- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Румяна Желева се изложи като кифла!
ами какво да ти кажа не е нужно човек да разбира много от политика за да може да направи анализ на ситуацията достатъчно е да имаш усет а ти трябва да си абсолютно политически безчувствен за да я защитаваш според мен главният проблем на сегашното правителството е че борисов действа типично по комунистически обгражда се с по ниско интелигентни хора от него (послушковци ) за да може да изпъква на техен фон и да ги ръководи както си иска но това неминуемо води до поредица от гафофе и издънки и това ще е и нещото което ще го погуби а проблемът на желева не е това че се е уплашила и стъписала или това че са я накиснали а ниският интелектоален потенциал да заема такава длъжност (не падаме от марс че да вярваме на това което казват по телевизията нещо повече не вярвам дори на думичка от казаното там единствено към скат имам известни симпатии)
ПС:казах че ще ти падне реномето във форума а не някъде другъде , не измествай въпроса![]()
Мъжът и работи в банка и е треторазряден управител на някакъв клон.Първоначално написано от mitternacht
А това, че тя е имала някога си дял в Глобал Консулт, повтарям за 60-ти път, не е незаконно според законодателството на Република България както се опита да го изкара оная селянка Първанова. Това стана ясно и от официалната позиция на министерството и от доклада на европейската комисия, формирана да провери случая. Докладът ще го чуете всички в близко бъдеще, но аз имам информация, че е позитивен и не отчита нарушения. Няма конфликт на интереси, а поредната манипулация на БСП-НДСВ. В правилника на българския парламент (но не в законодателството) пише, че българските депутати не могат да имат фирми. Но това е само правилника на НС. Никъде няма нищо опоменато за евродепутатите и дори 5 от настоящите имат свой собствен бизнес, в което няма нищо нередно. Въпросът е, че БКП се опитва да тегли Кабинета Борисов към дъното, но всъщност нанесе един достасилен удър на България в областа на мултилатералната дипломация.![]()
A що и според бойко-борисовите медии се подразбра, че точно е незаконно, поради конфликт на интереси? То ако можеше всеки политик законно да има фирма, нямаше да се мъчат толкова с краденето на пари.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
А аз казах, че реномето ми не се гради на един форум.Първоначално написано от shadow4
Според мен не е етично да се говори така за Румяна Желева предвид професионалните и квалификация и дипломатическата и кариера.
За кабинета Борисов и това че покрай него има послушковци пък изобщо не съм съгласен. И тук пак идва момента влияние на медиите. Нормално е да си мислиш, че Борисов е вся и всьо като го гледаш по 150 пъти на ден по телевизията. Околко него, обаче, има безупречни експерти, част, от които познавам аз, част, от които баща ми познава чисто професионално. Въпросът е, че те са хора, които не привличат толкова медийното внимание и, когато целия спектър пада в/у г-н Борисов тогава се получава тази илюзия. Още повече, че аз подкрепям модела президентска република и в този ред на мисли смятам, че едно леко изместване на властовия спектър от министерствата към премиера по подобие на Франция, например, никак няма да е лошо...
"участието на Желева във фирмите Глобал консулт и Етко-Шнайдерс нарушава Конституцията на България
– основния закон на държавата. Тя забранява на депутатите да бъдат управители."
На случайно подбран цитат.А сега отивам да спя.
Слушайте мама и тате!
Първоначално написано от mitternacht
![]()
![]()
![]()
http://bulgaria.actualno.com/news_280030.html
http://www.monitor.bg/article?id=228851
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=345710
http://www.focus-news.net/?id=n1331040
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=309510
Когато законодателството говори е хубаво човек да не предполага измишльотини. След като дори Барозу е разбрал, че няма конфликт на интереси, няма какво повече да коментирам.
Там е работата, че не нарушава конституцията на Република България, що се отнася до евродепутатите. Поне се дръж в течение с новните.Първоначално написано от mitternacht
Нищо лично, но вестник 19 Минути е по-скоро тоалетна хартия сравнено със становището на българското правосъдно министерство, конституцията на Република България и становището на председателя на европейската комисия.
