- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Козметика за начинаещи..
Здравейте.. Казвам се Ели и съм на 15 години..Тъй като до сега не съм се гримирала, не съм си правила косата, не съм се обезкосмявала..
Искам да ви попитам няколко въпроса..
1. Каква козметика да си купя за лицето? Какви принадлежности, гримове.. Аз за сега имам само молив за очи и някакъв крем за лице..
2. С какво е хубаво да почиствам гримът?
3. Мога ли да си направя сама кола маска отдолу?
Благодаря ви много за отделеното време.. И непочвайте да ме нападате да питам майка си..Живея само с баща си.. Майка ми ни е напуснала малко след като съм се родила..
![]()
1.Еми зависи как искаш да се гримираш..Първоначално написано от rikiEMA94
Може да си купиш спирала,сенки,червило или гланц..Някакъв крем за лицето..
2.Тоалетно мляко /според мен/
3.Доста ще боли..Най-добре отиди на козметик
Или с самобръсначка - но ефекта не е дълготраен
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
За почистване н алице си вземи силицилов спирт 1%,хума и крем Здраве,гримове може на Голден Роуз или Боржоус,за почистване си вземи мляко в козметичните магазини има,а за там отдолу с кола маска няма да можеш първо се обръсни и после като станат малко по големи от това да набодът тогава пробвай с кола маска
1. Може да започнеш с спирала, гланц за устни или някое червило
2. Ами с бебешки мокри кърпички ;]]
3. Да ще можеш .. но първия път по-добре със самобръсначка .. а като после докато са по-малки с кола маска.. хем няма да те боли много, ноо ако решиш, че няма да можеш да се справиш сама отиди на козметик
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Първоначално написано от rikiEMA94
1.
-Като за начало те съветвам да си купиш нещо за всекидневно почистване на лицето от сорта на Clean and Clear.Най-добре да е на Клиник или Гарниер ако първото ти идва скъпичко.
-за равномерен тен си по-добреизползвай пудра вместо фон-дьо-тен, определено мисля, че е по-добре за кожата пък и не стои мазно; за покриване на малки недостатъци ползвай коректор. За тези неща като марки избери между Буржоас, Макс фактор или като по-скъпа и по-добра алтернатива може Lancome.
- вземи си хубава спирала, това е нещо, което можеш да си ползваш всеки ден; за сенки избери по пастелни и светли цветове, близки до цвета на кожата ти.По нататък може да си купиш други- тъмни, вечерни и с повече блясък за специални случаи.Аз черлива не позлвам, понеже не ми харесва как стоят, така че не мога нищо да те посъветвам.Позлвам прозрачен глос на Буржоас и съм доволна. За всичко това като марки- същите като тези за пудрата и коректора
2.
-вземи си тоалетно мляко и памучни тампончета
-ако те мързи много вечер може да си кпиш и кърпички за почистване на грим, но все пка не ползвай винаги тях
3.
- първо си купи хубава самобръсначка, не от евтините боклуци, защото с тях може да се порежеш много гадно.Вземи и интимен 6ампоан, все пак в никакъв случай не може да ги махаш на сухо
- като пораснат 4-5мм отиди на козметик или проучи за обезкосмяването с лентички
Това е от мен дано да съм ти била полезна
-като пораснат малко кос![]()
Аз имам майка и тя ме заведе още първият път на козметик не съм се обезкосмявала на триъгълника,но за всички части на тялото е по-добре да отидеш още първият път на козметик,защото иначе космите стават твърди и боли повече.![]()
За козметика сенки ти препоръчвам на руби роуз.Ама друго на тая фирма не си взимайВземи си някакви по-светли цветове,защото щом не си се гримирала и изведнъж да се намажеш ( ;ддд) цялата с черно ...трудно ще се въприемеш...
Тоалетното мляко на Билка е хубаво за почистване на грим...
За колата маска ходи на козметик най-добре...
>> на млада кожа ти препоъчвам да не слагаш ежедневно фон дьо тен. вземи си спирала, молив за очи, сенки и гланц в подходящ за лицето ти тон (по-хубавите косметики имат тестери за това като отидеш в магазина се посъветвай с консултант да ти предложи нещо подходящо, което да изпробваш и след това купи това, което смяташ, че ти подхожда най-добре)
>>гримът се почиства с тоалетно мляко или лосион за премахване на грим има във всеки козметичен магазин и в аптеките. Много е важно да почиства грима всяка вечер за да не запушва порите и да измиваш ицето си с някакъв почистваш гел
>> за обзкосмяването задължително на козметик. опитът да го направиш сама ще е болезнен и безуспешен. първият път ще те боли много, но с всеки следващ болката ще е по малка защото косъмът изтанява. не си и помисляй за бръснач стават по-дебели, изникват на следващия ден , предичвикват сърбеж и неприятно усещане, в някои лоши случаи може да предизвика възпаление.
