.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    Guest

Тийнейджърите използват само 800 думи на ден

Тийнейджърите, които общуват помежду си чрез интернет и SMS-и, рискуват да не си намерят работа когато пораснат, защото речникът им се състои от само 800 думи на ден, съобщи в. "Дейли телеграф", цитирайки британско проучване, предаде БТА.

Предишни анкети са показали, че тийнейджърите знаят средно 40 000 думи, но в есемесите си, в сайтовете за споделяне "Фейсбук" и "МайСпейс" и в чатовете в интернет използват свой "тийнжаргон". По поръчка на британската верига супермаркети "Теско" лингвисти от Университета в Ланкастър установили, че 20-те думи, с които младежите обикновено общуват помежду си, сред които "да", "не" и "но", съставляват една трета от всички използвани думи през деня.

Преподавателят по лингвистика от университета Тони Макенъри анализирал 10 милиона думи от стенограми и 100 000 думи от блогове на тийнейджъри. Освен 20-те най-често използвани думи езиковедът открил думи, които за зрелите хора са изцяло чужди. ...

12 Януари 2010 г., Тийнейджърите използват само 800 думи на ден
    http://all.actualno.com/news_279241.html
    Например, когато нещо е много хубаво, красиво, прекрасно, очарователно, чудесно и т.н., се казва само, че е много готино, нали? И всичко е ясно

Супер фен Аватара на someonerandom
    А това,че се ползват само 800 думи значи ли,че не знаем повече?То си го пише"Знаят 40 000 думи,но използват 800.Аз на ден не казвапо по 40 000 думи общо...
    П.С:Абсурд да кажа "Очарователно"

Мега фен Аватара на Biskfitka
    ...Е като знаем около 40 000 думи всички ли да ги използваме за 1 ден ;Д ....Когато ми се налага използвам повече думи,а и често се случва да не ми се говори много,така че....

Град
    в света на приключенията ..
    мързи ни да говорим горкичките ...

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    е е ? 'възрастните' колко ползват
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Тея проучвания на младежта понякога са много смешни... До вчера казваха, че 80% от младежите до 16 годишна възрат са неграмотни, сега пък че използват 800 думи на ден...

Guest
    Цитирай Първоначално написано от PurpleDream
    е е ? 'възрастните' колко ползват
    От къде да зная? Вероятно има такива, които използват и по-малко от 800 думи, но това не може да се изведе като обща тенденция, както при тинейджърите. От друга страна и сред тинейджърите се срещат по-интелигентни, които се изразяват изобилно и по този начин са способни да засрамят не един или двама от възрастните. Но какво означава да знаеш 40'000 думи и да използваш само 2% от тях? Едно е да умееш да подчертаваш допълнителния понятиен смисъл във всичко, което казваш, а съвсем друго е всеки път да го замазваш с едно и също, сякаш си неспособен да усещаш разликите. Особено и ако не си се научил да общуваш както извънземните -- http://www.teenproblem.net/f/viewtop...336353#6336353 -- просто има да се чудиш после защо не се разбираш пълноценно с гаджето например -- упс -- приятеля, приятелката, партньора, любимата, котенцето, бебчето и т.н.

Така си е... много малко тийнейджъри в днешно време посягат към някоя интересна книга. Добре че се написаха поредици като Здрач и Хари Потър (които са абсолютно несравними помежду си), че да има повече четящи младежи.
    П.С. Не съм на 30 просто съм останала с токаво впечетление.

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Здрач е едно голямо лайно, плод на смотана авторка, а Хари Потър не съм го чела. Не ми допадат много фентъзитата, но има огромен избор от стойностни книги, за всеки жанр и вкус!

аз и по-малко от 800 използвам

Супер фен Аватара на cookie_master
    Цитирай Първоначално написано от xAndie
    сигурно и аз
    МОМИЧЕ!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от vilityyy96
    Така си е... много малко тийнейджъри в днешно време посягат към някоя интересна книга. ...
    То книгите са едно, ами поезията

Не държа само на формата, нито на съдържанието.
    В изкуството ме вълнува основното чувство,
    тоест начина, по който са съчетани.

Предпочитам да кажа по-малко, отколкото повече.
    Да не надвиквам себе си до отчаяние.
    Което имам на ум да блесне като естествен извод.

