.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Голям фен Аватара на vanesa0pld

Болки в гърба

Здравейте.Днес по обяд забелязах че когато си поемам въздух(обикновенно когато си поемам повече) ме боли гърбът,точно от лявата страна(до така нареченото ''крило'')

(показвам горе-долу къде ме боли)
    Една приятелка каза доколкото тя знае,щом те болят белите дробове отзад (може и да ме болят дробовете отзад,немога да преценя) това е признак на плевмония
    Но аз знам че другите признаци на плевмония са кашляне,повишена температура и д.р
    Но аз некашлям.Не съм кашляла може би повече от 1 година(да чукна на дърво)
    Единственото което се случи бе преди някъде около един месец.Кихнах и ме заболя АДСКИ МНОГО между гърдите.Имам чуство че свякаш там ми бе изгоряно и някои с пръст роди там.Наистина непоносима болка(а аз съм свикнала на болка,повярвайте ми)
    Според вас от какво може да се тези болки в гърба(или белия дроб,както казах немога да преценя)
    Знам че не сте лекари,но може на някого да му се е случвало
    Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
    (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

Град
    в света на приключенията ..
    Може да е свързано с белия дроб или гръбначно изкривяване. Незнам.. Не мога да преценя.Отиди да те прегледа доктор.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    разтегната ребрена мускулатура

да се задъхваш случайно?

пп
    най-добре иди на лекар да те преслуша

при пневмония може да няма никакви признаци това е много опасно и коварно заболяване единствения начин е да те преслушат
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    За пневмонията haritov е прав. А иначе, ако е маааалко по-навън и по-нагоре (там, където ръба на червеното кръгче се "допира" до лопатката) може и да е просто плексит
    П.С. Ако работиш или там каквото правиш изгърбена или наведена, може да е заради това. Може да са много неща, най-добре се посъветвай със специалист.
    П.С. 2 На колко години си?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Sigrina
    За пневмонията haritov е прав. А иначе, ако е маааалко по-навън и по-нагоре (там, където ръба на червеното кръгче се "допира" до лопатката) може и да е просто плексит
    П.С. Ако работиш или там каквото правиш изгърбена или наведена, може да е заради това. Може да са много неща, най-добре се посъветвай със специалист.
    П.С. 2 На колко години си?

едва ли недей я плаши

боли я като си поема въздух ако беше пневмония щеше да я боли постоянно нещо от ребрата е ( все пак те движат белия дроб и при дълбоко вдишване се разтягат) най-вероятно си разтегнала нещо скоро ще ти мине

ако си се натоварила няма какво да му мислиш
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на Chacho
    Пренатоварване, схващане, студ. Достатъчно често ме понаболват и като раздвижа или разтрия ми минава. Изкарах двустранна пневмония неотдавна и не си спомням да са ме боляли лопатките. Там има и нервни сплитове, които при по-дълго обездвижаване се обаждат.

За плексита: щеше да я боли от всичко, не само от вдишването.

Почти съм сигурен, че до следобяда ще напише, че й е минало.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Болката може да е провокирана от гръбначно изкривяване или вродена анатомична особеност на гръбначния стълб. Аз имам същия проблем, при мен е предизвикано от нарушаване на двойно S-образната форма на гръбнака, което предизвиква по-изправен стоеж, нарушаване на пружинирането при вървене, и оттам - натоварване на мускулите, съпроводено с болка. Симптомите ми са същите - болка в лявата част на гърба при дишане, особено в легнало положение.
    Не знам дали при теб проблемът е същият, но ако е такъв, трябва да намериш начин да си разтоварваш мускулатурата - плуване, гимнастика, йога дори. Помагат.
    Все пак за по-голяма сигурност си направи рентгенова снимка и отиди на лекар да те преслуша.

Голям фен Аватара на vanesa0pld
    Цитирай Първоначално написано от haritov

да се задъхваш случайно?

пп

при пневмония може да няма никакви признаци това е много опасно и коварно заболяване единствения начин е да те преслушат
    ами напоследък като се затичам леко по стълбите и се задъхвам преди небеше така
    Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
    (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

Цитирай Първоначално написано от vanesa0pld
    Цитирай Първоначално написано от haritov

да се задъхваш случайно?

пп

ами напоследък като се затичам леко по стълбите и се задъхвам преди небеше така
    я иди на лекар няма ти казвам лекарства че заради един сироп за кашлица бан ми дадоха тука...

Цветиии
    живея с мисълта че си някъде там

Град
    haskovo
    vanesa0pld имам същия проблем болката при кихане е много остра.Кажи ми какво стана мина ли ти?отиде ли на лекар и какво ти казаха ?

Мега фен Аватара на L0ST
    Мен нещо ме съмнява да те боли лопатката при пневмония, ОБАЧЕ факта че се задъхваш и те боли само когати си поемаш дъх ми навяват тая мисъл. Ние не сме лекари, не можем да ти кажем какво е .
    Lexynnka

сигурно си се разтегнала нещо или леко прегърбване имаш .. едва ли е нещо сериозно ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си