Лека нощ.![]()
реномето ти в живота ти се определя от постъпките ти в него а това във форума от написанотоот теб там (това сега не е важно )
а по въпроса с пошлувковците те са си такива и толкова това че има независиме експерти и прочие си е отделен въпрос но държавата я ръководи бойко колко пъти министрите му заявяват едно и след неговата немеса нещатата тотално се променят (друг е въпросът че и той виси на нечии конци )
Ок. Това е твоето мнение. Колкото и да не ти се вярва ББ преди всичко се вслушва в мнението на хората покрай него и после действа, но никога хазартно.Първоначално написано от shadow4
![]()
не го знам в кого се вслушва и в кого не но издиша отвяскъде и с кадрите и предизборните обещания нито има осъдени нито има изгледи да има (само не ми казвай че то не било така че всичко не зависело от него че си имало ред и прочие и прочие ако искаше имаше начин ) проблемът му е че и той е тъмна фигура и той е свързан с бандитите един вид сега аз няма да ви бутам и вие недейте да не говорим че и е за члевството на турция в ес което само по себе си е престъпление срещу собствения му народ после глупоста с рефередума да харчим излишни пари за нещо което може да бъде отменено по админастретивен път (за което от европа ни се смяха ) а след това след един разговор с премиерът на турция вече беше взето решение да няма референдум (безволев човек ) преди това пък акциза на алкохола щеше да вдига дянков за някакви си 60 милиона и той на бял кон дойде да каже че това няма да се прави за да се предпази обикновеният човек и каква е тази политика на дянков за справяне с кризата да замръзява всички пари и да не изплащат заплати след ксато световната практика е да се наливат пари в икономиката за да се стимулила приизводството и потреблението на хората (в америка са дали по 350 долара допълнитело на пенсионерите с молба да ги изхарчат а тук 25 лева - подаяние гавра по-добре да не ги беше давал да се излага ) и постянно се бавят едни пари пък ту ги има ту ги няма а бойко под път и над път разправя за убития си дядо Асен Войнов и за обрания бостан жалко е просто на хората им писна
ПС :прочети книгата на Григор Лилов не мога да ти цитирам точно но беше нещо от сорта тайният проект бойко борисов пише доста любопитни неща
Да не говорим, че тая мърша Антония Първанова изсра такова лайно върху България, че даже и Стефка Костадинова няма да може да го прескочи...![]()
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Срам.
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Как се излагат кифлите?
Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.
http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=14213&r=331Мен ме втрещява принципната идея за непогрешимост у някои хора и как в резулат от нея всеки роден гаф се превръща в теория на конспирацията. Онзи койот Красимир Аврамов не беше гаф, а „жертва” на завистливи некадърници. Недоразумението Антония Петрова, това истинско „олицетворение на българската красота”, също бе жертва на нападки от хора без грам чувство за естетика, а накрая обясни и представянето си на Мис Свят като една голяма световна конспирация. Е сега си правим словестна еквилибристика с Румяна Желева, която макар и на светлинни години от горните двама, пак стои на Еврокмисия като на свинче - звънче.
Пишман-социологът Андрей Райчев взе че каза нещо много вярно сутринта по Канала относно представата на управляващите за това какво е дипломат – „някакви хора с костюми..., викаш: „Наздраве”; ходиш по приеми”... Те това е, хората с години учат и трупат опит, а при някои е вродено и от подготовка нямат нужда. В случай на гаф пък причината е в нечия подмолна конспиративна дейност...
Първоначално написано от raduna
True... true... "Словесна еквилибристика"- по-точно не може да се каже!
