.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Немски, немски и пак немски...

Здравейте!!!
    Откакто взехме всички падежи тотално се обърках! Ходих на консултации, обаче те госпожите пак толкова можаха да ми обеснят! И така ако някой може да ми помогне как да откривам кое в изречението е в акузатив кое в датив ще съм му МНОГО благодарна!!!

Голям фен Аватара на CrAzYanDlaZy
    Град
    марс
    Ех, този немски!
    Ами аз това отдавна съм го минала и мога да ти помогна.
    Значи акузатив е падежа на прякото допълнение- с една дума отговоря на въпросите ` кого?` и `какво?`. Окончанията на определителните членове са си същите само м.р. се променя на den. Например der Hund в Акузатив става den Hund.
    Eто пример: Ich sehe den Hund. - Аз виждам кучето [кого?].

Датив е падежа на непрякото допълнение. Отговоря на въпроса `на кого?`. Има няколко глагола, след които задължително следва Датив, напимер helfen [помагам]. Окончанията на определитечните членова са в мъжки и среден род dem, а в женски der, мн.ч. den+n.

[i]Пример: Ich helfe [b]den G

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Пък при Генитив женския род става der и среден и мъжки са des (май и 2та бяха).После като имаш чийто,чиято,чиито т.е. dessen,deren значи е в Генитив.Не знам колко ме разбра,но мисля,че тва ше ти е най-лесно да го откриваш.

Голям фен Аватара на CrAzYanDlaZy
    Град
    марс
    оуу аз забравих генетив

ми да окончанията са както sunset вече каза + добавям на мн.ч. пак е der. Генетив е падежа на притежатението. Примерно die Tashe der Frau [чантата на жената].
    А в мъжки род и среден род des+s, примерно das Buch des M

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си