Не описвам живота, а отношението си
    към променящия се облик, който взема с времето.
    И бременното с бъдеще разбира от похвала.

Опитвам се да видя свой света. И цялостен.

Поетическо изкуство, Рада Панчовска, Из „На белия свят“, 1992

Голям фен Аватара на BlueKnife
    Цитирай Първоначално написано от cookie_master
    сигурно и аз
    и аз.. ;д
    the sky is the limit.

Мега фен Аватара на December
    в България са под 200 сигурно : курва,секс,цигари,даскало,к ифли,кафета,импулс,плюсчит ,минускича,пичове,мацки,мъ ши,патки...
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Цитирай Първоначално написано от BlueKnife
    Цитирай Първоначално написано от cookie_master
    сигурно и аз
    и аз.. ;д
    ми 2
    And you were strong,and I was not..
    My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
    I did
    And now when all is done..There is nothing to say..

http://www.album.bg/mallsy_/

Цитирай Първоначално написано от December
    в България са под 200 сигурно : к***а,секс,цигари,даскало,ки ли,кафета,импулс,плюсчита, инускича,пичове,мацки,мърш и,патки...
    пропусна - мумии,парагвайски мечки,курвар,педал,олигофр н,пача,обем,преса и т.н
    And you were strong,and I was not..
    My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
    I did
    And now when all is done..There is nothing to say..

http://www.album.bg/mallsy_/

Е, гордеете ли се, че използвате дори по-малко от 800 думи?

По темата - нищо ново под слънцето. А аз и изключително силно се съмнявам, че дори 10% от хората на възраст 13-17, разполагат с речников запас от 40 000 думи. Ама изключително силно.

Голям фен Аватара на BlueKnife
    ^ем, аз повод за гордост не виждам... ама кво, да лъжа, че имам богат речник ли?! да се възмущавам колко зле е днешното поколение като аз съм една от тях?! малко лицемерно изглежда..
    the sky is the limit.

Супер фен Аватара на someonerandom
    Как точно са го провели това проучване и доколко е било взето насериозно не знам.
    И не мога да опиша колко ми писна от изследванията на британците,особено като вземат няколкостотин човека от определена възрастова група и по тях съдят за другите няколко милиарда по света

Ако броим псувните и думите които повтарям може и 800 да ги направим, незмам

според мен наистина речника ни е "пообеднял"
    като седнем да пишем есе или съчинение за домашна 2/3 нямат домашна а останалите по 1 страничка ....
    Tu s мeн игрiчкa ли игрaeш?! Ho нe zнаeш, чe аz щe бъda пoбediiтeлkaтa sлeд тowa,зaщoтo вiiнaги съм нa върhа.. ;pp

Град
    във филма ..
    Те тия проучвания как мислят, че ги правят... ходят след някой и записват какво говори ли? Същата история като: 70% от ... са ... еди-какво си

Who's next!

Guest
    Дъщерите на Обама не гледат телевизия през делнични дни

Дъщерите на американския президент Барак Обама, Саша и Малия, не гледат телевизия през делничните дни, увери баща им Обама. "Момичетата не гледат телевизия през седмицата", заяви той в интервю за списание "Essence". Както отбеляза Обама, родителите могат да помогнат на своите деца да постигнат добри академични резултати. Първото нещо, което 11-годишната Малия и 8-годишната Саша правят след като се върнат от училище е да си напишат домашните. "Ако не са ги завършили преди вечеря в 18:30, продължават и след това. След като са напълно готови могат да четат, докато не стане време за лягане, 20:30 за Саша и 21:00 часа за Малия", заяви президентът. "Без съмнение Мишел и аз сме по-привилегировани, отколкото много родители, но има неща, които всички трябва да правим, независимо дали сме бедни или не, като например да изключваме телевизора", каза още той. ...

17.02.2010
    http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2779591

Град
    in the middle of nowhere
    Абе съмнявам се че точно аз използвам 800 думи. Като почна да бърборя нямам спиране. Просто съм голям критик и философ :P Попринцип мъжкия мозък е направен така че да ползва нещо от рода на 2-3000 на ден или нещо от тоя род, а женски двойно повече или поне така съм чувала, може и да се бъркам за числата но бяха някаде там.

Град
    [На Метри От Земята]
    сякаш големите използват повече
    Просто аз

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си