Учиш английски от 13 години!?!?!И не можеш да изгледаш един филм?Еми то само със ЗУБРЕНЕ не става.Това е език ,не някоя точна наука.Аз английския го научих 2/3 от телевизията ,само училището помогна за разширяване на речника и спелуването (пишех си думите както си реша

) .Почнах да гледам Картуун Нетуърк когато бяха на 5 - 6 годинки и го гледах редовно докато не започнах да разбирам всичко (някъде 1 - 2 клас) ,тогава вече започнах със по - сериозни сериали - почнах да гледам Приятели.После други сериалчета ,по - сложни като Отчаяни съпруги.Почнах да превеждам субтитри ,работи ,а вече да ти кажа честно - когато чета текст на английски го разбирам перфектно ,но имам някои трудности да го преведа на български.Не се хваля ,просто ти казвам ,че за мен език не се учи със зубрене ,ами с говорене.Според мен най - добрия начин е просто да те зарежат в държавата ,чиито език искаш да научиш и да те приберат след 2 - 3 години.Да видим дали няма да го научиш
Тъй ,че съветвам те да спреш да пишеш ,ами да почнеш да слушаш и да разговаряш.Английският ако те затруднява ,ами той е толкова елементарен.Просто не се притеснявай ,ти явно блокирваш ,както казаха - гледай филми с английски субтитри.
Всъщност американският английски е по - лесен за разбиране от британския ,защото примерно дори и да учиш британски английски британците говорят много по - завъртяно от американците ,за това е добре да гледаш американски сериалчета според мен.Хем така ще те разбират повече.Мен с британски акцент трудно ме разбират ,за това говоря с американски.;р
И най - важното!Прави го за себе си и за удоволствие!