- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- Тийнейджърите използват само 800 думи на ден
По всичко личи обаче, че трябва да се прави разлика между това кое е причината и кое е следствиетоЩастието се мери в... думи
Щастливите хора са общителни, а не самотни. Те обичат задълбочените разговори, а не повърхностните, установиха американски учени, цитирани от ЮПИ.
Психолози от университета на Аризона и от Вашингтонския университет в Сейнт Луис изследваха разликите в разговорите на щастливи и нещастните хора.
Те анализираха над 20 000 записа на доброволци, като ги разделиха основно на повърхностни и задълбочени разговори.
Анализът им показва, че щастливите по тяхна собствена преценка хора прекарват по-малко време сами и повече време в разговори с другите. Най-щастливите хора разговарят 70 процента по-дълго от най-нещастните.
Разлика между щастливите и нещастните има и във вида на разговорите. Щастливите посвещават два пъти повече време на задълбочени дискусии и една трета повече - на несериозни приказки.
07.03.2010
http://curious.actualno.com/news_288110.html![]()
И от къде са го разбрали това?Много от приятелите ми говорят постоянно,,но естествено,,че поне половината от думите за деня ще са ни "Гледай си работата ма,,ку*во",,"Вари са нае*и некъде" и тем подобни.Аз пък много обичам да си говоркам и не се съмнявам,,че имам богат речник. :]
![]()
Първоначално написано от someonerandom
мислим абсолютно еднакво
![]()
![]()
![]()
__________________________________________________ ____
Oбичам те !
А в Китай на нашата възраст знаят да пишат общо 800 канджи йероглифа. Там сигурно са бавно развиващи се...
Само на мен ли 800 думи за един ден ми се виждат дори много?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Това са пълни глупости. Аз на ден изговарям по 30 000 думи, а на смс пиша 800А тези как могат да знаят колко думи казва един тийн за целия си ден
Може би са взели някакъв борсук който 2 думи неможе да свърже
![]()
Да,и половинаат от тези думи за цветни изрази за нечия майка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не е важно какво говорят зад гърба ти.Важното е когато се обърнеш ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ!!!
аз пък си мисля че използвам повече от 700 .. не за друго просто обичам да си говоря![]()
Като почнат да правят такива тъпи проучвания. Аз на ден ми се случва да не кажа и 100 думи, а друг ден мога да кажа и 10 000.. Пък и не знам с кви хора ги правят изследванията..![]()
Първоначално написано от someonerandom
прав си![]()
If a person is silent, it doesnt mean he is unknown of fun, enjoyment and thrills. But it means, life has tought him some lessons which has made him silent
емии марзи ни да говорим признавамее сии ..![]()
![]()
![]()
Това, че използваме 800 думи на ден, (което не важи за всеки тийнейджър) не означава, че знаем само толкова. Между приятелите и семейството можем да си говорим по- простичко, няма нужда от допълнителни локуми. При писане на есета, съчинения, интерпретации и т.н си проличава колко ти е богат речника.
So sick of dime divas, fake bitches and masturbating motherfuckers !
еМ може и да е така :d ,но ако се замислим дали има и положината думи от тези 800 които да са български?? :P
И половината от тях са не пълни.. Сешаш се ?![]()
Очаквам такова проучване за "по-зрелите" хора!![]()