Цитирай Първоначално написано от shiny7
Здравейте. Надявам се да ми помогнете да се справя със ситуацията в която се намирам. Преди 1 месец се влюбих в 1 момче от моето училище и помолих 1 общ приятел да ни запознае. Въпросното момче обаче се оказа доста срамежлив и избяга. Сега обаче съм влюбена в най-добрия му приятел. Аз самата незнам как стана така, но се случи. Той също учи в моето училище. Проблемът обаче е, че той мисли, че все още харесвам неговия приятел. Незнам как да постъпя, а много искам да се получи нещо между нас. С него не се познаваме официално, но си пишем понякога по скайп .. Моля ви дайте някакви съвети. Незнам какво да правя...
Значи като не искаш да си мисли, че харесваш приятеля му просто му го кажи. Кажи му, че вече си спряла да харесваш онова момче, защото е срамежливо и си видяла, че няма да се получи. После го покани да излезете на кафе примерно. Или ходи по-често в неговата класна стая, излизайте заедно да ядете или да пушите в междучасията... от едно даскало сте все пак, какво сложно има. Естествено, че в последно време хората си уреждат кафетата, срещите, дори секса в скайп, ама трябва да направите следваща крачка. А ако ти не я направиш, кой друг? Трябва да се опознаете.

П.П. Тука четох някакви филми как да му покажеш, че вече не харесваш приятеля му. Ами... честно да ти кажа, най-лесно е просто да го споменеш ей така между другото. Питаш го "ти харесваш ли си някояя мацка?", той ти отговаря нещо и ако те ипта "а ти?" , ти казваш "не знам, ама сега вече не харесвам еди-кой-си [името на момчето]"... естествено не го казвай с пренебрежение, защото на никого не му е приятно да му кажат "абе аз вече не харесвам оня боклук приятеля ти" Ако пък не те пита просто си кажи сама "аа, еми на мене ми мина вече привличането към еди-кой-си и така"