрейд. За 6-те години откакто съм с тая щайга ми се е налагало 2 пъти да правя по тежки ремонти (изгоряло захранване + преебана памет и веднъж изгоряла дънна платка).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Моя всеки път пръщи като го включвам. Така е откакто съм го купил, това му е 6-та година. Щепсела ми е леко топъл, предполагам щото си има съпротивление и загрява. Ако те притеснява нещо, занеси го на сервиз и веднага ще ти решат проблема. Аз обикновено чакам да стане голямата беля и тогава ходя и като се наложи да се израся солидно направо сменям частите и си правя ъпгрейд. За 6-те години откакто съм с тая щайга ми се е налагало 2 пъти да правя по тежки ремонти (изгоряло захранване + преебана памет и веднъж изгоряла дънна платка).
    Абе какви ъпгрейди какви сервизи. Най-лесно включваш в друг контакт и гледаш какво става. Естествено ако живееш в някой кофти панел инсталацията да не струва (нищо против панелите). На един контакт ако се събират много консуматори е възможно всичко.
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

На мен все още ми се струва, че проблема е в захранващия кабел на монитора! Има едни дето са много тънки, като дебелина и са пълни боклуци. Най-добре си вземи по-хубав кабел за монитора!

Мерси за отговорите. Ама сега няма манги за нов кабел ще пробвам с това да го включа в друг контакт ако пак загрява значи е в кабела ако не загрява значи е в миналия контакт

Мерси за отговорите. Ама сега няма манги за нов кабел ще пробвам с това да го включа в друг контакт ако пак загрява значи е в кабела ако не загрява значи е в миналия контакт
    3 лева е

Цитирай Първоначално написано от sWeeX
    3 лева е
    Тея от 3 лв. не са качествени - да си вземе от 6 лв.!

anonymous546178
    Guest
    Eм като наблъскате некви зверски захрамвания на компа монитори колони по 100 и кусур вата на нищо подозиращ контакт със хиляда консуматора по пътя и тънки жички на инсталацията очакваш и да не грее. Като си купувате компютър ако трябва викате човек който разбира да огледа инсталацията, копувате си хубав разклонител, може и с предпазител и се съобразявате със нещата дето сте навключили... моя как не грее, ама въобще.

Проблема наистина може да е и в кабела на монитора и в самия монитор... може и да не е заземено добре ама се съмнявам.

Цитирай Първоначално написано от muscle
    Eм като наблъскате некви зверски захрамвания на компа монитори колони по 100 и кусур вата на нищо подозиращ контакт със хиляда консуматора по пътя и тънки жички на инсталацията очакваш и да не грее. Като си купувате компютър ако трябва викате човек който разбира да огледа инсталацията, копувате си хубав разклонител, може и с предпазител и се съобразявате със нещата дето сте навключили... моя как не грее, ама въобще.

Проблема наистина може да е и в кабела на монитора и в самия монитор... може и да не е заземено добре ама се съмнявам.
    Нямам такива мощни тонколони брат само съм включил монтиора компа тонколоните и модема и една лампа за терасата сигурно е в кабела или захранването.

Ама само когато пусна компа тогава загрява като е изключен не загрява.

Ама само когато пусна компа тогава загрява като е изключен не загрява.
    Ти не знаеш ли, че само когато работи едно устройство, тогава консумира електрическа енергия, тоест тогава има и по-високо съпротивление на проводниците... Представям си ако заграваше и когато не работеше компа - то в такъв случай след като пуснеш компа за няколко минути ще стане горната случка от снимката или ще падне бушона...

anonymous546178
    Guest
    Мерни му едно съпротивление на кабела бре, да го разгадаем накрая.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    В моя разклонител има още еди .тоест 5+5 гнезда.И сичките са пълни, но всичко е кат лед А за проблема.Излиза ,че е от кабела за монитора.Купи си възможно най-дебелия ,независимо от дължината и цената.Това ти предлагам .Ако пак продължава смени си разклонитела !

П.П. За смяната на разклонитела.Ако е от него де.Радвай се ,че имаш два кабела за монитора
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Ок благодаря ви много на всички! Ако има нещо ще пиша

Вмъкнах щепсала на монитора на друг контакт и няма не загрява хмм странно защо на първия контакт с 8 конатка дето е загрява мн Може да става натоварване

Явто ти е слаб разклонителя в такъв случай! Най-хубаво си вземи някой със защита (Surge Protector) примерно от марките: "MGE", "APC" или друга...

А ся заради един захранващ кабел за монитора ще взимам нов разклонител те са по 20 лв. За сега си е по одбре в другия разклонител по малко загрява но пак си загрява сигурно по нататък ще си взема нов захранващ кабел.

Казах ли ви аз...
    I'm RETIRED.
    I was tired yesterday, and today I'm tided too.
    http://www.facebook.com/john.stefanov
    http://blog.injenera.com

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си