Слушайте мама и тате!
amk къде изчезна а???? знам че обичаш да спориш и очаквам както обикновено да ми опонираш за всяко едно от написаните по-горе неща или и ти мислиш че е вярно и понеже си падаш бойковист предпочиташ да остане назад в коментарите или пък мислиш че изобщо не съм прав и няма смисъл да коментираш поне покажи че си го прочел напиши накакъв отговорПървоначално написано от shadow4
Реших да не ти отговоря на този кометар, защото отговорът ми щеше да е точно това:Първоначално написано от shadow4
От такива коментари най-ясно си личи, колко един човек хал-хабер си няма от политически системи, разделения на властите и политическата наука като чиста такава. Ти си нямаш и грам идея как седят нещата с управническия орган в собствената ти държава, а си тръгнала да ми коментираш международен скандал, засягащ едно от най-комплексните правителствено-мултилатерални тела, каквото е ЕС. За Бойко съвсем разбрах, че го познаваш само от телевизора.![]()
Искаше ми коментара - ето ти го. На дали ти харесва, аз не случайно го подминах...
ПС: И не живея във форума и точно в момента ми е само до това да чета нечия мнения. Имам 2 резолюции да напиша по два от най-големите глобални проблема и да измисля как да ги защитя в Африканския Съюз, имам да си измисля речта-обръщение и да предам позиционните доклади на страната, която представлявам, защото другата седмица заминавам за емирствата. Освен това до другата седмица имам един огромен проект по човешките права, който трябва да завърша, защото март може да ми се наложи да пътувам до Женевския конгрес. Освен това имах 5 изпита (политика, химия, испански, английски и математика) на всичкия материал от семестъра до сега. Сещаш ли се колко свободно време имам? Имай търпение...
така ами какво да ти кажа аз може и да си нямам и на идея от политика но и борисов си няма ни най малко нито пък желева (дето щеше да говори със сумалийското правителство ) а ти явно разбираш пък още по-малко не те знам какъв изпит имаш но да ми твърдиш че управляват добре , че желема е надарена с интелект с финес това е смехотворно ( говори глупости говори чужди езици като стоичков и съм сигурен че е била една тъпа зубърка в училище и нищо повече да не говорим че усмивката и е като на кон ) и си мислех че наистина си наясно с нещата но явно съм бъркал че ти се държиш като някое току що завърнало се юпи като ми боравиш само с някаква абстракна лексика която 100 на 100 и на теб не ти е ясна вземи да се приземиш малко спри да летиш в облаците ако ще и на луната да ходииш и да държиш изпит по 1000 предмета надувай се на някой друг не на мен пред мен тоя стил на говорене нищо не разбираш аз съм от друга класа нещата не са така ти си един от многото заблудени дето се натискат да анализарат и да спорят пък не са наясно с видиш ли всички формални глупости (знам че се важни но не е нужно всеки да ги знае за да даде оценка все пак аз не съм икономист или политик )изобщо не важи та нагледал съм се на правзети хора не ставай един от тяхПървоначално написано от amk933
всичко което написах беше ясно
като са такива големи политици защо са за членството на турция в ес защо няма осъдени след като всички знаем за огромните кражби (имам познати тук там не ми казвай че и големите кражби са хипербулизирани от медиите )нима всичко е толкова изпипано че няма следи или защото има разделение на властите и той бойко горкия иска ама не може как да ги накара да ги разследват ми да той ако се намеси то това ще е репресия (без подобни тъпи обяснения ) друго защо банката на цветелина бориславова продава винетки и прие сделка за 50 милиона евро и не е ли това конфликт на интереси като толкова си вътре в нещата и още да те питам ти да не си ампутиран от това да имаш някакъв усет към хората не усещаш ли кога лъжат и кога не и кога се превземат и кога не кога манипулират останалите и кога не сляп ли си (чети повече филосовска литература имаш нужда ) спри да боравиш с изкуствени термини моля те просто изчистено и ясно ! на път си да се превърнеш в човек който знае много на теория но на практика ...................
