.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Град
    София

Помощ по химия

Моля за помощ с задача по някакъв предмет за първи, и надявам се за последен път.

Значи имахм за домашно да реша една задача, която принципно мога да реша, но условието на учителката е задачата да бъде решена по системата която използват руснаците и американците, а не общопризнатата. Започвам до някъде и зациклям. Ето го условието: http://prikachi.com/files/1285079U.jpg

ПП: Не започвайте да ми се заяждата, да съм внимавал, защото аз внимавам, но повечето хора от класа ми са пълни говеда и от тях нищо не се чува.

anonymous546178
    Guest
    Знами попрринцип решаваме по общо приетия метод, тъй че ако искаш да ти го решим по друг щракни някоя задача, която сте решавали, иначе в тая много не можах да разчета кво се прави. Дадена ти е масата на водата търси се обема на водорода и кислорода, при разлагането на вода.

Mr(H2O)=18 => n(H2O)=20 mol

20H2O====20H2 + 10O2 => n(H2)=20mol n(O2)=10mol При н.у. (нормални условия) 1 мол газ заема 22.4л обем. Следователно Обема на водорода е 448литра, а на кислорода 224 литра. Може да се намери и масата на веществата.
    m=Mr x n m(H2)= 1 x 20 = 20g m(O2)= 10 x 16 = 160g

Нещо такова трябва да, ако има грешка е щото ми се спи.

П.п. Има си тема затова!

Град
    София
    Ето примерен вариант, как трябва да се реши http://prikachi.com/files/1285158S.jpg

anonymous546178
    Guest
    Кой клас си?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от muscle
    Кой клас си?
    9 клас, но химията ми е за 8 клас, миналата година бях подготве.

anonymous546178
    Guest
    Аха... Странно ... не разчетох много от онова, но доло горе го схванах. Начи виж кво се търси щото в задачата си написал обем. Аз ти намерих обема, ама в задачите от клас се търси масова част. А масовата част е при разтворите... и вече зависи това става разтвор ако реакцията не е протекла до край, ако тя протича водорода към кислорода ще се отнася 2 към 1 независимо колко грама вода се разлагат. Във всеки случай масовата част не зависи от масата на водата. Зависи само обема или масата ... тъй че ако ми дадеш нещо по точно мога да ти я реша ... за сега при тея условия съм ти намерил Обема на двете и количественото съотношение спрямо моловете

Град
    София
    Аз това от клас само като пример го дадох.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си