попитай козметичката с какво да мажеш косата си след процедурата, тя ще те насочи към продък подходящ за твоя тип кожа![]()
От София ли си? Ако да мога да те заведа на пазар и да ти препоръчам някои продукти и да ти покажа кое от къде да си вземеш! Аз лично си купувам все качествена козметика, която не вреди толкова много на лицето колкото другите продукти + това и си потдържам кожата с различни маски и процедури.
Ако си навита пиши на лично!![]()
1. Съветвам те козметиката да е от Oriflame,Escene или Avon, защото това е качествена козметика...Започни със кремче/фдт, след него ако искаш сложи пудра, после можеш да сложиш сенки и гланц. В никакъв случай не си купувай козметика от магазините, в които се продават китайски стоки, както знаеш, братята китайзи гонят количество, не качество. Най-добре си вземи фдт на водна основа без много масла и т.н., които могат да запушат порите. Гланца може да се замени и с балсам, но по-добре се въоръжи и с двете. Въпреки, че ще струва малко повече, вземи си качествен балсам със добра слънчева защита, защото устните съдържат мелатин и дори да не ти се вярва, изгарят на слънцебез да усетиш, което ги уврежда (SPF 15 е добре).Първоначално написано от rikiEMA94
2.Тоалетно мляко или (както казаха преди мен), с бебешки почистващи кърпички, а може и тоник за лице, но той не щади много-много кожата.
Ако ще си избираш тоник, Clean&Clear е добро решение за теб, бебешки мокри кърпички има навсякъде, а също така има и такива кърпички за грим, по козметичните магазини има от тях. Тоалетното мляко също можеш да го намериш в магазините.
3. Можеш, но ще боли първия път. Аз те съветвам да използваш депилатоап, ако до сега не си използвала сабобръсначка. Депилатоара се нанася на суха кожа, оставя се 10 минути и мосле се премахва със шпатулка( която се продава в комплект със самия крем-депилатоар) в посока, обратна на тази на растежа на косъмчетата. Ако има раздразнения, намажи с крем Здраве.
Може да стане и със самобръсначка. Вземи си такава с три ножчета, крем за бръснене с глицерин и кремче за интимни части на Nivea. Сложи пласт крем за браснене, дебел около половин сантиметър.За да не се получават пъпчици, премахвай косъмчетата в посока, обратна на растежа им. После отмии крема за бръснене и намажи с кремчето, за да няма раздразнения.
Ето тук има за кола маската в домашни условия: http://www.epilacia.com/vidove-epilacia/kola-maska
Ели, ако лицето ти е чисто и нямаш пъпки не започвай да слагаш фон дьо тен, или ако толкова държиш си вземи по- скъп, но качествен и с минерали, за да не се съсипе прекалено кожата. Молив за очи- аз ползвам на Golden Rose и съм доволна, но моливите на Avon също са добри. Спиралата- може би на мейбълин или Golden Rose, аз харесвам и двете марки. Важното е да знаеш как да срагаш спиралата, а не толкова каква е, защото спиралата ти може да е 100 лева, да не спластява, но да не знаеш как да я слагаш и ефект 0.. не знам как да ти обясня тук как да я слагаш правилно, за това помоли някоя приятелка или съученичка, която се гримира като хоратаза дневен грим избери по свежо червило, или гланц, нещо розовко, например. За сенки не мога да ти дам съвет, защото слагам рядко и не ме бива в тия неща
можеш да посетиш темата ваши снимки с грим и да видиш как се гримират съфорумките. А за обезкосмяването- първо самобръсначка.
![]()
Това, което имаше, беше обикновено. Загуби го.. и то стана ценно!..
Първоначално написано от rikiEMA94
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
ако това за теб е качествена козметика?!Първоначално написано от DqVoLsKoJeLaNiE
![]()
КАЧЕСТВЕНА..наистина..далеч не е ейвън-maybelline,seventeen, manhattan, max factor (и лореал но те са доста по скъпи) са много по-добри продукти..![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
Абе хора , какво говорите? Avon са едни полски боклуци , за Oriflame mога да кажа същото..Иначе се разходи по магазините, харесай си нещо по-качествено .
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?