ПС:и не мислиш ли че нашият всенароднообичан премиер е с наистина ниска езикова култура ( говоримЕ ,ше пишeмЕ че той на КОЙ е казал и прочие и прочие (не ме заяждай че пиша неграмотно и аз си имам работа нямам време и за запетайки точки главни букви и да си проверявам какво съм писал сиг е пълно с правописни грешки ))
^Като нищо не разбирам какво ме питаш? Ходи питай мама и тати. С последния си параграф пак показа, че хал-хабер си нямаш. Аз лексиката, която използвам, съм напълно наясно какво означава, защото я употребявам в 80% от часовете ми по политика, ООН и т.н. След като елементарна политическа терминология не ти е ясна, няма какво да ти обяснявам. Ти щом това не схващаш, няма и устройствения план на една парламентарна република да схванеш. А пък за конституционна сегрегация на властовия апарт и в частност трите му клона, които споменаваш под път и над път без да си наясно какви глупости бръщолевиш, няма да си правя и труда да споменавам.
А и не съм ти искал мнението за мен. Ти ме попита защо съм ти пропуснал коментара - отговорих ли ти? Нали това искаше? Сори, че не ти хареса, проблемът не е мой...
Бойко може да е монолингвистичен и да говори на народен език, но е директен и действа с твърда ръка без да нарушава демократичните принципи, ефективно и без хазартна ходове. Това, че не си му наясно с функциите слабо ме късае. И си има доста идея от политика, просто ти си вярваш на телевизорчето и дир.бг. Няма лошо. Четвъртата власт е голяма мивка, не, ами цяла вана за мозъци, като гледам...
ти обаче имаш проблем със схващането не те моля да ми се обясняваш зададох ти доста ясни въпроси и ти казвам ти какъв си защото ако добре помниш ти беше този който започна да дава определения ти каза че не съм наясно затова и аз ти казвам че и ти не си наясно и не ми казвай че говоря глупости ти не знаеш колко изкуствено е мисленето ти и колко си далеч от живота и истината изобщо и сто пъти те помолих да ми отговориш на въпросите а не да ми се измъкваш с тъпи обяснения кажи ми като го обожествяваш бойко най-елементарното защо банката на цветелина бориславова спечели сделка за 50 милиона евро и това не е ли конфликт на интереси отговори ми !!!!! кажи ми защо бойко е за членството на турция в ес
и още безброй неща мога да те питам защото ти пък под път и над път разправяш че имаш пряк поглед над нещата (а аз не си вярвам на телевизорчето чета и книги имам и познати на отговорни позиции но нямам намерение да се хваля като теб с тях и да го изтъквам постоянно )
а само да те питам ти наясно ли си че 99,99 % от участниците в този форум не учат политика и че говорим за факти и по тази твоя логика всички трябва да са супер добре образовани в политическо и икономическо отношение за да коментират
Да, наясно съм.Първоначално написано от shadow4
А ти наясно ли си, че в този раздел коментиращи са 10-15 човека и всчки от тях, ако не от изучаване на даден предмет, се интересуват от него и са наясно за какво говоря? Ако не това, най-малкото не хвърлят елементарни гленерализации от сорт на "Бойко никой не осъди". Ами да, не осъди, защото Бойко няма конституционно право да съди или да се меси. Както и да е...не ми се дълбае.
Shadow, по принцип, когато човек не разбира дадена тема, не я коментира
Или поне си отнася последствията за простотията ^
чакам да ми отговориш на въпросите (не съм идиот че да не знам кое влиза в правомощията на премиера и кое не но едвали има човек който да не е наясно че въпреки че по закон няма такова право истината е че винаги има неофициален начин (не казвам чрез репресии или нещо такова какъв е проблема ако има желание възможностите са безброй много и ти отлично го знаеш така че не ми обяснявай като на дете от детската градина какво може и не може българският премиер )) колко пъти трябва да те моля да не се измъкваш с тъпи обяснения отговори ми на въпросите !
ами айде обясни му не виждаш ли че не разбира а по тази логика ти що коментираш бе ?Първоначално написано от ZipFail